Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (680)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Odstřelovač scénáristicky, obsahově i zpracováním velmi vydařený a dynamičností nabitý snímek. Scénář mi přišel kvalitní se spoustou chytlavých dialogů, vizuální podoba je velmi vytříbená a vysoké množství akce, napětí a povedených scén mi ani na chvíli nedalo prostor pro nudu. Děj nestagnuje, stále se vyvíjí kupředu. Shooter se mi líbil a přesto mi na něm něco nesedělo. Snad vyznění některých dialogů, nebo... nevím, zkrátka zase to Něco:) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Odstřelovače odstřelila dlouhá stopáž. Například Wahlbergovo léčení trvalo snad déle než zanícený projev českého politika. Podobně natahované scény film bohužel ničily. Musím však filmu přiznat i kvalitky ! Třeba celý úvod je akční nářez jak od boha. Mark Wahlberg je dost drsnej frajer a Kate Mara je ženská co má slovo "vypadat sexy" napsáno na zrcadle. Když se příště režisér bude držet pravidla natahuje se kondom a ne filmový scény udělá líp. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný film. Režisér Fugua, jako kdyby nevěděl jestli má jít spíše cestou konspiračního politického thrilleru, či spíše cestou ala „Rambo“. Na to první má fakt směšně napsané postavy. Především záporáci, kteří se smějí masakrům, které přímo rozkázali, jsou tak nějak ža moc. A jejich spiknutí je až příliš laciné. No a aby mohl být film považován za dobrou řežbu mu zase chybí nějaké akční scény, které by nábojem převyšovaly průměrný americký seriál z devadesátých let. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jako spotřební áčkové béčko, slepující z hromady klišé, výbuchů, efektně rozestřílených hlav a úchvatných rad pro snipery-začátečníky prostinkou přímočarou story, stejně nenápaditě natočenou jako napsanou, vám ODSTŘELOVAČ dopřeje kýžené odfrknutí. A Mark Wahlberg v hlavní roli pak kupodivu až tak nevadí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua je pre mňa dobrý režisér. Problém v jeho filmoch je hlavne scenár, ktorý tak trochu drhne aj tu. Príbeh nie je zas extra zaujímavý, ale je to natočené fakt pekne a efektne. Akcie sa podarili, kamera je fakt dobrá, pekne sa na to pozerá, ma to tempo, štýl a cool vyzerajúceho a charizmatického Marka Wahlberga. No, vlastne s obsadením som celkovo spokojný. Priznám sa že som sa fajn bavil, ale celý film zachránil len Wahlberg a zručná réžia, čo môže byť pre niekoho dosť málo. 90% - 5* ()

Galerie (49)

Zajímavosti (40)

  • V úvodní scéně říká Donnie (Lane Garrison): "Pozice na kulomet 900 metrů." O chvíli později na tuto vzdálenost dostřelí podvěsným granátometem M203, jehož účinný dostřel je ale jen 350 metrů. (CrownThomas)
  • Veta "Jeden človek môže zmeniť celý svet," ktorá zaznie vo filme, má korene v seriáli Knight Rider (od r. 1982). (Kefas21)
  • V traileru je i scéna, která nebyla ve filmu použita. Pomocí dálkového ovládání je v ní vyhozeno do vzduchu malé letadlo. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama