Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (608)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na herecké kreácie Angličana Rowana Atkinsona, čo predvádza v úlohe komickej postavičky Mr.Beana si asi nikdy nezvyknem. Vôbec nedokážem pochopiť jeho všeobecnú popularitu. Mne to stále pripadá akesi úchylné. Jeho humor mi je na míle vzdialený. Jednoznačne mentálne postihnutý, nemý mím a jeho nevšedné dobrodružstvá. Seriálové epizódy by som ešte ako tak dokázal zniesť, ale filmové pokusy pána Beana ma doslova urážajú. "Prázdniny pána Beana" nestoja za pozornosť. Možno tak Karel Roden a Willem Dafoe, ktorý si tu zahrali dve vedľajšie postavy. Ale ani to tejto turbo komédii moc nepomohlo. * ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je mi moc líto, že tak geniální postava končí svou pouť v nevydařeném zmatku, jehož jediné štěstí je v tom, že Beana nenechává příliš často mluvit, jinak by vše skončilo ještě hůř. Je rozdíl mezi tím, když Curtis s Atkinsonem opečovávají každý záběr a scénář prokládají důmyslnými a do důsledku vypointovanými skeči a tím, když se na hloupé rodinné trampoty navěšují osvědčené, ale v tomto použití o to trpčí grimasy. Rowanův gumový obličej má ale i po tolika letech pořád mnoho do sebe a když se dočkáme nového fórku, stojí to za to a při etudě u reprobedny nebo útěku na motorce jsem se zase vrátil o mnoho let zpátky, kdy jsem tohle dokonalé nemehlo viděl poprvé. Ty díly si totiž budu pouštět pořád, ale dívat se, jak se z dokonale vyčůrané postavičky snaží scénář dělat téměř nemocně se chovající individuum, už nebudu. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Já tedy nevím, mám takový pocit, že se tady někdo z nějakých záhadných důvodů obává přiznat barvu a dát Beanovi vyšší ohodnocení. Vždyť co já vím, tak to je jeden z velmi dobrých komiků, který přesně ví jak pobavit a zahřát ty naše bolavé a kolikrát smutné duše. Ne ne, já ho mám ráda i s jeho mimikou devítiletého kluka, bez které si ho už ani nedovedu představit. Nikdy se mně nestalo, že bych se s ním nudila a tenhle snímek patří mezi ty, kde na mě dýchla ta fajn prázdninová pohoda se vším všudy. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Disaster has a passport. Scénáristé, Atkinson a Bendelack, nezapřou inspiraci francouzským tvůrcem Jacquesem Tatim (už ten samotný název!), ale jako kdyby vůbec nepochopili zábavnost a nadčasovost jeho filmů - jedná-li se o shluk několika postav na omezeném prostoru, jde o vyzdvižení zvukových efektů a jejich přehnání (Playtime), popř. dlouze vystavěnou scénou s geniálním načasováním (zbytek tvorby). Zato fórky v Prázdninách pana Beana jsou zkratkovité, na jedno použití a zvukové efekty vynikají snad jen v "kuřecí scéně"._____ Jak už zaznělo v mnoha komentářích přede mnou, tohle není Bean, kterého všichni známe a milujeme z televizních skečů, o to víc zamrzí a fanoušky naštve, že jsou zde patrné jeho záblesky (scéna s došlou baterií do kamery). Pokud je nějaký vtípek převzán z televizních skečů (rozveselování smutného dítěte, způsob, jak zůstat vzhůrů apod.), působí to křečovitěji než v Největší filmové katastrofě. A nejhorší vizitkou pro film s panem Fazolí je asi to, že je nejmíň zajímavou postavou v celém filmu na úkor brilantně zahraných malých roliček Karla Rodena, Willema Dafoea a Jeana Rocheforta. A protipůl v podobě malého ruského chlapečka, zjevně parodii Kolji, nesahá ani po kotníky protivníkům pana Beana z příhod v lázních._____ Jinak: Může naprosto geniálních cca. 10 minut, utahujících si z filmařů ala Vincent Gallo, udělat ze sračky dobrý film? Ne, nemůže, ale na ty hodně slabé tři v tomto případě plně postačí. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

"Příště budu vybírat pečlivěji." Tohle se mi honilo hlavou, když jsem odcházel plný rozpaků z (doufejme) posledního výstupu Beana. Před 10 lety v "Největší filmové katastrofě" to ještě šlo. Tohle byl ale trapný pokus o něco vtipného. Atkinson se bohužel tváří 99% celého filmu jako pako a jeho stále dokola omýlané fórky typu papírky na ksichtu, hýbající se uši, oči dokořán...měl jsem opravdu chuť se zvednout a odejít znechuceně pryč. Naštěstí jsem zůstal. Roden s Dafoeem film zachraňují a především ve scénkách, kde se motá jeden z nich, řadím mezi ty nejpovedenější. Možná proto je finále v Cannes tak vydařené. Většina vtipů je trapná a vyšumí do prázdna, ale abych jen nekritizoval - občas se vyskytují ve filmu světlé momenty a především u zvedání telefonu za důsledkem zjištění toho správného posledního dvojčíslí, jsem se dost smál (chlap na hajzlu rulezZ). Co říct celkově? Pokud máte rádi Beana, nechoďte na to. Pokud máte rádi komedie, nechoďte na to. Já na to doplatil a prosím, už nikdy víc. Všechno bylo tak nějak násilně natočené a křečovitě provedené. I když se polovina kina smála, bylo znát, že většina kinosálu bylo zaplněna malými caparty, kteří se smáli opravdu každé blbosti. Ti starší věděli, že tohle je průser. Rowane, neměl si to brát, i když ve mně budeš stejný chlápek, co místo usínání u mobilních melodií budeš kýchat na cenné historické knihy a zavírat dveře koledníkům o Vánocích. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Druhý celovečerní film, navazující na seriál Mr. Bean (od r. 1990), se během prvního víkendu promítání (30. 3. – 1. 4. 2007) dostal na první příčku v 21 z 24 zemí, kde se promítal. Jeho výdělek 34,2 milionů amerických dolarů mu zabezpečil první místo v žebříčku tržeb mimo USA, kde měl premiéru až o několik měsíců později. (imro)
  • Prázdniny pana Beana byly oficiálním filmem pro tzv. Den červených nosů 2007, přičemž peníze z filmu byly věnovány charitativnímu sdružení Comic Relief, založeném scenáristou a režisérem Richardem Curtisem a komikem Lennym Henrym. (imro)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne (Anglicko, Veľká Británia) a Paríži, Avignone, Marseille, Oppède-le-Vieux, Sault, Cannes, Cavaillon, Millau, Villefranche-sur-Mer, Nemours a Saint-Vallier-de-Thiey (Francúzsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama