Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $67miliónovTržby USA $5,933,494Tržby Celosvetovo $25,303,038║ ten slušný rozpočet tam veru len ťažko nájdete __Príbeh rovnako kostrbatý a nevýrazní ako tomu bolo u omnoho drahšom Kráľovi Artušovi(50%), rovnako tak by som označil aj súboje, tie sú miestamy až smiešne, skoro ako vystrihnuté zo seriálu Herkules(55%), za priešlap sa dá označiť obsadenie Bena Kingsleya ako Merlina, ostatné úlohy sú ako tak znesiteľné ale len ak by sa to bralo ako televízna produkcia a nie ako historický veľkofilm, lebo v takej konkurencii by to nemalo najmenšiu šancu, takže jediná možnosť ako by sa dal tento film označiť je televízna rozprávka, nič viac. Keď nie sú veľké očakávania dá sa to stráviť ale druhý krát sa asi ťažko k filmu vrátite, nebude najmenšia možnosť prečo. /35%/ ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Průser velkých rozměrů ! Spíše to připomíná nepovedené fantasy Eragona (nejen skvělou Doylovou hudbou), nežli historický epos. Poslední legie nemá vůbec nic společného s historií, ač se snaží tento fakt zakrývat seč může. Všechno tu jde do kytek, pominu- li dementní scénář a nezvládnutou, chaotickou režii, tak zde nepomáhá ani výprava (papundeklové kulisy snad jen výborná hudba Patricka Doyla, nesmírně bohatá na motivy a orchestrace), překvapivě ani herci (kromě Colina Firthe, který se alespoň trochu snaží, zbytek ansámblu svými výkony připomíná tak dramatický kroužek na střední škole). Poslední legie je film vyloženě k smíchu. Výsledek mírně zvedá lepší závěr (zde je závěrečná bitva naopak přehledná) a pobavilo mě pomrknutí na diváka v podobě odkazů na legendu o Artušovi. Schovívavé hodnocení je tu především za boží hudbu (takhle mrhat Doylovým talentem je škoda). ()

Reklama

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Tento titul celkem očekávaně zamířil do složky, kde skladuji filmy společnosti Asylum, novější počiny Muže s cejchou smrti a jiné zábavné skvosty a kterou jsem příznačně nazval "Filmové sračky". "Poslední legii" vévodí totální pitomost a tak ji nezachrání zajímavé lokace ani slušné obsazení, to můžu mít Kingsleyho rád jak chci a krásná Aishwarya může být stokrát miss Universe. Za ni bych tu jednu * klidně dal, ale zprznění kvalitní předlohy ji zase maže :-). ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - Za málo peněz se prostě někdy nedá udělat hodně muziky. Zde to platí dvojnásob. Zezačátku se zdá, že by film mohl fungovat, ale postupem času zabředá do stále hlubší a hlubší žumpy. Herci znudění, akce bez nápadu a logika scénáře mi připadala, že ho psal někdo bez mozku. Pár hezkých momentů film měl, kostýmy a hudba se také povedly, ale z takovéto legendy se dalo vytřískat setsakramentsky víc... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I ty, Leflere..? Gandalf Kingsley, protivný pubertální imperátor a jeho kadeřavá au-pair, které se vrátí krev do brněním přiškrcených partií, když spatří Miru (podotýkám, že ne Kalouska). Když spolu zdolávali hradby pevnosti na Capri a ona mu přitom stoupla na hlavu, všimli jste si Colinova výrazu? Jako by pochopil, že po tomhle na ní bude mít i nasráno.. Navzdory rozpočtu vypadá rejžův Poslední tunel neuvěřitelně lacině, odkrvené akční scény, při kterých pořád umírá pět stejných Gótů, jsou vysloveně trapné, knihy o historii dostávají teplotu 451° Fahrenheita a celé to připomíná seriálový pilot, který se sice producentům líbil, ale protože tam král Artuš nestřílel ze samopalu a římský císař byl běloch, k další realizaci nedošlo. Pomatené fantasy, u kterého máte nutkání rozběhnout se hlavou proti Hadriánovu valu.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Natáčalo sa na slovenských hradoch Červený Kameň a Spišský hrad. (emdvojka)
  • Socha Gaia Julia Caesara nebyla hlavní sochou použitou v Tunisku. Taková, jakou vidíme ve filmu, byla dotvořena speciálními efekty. A především, když se socha převážela z Tuniska na Slovensko, ztratila se. (NinadeL)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama