Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (513)

Shit 

všechny recenze uživatele

ohohou, tohle teda byla jízda. Původně sem na to ani moc koukat nechtěl, protože Farrella zas tak moc nemusim, ale tady je naprosto krutej, sice opět hraje stejně jako vždycky, ale sem to prostě sedne jak prdel na hrnec. A ta první jízda dvojice Farrell, Heder byla něco nepopsatelně masakrujícího, že mě to na zbytek filmu úplně rozsekalo. Bohužel se prostřední část opět jako ve většině Farrellových filmů, skloní trochu k moc velký šaškárně,ale pořád to je strašně vtipný a zábavný a díky perfektnímu výběru písniček k jízdám i dostatečně svižný. Pojetím mi to trochu připomělo Zoolandera. Je to učitě suveréně nejzábavnější film s Farrellem v hlavní roli ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $61miliónovTržby USA $118,594,548Tržby Celosvetovo $145,708,642Tržby za predaj DVD v USA $54,565,446 //počet predaných kusov 3,234,382║ Bláznivý úlet ako sa patrí, z množstvom skvelých doprovodných pesničiek pri krasokorčuľovaní dvojice Ferrell-Heder z hitov ako Armageddon či Flash Gordon a moc im to na ľade spolu seklo. Dej je všelijako skombinovaný, občas to príde aj mierne od veci ale také su už dnešné komédie. /65%/ ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„They laughed at Louis Armstrong when he said he was going to go to the moon. Now he's up there, laughing at them.“ No snad tam hraje i ve skafandru na trubku.. Komik Will Ferrell přede mnou dlouho skrýval všechny své možnosti a naplno to konečně rozbalil až nyní jako v dialozích hodně improvizující černovlasý Plujščenko se závislostí na sexu, jenž zásadně praktikuje odpíchnutého Rittbergera jen v rámci sexuálních praktik. Závěrečná medailová jízda na Flash Gordona mě odbourala. Dávám 5.9 a na led směrem k Chazzu Michaelsovi házím plyšového medvídka a hned za ním i své spodky.. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70% ledoborec s čtyřprocentním lakem, tunami parodických odkazů a camey krasobruslařských hvězd. Svět je plný protikladů. A ty se přitahují...I na ledě. Ferrell coby sexuální maniak v převleku oslizlého kovboje reprezentuje showmanství a lascivní kontakt s publikem. Zázračné dítě Heder a la dívenka z výloh Terranovy obluzuje vybroušenou ladností. Když se tyhle archetypy mačkají a potí na jednom stupni vítězů, začne jim hořet za patami (chlupatý maskot doslova, kariéra obrazně:) Nakonec jim nezbude než vytvořit s nenáviděným rivalem jednopohlavný pár, což je těžší figura než vražedný axel s odhozem...Škoda přehuštěnosti zápletek, které se nešikovně proplétají v osobě sestry padoušských nepřátel. Těch 70% berte s rezervou. Udělila je bytost, která zimu tráví promodralá na kluzišti / přehráváním exhibicí božského Pljuščenka, nesmrtelných Anissiny-Peizerata a volných jízd švýcarského kouzelníka Lambiela:-))__P.S.Ledově ostrý vtip pouze pro angličtináře: How is music like ice skating? If you don't "C sharp" you'll "B flat. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jak to asi dopadne když dva excentričtí komici Will Ferrell a Jon Heder hrají spolu v komedii? Dopadne to tak, že vznikne povedená komedie o dvou nesmiřitelných a nesourodých krasobruslařích, kteří kvůli doživotnímu zákazu činnosti v kategorii jednotlivců, nakonec budou muset utvořit první mužský krasobruslařský pár v dějinách tohoto sportu, aby opět mohli závodit. A i když se zpočátku moc nemusejí, nakonec zjistí, že jeden bez druhého nemůžou udělat ani ránu, zvláště když jim složitá sestava zvaná Železný lotos vynese zlatou medaili a oni překonají zákeřné intriky konkurečního švýcarského páru. Nebyl by to Will Ferrell kdyby se občas nepředvedl a šoupl na plac něco na co jsme u něj zvyklý a jeho zpočáku arogantní a na sexu závislý Chazz Michael Michaels je přesným opakem blond narcise Jimmyho MacElroye Jona Hedera. A když se Ferrell zrovna nepředvádí hraje velmi obstojně a spolu s Hederem jim to fakt sedne a dá se jim fandit i když divák ví jak to celé dopadne. Jenže tahle komedie je originální se spoustou nápaditých a vtipných gagů, které kloužou po divákově bránici zlehounka a ostře jako právě nabroušené brusle. Za zvuku Aerosmith nebo Queen nám hlavní protagonisté předvedou sestavy (pochopitelně za vydatné pomoci trikařů) za které by skuteční krasobruslaři zbledli závistí a já se bavil opravdu solidně, ale škoda jen, že duo nemělo větší konkurenci a vše se omezilo jen na jeden konkureční krasobruslařský pár. Jinak k téhle komedii nemám větších výhrad a kdyby v krasobruslení byli takovéto zábavné páry tak je to můj nejoblíbenější sport. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Když si Katie (Jenna Fischer) pozve Chazze (Will Ferrell) k sobě, můžeme si všimnout, že v jednom záběru jsou dveře zavřené, poté otevřené a poté opět otevřené a tak stále dokola. (TheStitch630)
  • Když Chazz (Will Ferrell) nastoupí do taxíku k jednomu ze sourozenců Sthranzimu (Will Arnett), dostaně on něj ránu do hlavy na pravou stranu, avšak v dalších záběrech má modřinu na straně levé. (Sign)
  • Autori tvrdia, že 88,773 percent dialógu Willa Ferrella je improvizácia, alebo si nejakým spôsobom zmení pôvodný text, aby to vyhovovalo jeho osobnosti. (Raccoon.city)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama