Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (847)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Harold nervózně udržoval banální konverzaci...“ - „Máte pěkně rovné zuby.“ - „Velmi banální...“ Bez mučení přiznávám, že když u filmů vidím v hlavní roli Willa Ferrella, odradí mě. Ale zde velmi mile překvapil! Navíc ho zdařile doplňovala Emma Thompson, v jejím případě bych si nejspíš vystačil jen s hlasem, avšak s její fyzickou přítomností na plátně to pak bylo (pochopitelně) ještě lepší. Hoffman s Gyllenhaal byli ve svých rolích také přesní. Nejlepším momentem pak pro mě bylo, když před Anu nastoupí Harold s moukami, to je těžká romantika (a hlavně geniální scéna, bohužel plně vyzní jen v angličtině). Těch zábavných scén je ve filmu samozřejmě víc, ale i ty vážné nijak neselhávají, zkrátka v mezích žánru tragikomedie působí film velmi vyváženě. A konec…inu, záleží vyloženě na vašich očekáváních (já neprotestuju). Za mě silné 4*. „To, co popisujete, je bohužel schizofrenie.“ - „Není to schizofrenie! Je to jen hlas v mé hlavě. Neříká mi, abych něco udělal, říká, co jsem už udělal. Přesně a hezčími slovy.“ - „Pane Cricku, mluví k vám hlas…“ ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Překvapení roku. Hodně "Kauffmanovský" (Taky jste si všimli, že se tohle přídavné jméno používá čím dál tím častěji?) scénář je podaný příjemně a mile a nepostrádá potřebnou dávku ujetosti a komplexnosti. On taky Marc Foster není žádný režisérský nováček a po Hledání Země nezemě znovu ukazuje, že takovéhle příběhy opravdu umí. A i když by se mohlo zdát, že právě příběh bude hlavním tahounem filmu, jsou jim kupodivu herci, na kterých nejvíc staví. Ferrella jsem v podobné roli ještě neviděl (a možná už ani neuvidím), Hoffman se do toho obul pěkně, Thompsonová je skvělá a do Maggie Gyllenhaal bych se zamiloval taky. Od tohoto dne je na mém personálním "watchlistu" oblíbených hereček. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Od komedie s Willem Ferrellem v hlavní roli jsem čekal něco úplně jinýho. Chtěl jsem se podívat zase na nějakou "pošahanou" komedii, u který se dá vypnout mozek. Ze začátku jsem z toho byl trochu zmatenej a pořád jsem čekal, kdy začne Will Ferrell dělat nějaký magořiny a ono pořád nic. Pak se tam objevila Queen Latifah a já myslel, že to snad radši vypnu. Naštěstí jsem to nevypnul a on se z toho postupně vyklubal opravdu zajímavej film, kterej mě chytnul a nepustil až do konce. Jinak všechny ty piktogramy a popisky na začátku mi připomínaly videoklip Röyksopp - Remind me. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Krásný snímek o jednom sucharovi z finančního úřadu, o jeho blikajících hodinkách, jeho nudném životě, jeho přítelkyni krásné pekařce, jeho osudu drženém v rukou ženou s tajemným hlasem, taky o malém klukovi na kole, o číslech kolem nás, o profesoru literatury hrajícímu si na detektiva, psychologa a apoštola smrti... Prostě komedie a/nebo tragédie o životě (podle své volby si dělejte čárky do patřičného sloupce v notesu). Trailer: http://www.csfd.cz/film/222352-horsi-to-uz-nebude/videa/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak k mýmu údivu umí Will Farrell natočit film i bez toho, aby se v něm válel po zemi, řval a bez toho, aby v něm hystericky pobíhal ve slipech, v horším případě úplně nahej, navíc tady ukázal, že umí i docela hrát a když se k tomu přidal i zajímavej a originální příběh o propojení života skutečný postavy a psaní o imaginární postavě v knize, tak mi z toho vychází jeden z nejlepších, jestli ne vůbec nejlepší film Farrella, kterej se neprezentuje jen jako čistá komedie, ale i jako solidní drama ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Natáčení probíhalo v americkém Chicagu. (Terva)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama