Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (847)

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujimavy namet. Spisovatelka Karen Eiffel pise svoju knihu o postave, ktora skutocne zije v realnom svete, ale spisovatelka o tom nevie. Lenze ta postava menom Harold Crick pocuje spisovatelkin hlas. Vyrazna zmena v Haroldovom zivote nastane vtedy, ked sa dozvie od hlasu spisovatelky, ze ma zomriet. A prave preto to bolo tak zaujimave, chcel som vediet, ako to dopadne a zaver sa mi pacil, takze bol som spokojny. Obcas tam boli chvilky, ktore akoby spomalili dej a myslienkami som bol mimo filmu, ale to bolo len chvilku asi niekde v strede filmu, inac ma film kompletne bavil, obcas som sa zasmial a taktiez ma zaujalo kvalitne herecke obsadenie. Aj reziser Marc Forster ma na konte celkom zaujijmave filmy, napriklad dramu PLES PRISER (2001) s Halle Berry, HLEDANI ZEME-NEZEME (2004) s Kate Winslet alebo prekvapivo natocil aj akcne pokracovanie Bonda s Danielom Craigom QUANTUM OF SOLACE (2008) a teraz akcny horor s Bradom Pittom SVETOVA VOJNA Z (2013). __________ Will Ferrell - (Harold Crick) +++ Maggie Gyllenhaal - (Ana Pascal) +++ Emma Thompson - (Karen Eiffel) +++ Queen Latifah - (Penny Escher) +++ Dustin Hoffman - (Profesor Jules Hilbert) +++ Tom Hulce - (Dr. Cayly) +++ Linda Hunt - (Dr. Mittag-Leffler) +++ Produkcia: Lindsay Doran +++ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $40,660,952Tržby Celosvetovo $53,653,181Tržby za predaj DVD v USA $32,373,182 //počet predaných kusov 1,942,504Marc Foster nezaľáha a opäť dokazuje, že je jeden z najoriginálnejších tvorcov poslednej doby. Úvodom filmu sa človek, musí troška hľadať v deji, lebo je ťažko stanoviť pravú polohu deju a smer kam sa chce uberať ale po prvej polovici je to už príjemná romantická nepresladčená lahôdka, čo môže svojím spracovaním moc nadchnúť. Maggie Gyllenhaal je vo svojej úlohe na zakúsnutie a výborne dopĺňa "mysľou utrápeného" Willa Ferrella. /70%/ ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Harold nervózně udržoval banální konverzaci...“ - „Máte pěkně rovné zuby.“ - „Velmi banální...“ Bez mučení přiznávám, že když u filmů vidím v hlavní roli Willa Ferrella, odradí mě. Ale zde velmi mile překvapil! Navíc ho zdařile doplňovala Emma Thompson, v jejím případě bych si nejspíš vystačil jen s hlasem, avšak s její fyzickou přítomností na plátně to pak bylo (pochopitelně) ještě lepší. Hoffman s Gyllenhaal byli ve svých rolích také přesní. Nejlepším momentem pak pro mě bylo, když před Anu nastoupí Harold s moukami, to je těžká romantika (a hlavně geniální scéna, bohužel plně vyzní jen v angličtině). Těch zábavných scén je ve filmu samozřejmě víc, ale i ty vážné nijak neselhávají, zkrátka v mezích žánru tragikomedie působí film velmi vyváženě. A konec…inu, záleží vyloženě na vašich očekáváních (já neprotestuju). Za mě silné 4*. „To, co popisujete, je bohužel schizofrenie.“ - „Není to schizofrenie! Je to jen hlas v mé hlavě. Neříká mi, abych něco udělal, říká, co jsem už udělal. Přesně a hezčími slovy.“ - „Pane Cricku, mluví k vám hlas…“ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Když jsem si kdysi snímek Horší už to nebude pouštěl poprvé, šel jsem do něj absolutně nepřipraven. Nečetl jsem zdejší obsah ani komentáře a evidentně jsem přehlédl zařazení filmu mezi fantasy. Věděl jsem pouze, že se mrknu na výborně hodnocenou komedii s Willem Ferrellem. O to větší pak moje překvapení bylo! Samozřejmě pozitivní. Když pominu herecké výkony vysoké úrovně, musím vyzdvihnout především chytrý a zábavný scénář a nápaditou režii. Snímek, při jehož sledování cítíte po těle hřejivý pocit a těšíte se na každou jeho další scénu. No a hlavně je to doopravdy sranda! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ač mám pro Ferrellovo řádění v rámci Frat packu docela slabost, jeho soustředěná a uměřená kreace je to, co mi příjemně vyrazilo dech nejvíce. Jenže to by se nestalo bez parádního scénáře, za který by se nemusel stydět ani Charlie Kaufmann, a Forsterova fantazírování, jež dokázalo i z čištění zubů udělat nezapomenutelný zážitek… anebo taky: Volejte sláva, v Hollywoodu se originalita ještě v některých šuplících stále umí najít! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Harold (Will Ferrell) nosí upravené hodinky Timex Men's Watch #T56371 - Ironman Triathlon 42 Lap Combo Dual Tech. (HellFire)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama