Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (865)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dvě osamělé zklamané (a taky řádně rozpustilé) holky si vymění na dva týdny domy a tím zároveň získají jako bonus nové partnery. Zní to nějak povědomě? Jistě! Originalitou tenhle snímek skutečně nehýří, ale ta pohoda a příjemné chvíle se známými herci rozhodně stojí za to. Pouze dva zápory mi zabránily v nejvyšším hodnocení. A to zejména na romantickou komedii příliš dlouhá stopáž a příliš přeslazený závěr (mám sladké rád, ale tohle bylo moc). ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Luxusní romantická komediální podívaná, která má (díky bohu) parádní humor, který se obejde bez vulgarit a narážek na sex, z čehož většina komedií těží po celý film. Zde je humor slušně namixován, takže se může bavit jak generace mladá, tak starší. Jude Law a Cameron Diaz k sobě náramně pasují a Kate Winslet (ačkoliv ji nemusím) je tu také skvělá. Oceňuji i volbu prostředí, nápad, hudbu a smekám před stařičkým Eli "Ošklivým Calverou" Wallachem, který na svůj věk působí neskutečně svěže. Jedna z nejpříjemnějších romantických komedií za hodně dlouhou dobu. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Přes opravdu hodně slibné obsazení pro mě trochu zklamání, možná pro to, že mi to kamarádi, po návštěvě kina přehnaně vychválili. Z ústřední čtveřice to bylo anglické (sourozenecké) duo, které se mi zdálo pevnější v kramflecích. Ani Cameron nebyla jako americky povrchní manažerka špatná, jen ten Jack mi tam přece jenom moc neseděl - a to mám obsazování herců proti jejich žánru moc rád. Problém snímku je jeho šablonovitost. Po půl hodině jsem si byl vcelku jistý, jak se bude příběh vyvíjet a bohužel musím říct, že jsem se nemýlil. Na to, abych nad tímhle faktem přivřel očko je tam dobrých vtipů a neotřelých situací málo. A srovnání s Love actually je opravdu až moc troufalé. 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $63,224,849Tržby Celosvetovo $205,135,175Tržby za predaj DVD v USA $74,320,260 //počet predaných kusov 5,408,737║ Prvá polovica je akási nemastná neslaná, v tej druhej sa to konečne rozbehne do slušných obrátok ako je zvykom u filmov od režisérky Nancy Meyersovej. /70%/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No co vám budu povídat. Já se vybrečel takovým způsobem, že jsem vytopil spodního souseda. Ovšem nebrečel jsem nad filmem, ale nad svou zřejmě nekončící blbostí, která vede i k tak pervezním nápadům jako půjčovat si romantickej film. Ještě že tam hráli dvě hezky holky.Tak tedy dvě hezký hvězdičky. Pak se mě taky líbila ta myšlenka vyměnit si na čas dům do druhýho dne s člověkem , kterýho vůbec neznám. Ovšem další hvězdičku přidám až vyměním pobyt v té své noře za pobyt na zámku. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Natáčení probíhalo od 4. ledna do 15. června 2006. (lapatata)
  • V čase 59:07 Iris (Kate Winslet) pomůže Arthurovi (Eli Wallach) domů a pak u něj obdivuje různá ocenění, včetně Oscara. Herec, který ho ztvárnil, žádného Oscara v té době neměl, ale v roce 2011 získal čestného Oscara za celoživotní přínos. (Proste..Jana)
  • Dustin Hoffman v Noční Show Jaye Lenoe (od r. 1992) prozradil, že jeho cameo ve filmu bylo neplánované a nebylo ve scénáři. Když jednoho dne projížděl kolem videopůjčovny Blockbuster Video, viděl, že se tam něco natáčí, a tak se rozhodl zastavit a podívat se tam. A protože se znal se scenáristkou a režisérkou Nancy Meyersovou, vymysleli společně scénu, ve které se herec objeví. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama