Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (865)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wau...Sice jsem na film koukal poněkud roztěkaný, ale už od začátku mě tato žánrovka (ne nepodobná Lásce nebeské) dostala a několikrát jsem dokonce vyprskl smíchy. Dokonalá harmonie herců, které jsem dřív neměl tolik rád, mě v tomto případně plně přesvědčili a skvěle poskládáná double-date srší příjemnou atmosférou a skvělými hláškami na tělo. Dokonalá vánoční jízda! ... 90% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dvě osamělé zklamané (a taky řádně rozpustilé) holky si vymění na dva týdny domy a tím zároveň získají jako bonus nové partnery. Zní to nějak povědomě? Jistě! Originalitou tenhle snímek skutečně nehýří, ale ta pohoda a příjemné chvíle se známými herci rozhodně stojí za to. Pouze dva zápory mi zabránily v nejvyšším hodnocení. A to zejména na romantickou komedii příliš dlouhá stopáž a příliš přeslazený závěr (mám sladké rád, ale tohle bylo moc). ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

V momentě, kdy jedna z dcerek Jude Lawa řekla Cameron Diaz, že vypadá jako její barbie, jsem si uvědomil, že přesně tak ten film působí - jako by malá holka natočila s živými herci to, na co si hraje s panenkami. Naivní, klišovitá a zbytečně natahovaná romantická slátanina, která se s tím opravdu moc nesere nebo přijde divné jen mě, že si dvě cizí ženské každá z druhého konce světa vymění byt po krátkém potlachu přes internet, aniž by se kdy viděly? Nápad s režisérkou trajlerů, která si vlastní život představuje jako trajler byl dobrý, ale nevytěžený a celou tu linii s Kate Winslet (která mě svým výkonem mimořádně iritovala) a starým hollywoodským scénáristou bych vyhodil. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Tož pěkné to bylo. A zdaleka ne tolik sterilní jako trailery. Vývoj obou příběhů je sice značně okoukany, chybí mi více výraznějších komediálních momentů a i to tajtrlíkování obou holčin mi místy lezlo na nervy (to si fakt musí vždycky zpívat, máchat rukama a skákat po posteli?), ale Meyersová romantickou náladu vyloudí pokaždé během pár záběrů. Baví-li vás její starší filmy, ani Prázdniny vás nemají čím odpudit. Dojem udržuje několik málo nehorázně vtipných momentů, geniální camea a dobří - hlavně dostatečně charismatičtí - herci. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jak jsou karty rozloženy? Jeden problém a dvě ženy. Když se klubko zacuchá, z prince se stane ropucha...Jak vyléčit sentiment? změnit byt a kontinent. Čtyři hvězdy ostře září, pátá přes své značné stáří, okupuje celé nebe a krade si film pro sebe. Ubrat cukru, přidat vtip, mohlo se to povést líp. Od Nancy mám raději, Lepší pozdě nežli později ........ Hollywoodská egenda zlaté éry Eli Wallach s přehledem maže z plátna oba páry dvoukolejné angloamerické lovestory Law-Diaz i Black-Winslet. A hudba Hanse Zimmera dodává Prázdninám roztomile kýčovité kouzlo. P. S. Docenila jsem, lepší pozdě nežli později. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy Amanda (Cameron Diaz) jede v Mercedesu třídy S, je hned v několika záběrech vidět, že auto má jak na rychloměru, tak na otáčkoměru nulu. (alambert)

Reklama

Reklama