Reklama

Reklama

Kiefer Sutherland (TV seriál 24 hodin) stojí tváří v tvář mohutným silám zla v tomto šokujícím thrilleru od režiséra filmu Hory mají oči. Zdiskreditovaný bývalý policista (Sutherland) se pokouší znovu postavit na vlastní nohy a bere rutinní práci ostrahy vyhořelých trosek kdysi oblíbeného newyorského obchodního domu Mayflower. Ale děsivé obrazy, které spatří v ozdobných zrcadlech uvnitř budovy, ho odvedou na vzrušující cestu, během které musí odhalit dávná tajemství obchodu… dřív než ho připraví o rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení 1 - Kiefer Sutherland

Recenze (740)

Shit 

všechny recenze uživatele

Aja se tentokrát pustil do takovýho duchařskýho hororu, namísto do řezničiny typu Haute Tension nebo Hory mají oči a rozhodně nezklamal, dokázal občas vyprodukovat solidní porci napětí a dvakrát ve filmu použil svojí nejvytříbenější disciplínu, čímž jsou gore scény a ty teda stojí za to, roztrhnutí úst byla absolutní gore lahůdka. Nicméně jako celek to je občas trochu mdlý a slabý a Keifera Sutherlanda moc nemusim ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Grégory Levasseur, Alexandre Aja .. _ .akčarS ___ Tak nám zatřeli zrcadla, seržante. Proč? To se sice pokusí film naznačit, ale hlava ty démony stejně nebere. Film je jedno velké podprůměrné klišé (schizofrenie, obětování se rodině) korunované opravdu hloupým, bezlogickým scénářem. Zaujme určitě kamera a Aja také některé scény zvládá utvořit intenzivně (avšak převažují ty uspávací), jenže dokud bude se svým parťákem Grégorym smolit takové papírově nudné hovadiny, k úspěchu to (mimo fandovskou základnu) stěží povede. Otázkou do placu však je, zda "kvalitní hororový scénář" již není pouhý blud... Procentuálně třicítka jak vyšitá. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zrcadla patří do mé TOPky nejlepších hororů. V ponurém, atmosférickém prostředí vyhořelého obchodního domu se rozehrává napínavý a strašidelný příběh, jehož děsivou podstatu bude muset vyřešit Ben Carson. Stopy vedou až do dávné minulosti a Ben bude muset čelit hrůzám, jaké si ani nedokázal představit. Takto ve zkratce by mohl znít obsah Zrcadel. Jenže "za nimi" se skrývá mnohem víc. Mirrors jsou vizuálním zpracováním naprosto fenomenální, stejně jako obsahově. Spousta mrazivých a brutálních scén (Amy Smart v koupelně a "krvavá" lázeň, která na ni čeká, či scéna v úvodu filmu). Kiefer je opět perfektní a příjemně jej doplňuje krásná Paula Patton. K tomu působivá hudba, která spolu s originálními úvodními titulky vytváří skvělý úvod. A ten závěr...:) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Technicky na velmi vysoké úrovni, režijně také dobře zvládnutý film. Bohužel scénář je plný nelogických chyb. Otázkou zůstává, jestli to není jedno, protože horor má diváka vylekat, v mém případě se mu to povedlo velmi dobře. Přesto hodnotím pouze 60%. Nejsem žádný milovník hororů a doufám, že hned tak nějaký neuvidím.) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně povedený horor, od režiséra, který je budoucí nadějí pro tento žánr a nemůžu nedoříct, že právě díky němu se mí začínají takovéto filmy líbit. Tedy zatím Hory mají oči a Zrcadla, ale hlavní na tom je, že v obou filmech tkví dokonalý nápad ztvárněný opravdu vydařeně - poutavě a hlavně strašidelně. Zrcadla tedy mají rozhodně velký potenciál, protože v zrcadle se dá opravdu vidět cokoliv, a při každém pohledu do něj lehce zamrazí, když už ne normálně, tak v tomto filmu určitě. Všechno tu šlape jako hodinky, nevím co bych mohl vytknout. Ten příběh, ten mě skutečně dostal. Zajímavý nápad, žádné zbytečné rozpytvávání příběhu, ale naopak mě trochu zklamal závěr. Ten mohl být naopak poněkud mohutnější a zajímavější. Trochu mi přišlo, jakoby to tvůrci chtěli zazdít a konec prostě a jednoduše odfláknout. Dobře, když si to přáli, bude jim odpuštěno, protože to co předtím v příběhu probíhá má rozhodně na to stát se jedním z mála hororových momentů, na které jen tak nezapomenu a ani nebudu chtít. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • V úplném závěru filmu zazní dramatická pasáž ze skladby „Asturias“, jejímž autorem je španělský skladatel Isaac Albéniz (1860–1909). (Idée_fixe)
  • K filmu byl natočen alternativní závěr, který je společně s 15 minutami vystřiženého materiálu obsahem na DVD.. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Rumunsku, většina pak v nedostavěné Akademii věd Nicolae Ceausescu v Bukurešti. (KucC)

Reklama

Reklama