Reklama

Reklama

Kiefer Sutherland (TV seriál 24 hodin) stojí tváří v tvář mohutným silám zla v tomto šokujícím thrilleru od režiséra filmu Hory mají oči. Zdiskreditovaný bývalý policista (Sutherland) se pokouší znovu postavit na vlastní nohy a bere rutinní práci ostrahy vyhořelých trosek kdysi oblíbeného newyorského obchodního domu Mayflower. Ale děsivé obrazy, které spatří v ozdobných zrcadlech uvnitř budovy, ho odvedou na vzrušující cestu, během které musí odhalit dávná tajemství obchodu… dřív než ho připraví o rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení 1 - Kiefer Sutherland

Recenze (740)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Spíš fantasy detektivka než horor, ale budiž. Jack Bauer proti zrcadlovým bubákum nedopadl zase tak špatně jak jsem čekal, vlastně jsem si to docela užíval. Pátrání po příčinách požáru Mayfloveru každému správnému fandovi připomene nejedno dílo Stephena Kinga a umírací scény vlastně taky. Kiefer Sutherland odvádí solidní výkon i když postava Bena Carsona stojí za starou belu a kdyby z něj díky Kieferovi neprobleskával Jack tak nevim. Díky Navarretově hudbě a hodně efektnímu závěru, který mě hodně potěšil (i když jsme něco podobného viděli i jinde, že?) jsou to nakonec pěkné 4. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

V spleti tragických rodinných dialógov, užasných kulís, priemernej detektívky, ultimátnych gore efektov a príjemného záveru sa Ajovi voľakde zatúlal strach. To čo v traileri funguje na 100% t.j. dynamika, gradácia, zbesilý drive k zježeným chlpom silne rozdúchavaný audiovizuálom, ostáva vo výslednom produkte len polonaplnených snom. A na čo 110 minút, pri tak triviálnej historke? Dva mordy a jeden holub je na tak očakávaný horor trochu málo. 70% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem si paradne uzil, mozna to je tim, ze uz dlouho sem neskouk zadnej poradnej horor, ale spis to je tim, ze Aja proste hororum rozumi a tady se opet vytah. Sice to neni pro nej typicka krvava reznicina, gore scen je tu jen minimum, ale jsou libovy (i kdyz ta ve vane se moc nepovedla trikove), tady se ale sazi spis na atmosferu a krome par hluchejch mist je celej film paradne mysteriozni a napinavej a obcas se nejaky to bububu fakt povedlo. Navic tu je naprosto lahudkovej konec, i kdyz ta zaverecna bitka pred tim byla drobet mimo. Navic tu mame na okamzik nahou Amy Smart a perfektne hrajiciho Sutherlanda, kterej se obcas paradne nasere. A to ho nemam zrovna dvakrat v lasce. Takze i kdyz se film nevyhnul nejakejm tem klise, je to proste paradni atmosfericka zalezitost s originalnim "vrahem" za lepsi 4*. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Špecialista na krvavé horory A.Aja tentokrát poriadne ubral a snažil sa ísť poctivou cestou budovania atmosféry strachu. U mňa to ale nefungovalo tak, ako by som si želal. Pár záberov i momentov bolo zaujímavých, ale celý čas som mal pocit, že sa z tohto dalo vyťažiť podstatne viac. K. Sutherland nijako zvlášť nezaujal a jeho miesto mohol nahradiť prakticky ktokoľvek. Asi 5-10 min. nepoužitá scéna z liečebne, ktorá je v bonusoch na blue ray disku, mi pripadala dosť mrazivá a ak by bola použitá, mohlo to trochu zlepšiť celkový dojem. Priemer. 60%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Několik nechutných záběrů, fantastické hrátky s kamerou a nasvícením, po delší době přesvědčivý Kiefer Sutherland a závěrečná očekávatelná, přesto docela chytrá pointa. Ve výčtu kladů jsme v podstatě u konce. Zbytek je jen obyčejný horor se standartními parametry a očekávatelným dějem. Aja nespoléhá ani tak na děsivou atmosféru a lekačky, jako na krev, utrhané čelisti a podobné šílenosti. Škoda že netočí akční filmy. Ocenil jsem koncepci akčnějších scén a výbuchů. Vizuálně působivé, nepřeplácané a kolosálně vypadající. V ambientním hororu o zrcadlech v prázdné a padesát let opuštěné budově je to však přece jen jako pěst na oko. Sebevědomý kousek s množstvím nedostatků. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • V scéne, kde Ben (Kiefer Sutherland) maľuje zrkadlá v detskej izbe, je na jednom z nich papierový motýľ, no v nasledujúcom zábere je zrazu preč. (Raccoon.city)
  • Jméno Esseker je přesmyčka Seekers, což může být pochopeno v terminologii démonů jako duch, žijící na druhé straně zrcadla. (KucC)
  • Když Keifer Sutherland dostává od svého kolegy v autě složku o Anně Essekerové, tak má ruku stále obvázanou, ale když přijde domů a začne prohlížet složku a rentgenový snímek, tak ruku obvázanou nemá. Když prohlíží fotografie, tak už ji zase obvázanou má. (Tereza666)

Reklama

Reklama