Reklama

Reklama

Kiefer Sutherland (TV seriál 24 hodin) stojí tváří v tvář mohutným silám zla v tomto šokujícím thrilleru od režiséra filmu Hory mají oči. Zdiskreditovaný bývalý policista (Sutherland) se pokouší znovu postavit na vlastní nohy a bere rutinní práci ostrahy vyhořelých trosek kdysi oblíbeného newyorského obchodního domu Mayflower. Ale děsivé obrazy, které spatří v ozdobných zrcadlech uvnitř budovy, ho odvedou na vzrušující cestu, během které musí odhalit dávná tajemství obchodu… dřív než ho připraví o rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení 1 - Kiefer Sutherland

Recenze (740)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Technicky na velmi vysoké úrovni, režijně také dobře zvládnutý film. Bohužel scénář je plný nelogických chyb. Otázkou zůstává, jestli to není jedno, protože horor má diváka vylekat, v mém případě se mu to povedlo velmi dobře. Přesto hodnotím pouze 60%. Nejsem žádný milovník hororů a doufám, že hned tak nějaký neuvidím.) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zrcadla jsou založený spíše na kvalitě jednotlivých scén než na celku a samozřejmě mě příjemně potěšila závěrečná pointa. Navíc chápu, že někoho pohled na zrcadla může vystrašit, ale to se mě netýká. Já si na všechny zrcadla už dávno nalepil fotky Johnnyho Deepa, abych si pohledem do zrcadla zbytečně nesnižoval sebevědomí. ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Je to s podivem, ale Aja hodinu a půl buduje solidní atmosféru ve které se tu a tam objeví dokonalý záběr aniž sklouzává ke krvavým jatkám. Což je na druhou stranu škoda, protože je evidentní, že pokud Aja zabředne do natáčení remaků pro široké divácké publikum, stane se z něj tuctový režisér. V poslední třicetiminutovce se tak neustále žvástá o rodině a dětech a rodině, až to všechno vyvrcholí v příšernou závěrečnou akční scénu a ještě příšernější trojkonec. Poctivě odevedené řemeslo, skvělá kamera, věta "Polož ten nůž, Michaele", dobrý Sutherland, ale ta epidemie závěrečných twisterů a rádoby šokujících point v hororu už mě prostě nebaví. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem už na film jednou koukal, ale veškeré informace z něj jsem již dávno zapomněl. Rozhodl jsem se proto pro opětovné shlédnutí během svého dokonalého hororového týdne. Přestože si dílo pamatuji o mnoho strašidelnější, zklamán jsem rozhodně nebyl, neboť je zde mnoho děsivých a nějakým způsobem nepříjemných scén z nichž bych vypíchnul především scénu ve vaně. Nutno dodat, že Sutherland film dosti táhne a vybavuji si, že dvojka bez něj už nebyla vůbec taková. Každopádně příběh šlape jako hodinky a díky všestranosti snímku si zde každý hororvý fanoušek najde to své. 80% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Grégory Levasseur, Alexandre Aja .. _ .akčarS ___ Tak nám zatřeli zrcadla, seržante. Proč? To se sice pokusí film naznačit, ale hlava ty démony stejně nebere. Film je jedno velké podprůměrné klišé (schizofrenie, obětování se rodině) korunované opravdu hloupým, bezlogickým scénářem. Zaujme určitě kamera a Aja také některé scény zvládá utvořit intenzivně (avšak převažují ty uspávací), jenže dokud bude se svým parťákem Grégorym smolit takové papírově nudné hovadiny, k úspěchu to (mimo fandovskou základnu) stěží povede. Otázkou do placu však je, zda "kvalitní hororový scénář" již není pouhý blud... Procentuálně třicítka jak vyšitá. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • Vyhořelá budova obchoďáku se nenachází ve skutečnosti v New Yorku, ale v rumunské Bukurešti. (Rodriguez)
  • Kiefer Sutherland dostal angažmá v Zrcadlech poté, co si ho Aja oblíbil ve filmu Flatliners. (Rodriguez)
  • Alexandru Ajovi se moc nezamlouval scénář, a tak nejprve film odmítl. Poté se ale dozvěděl, že vychází z korejské předlohy a nabídku přijal. (Rodriguez)

Reklama

Reklama