Reklama

Reklama

Kiefer Sutherland (TV seriál 24 hodin) stojí tváří v tvář mohutným silám zla v tomto šokujícím thrilleru od režiséra filmu Hory mají oči. Zdiskreditovaný bývalý policista (Sutherland) se pokouší znovu postavit na vlastní nohy a bere rutinní práci ostrahy vyhořelých trosek kdysi oblíbeného newyorského obchodního domu Mayflower. Ale děsivé obrazy, které spatří v ozdobných zrcadlech uvnitř budovy, ho odvedou na vzrušující cestu, během které musí odhalit dávná tajemství obchodu… dřív než ho připraví o rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení 1 - Kiefer Sutherland

Recenze (740)

obitus 

všechny recenze uživatele

Aja svým dalším remakem opět dokázal co umí (krev) a co jde zcela mimo něj (vše ostatní). Je obrovská škoda, že po vynikajícím Haute tension utopil svůj možný talent v páchnoucích vodách současného mainstreamového horroru. Sutherland potěší, absence strachu už nikoli. Více: http://blog.obitus.cz/2008/09/mirrors.html ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí necenzurovaného traileru jsem se těšil na pořádný nářez a pro jistotu kouknul i předlohu (Geoul sokeuro), podle kterého se tenhle remake natočil. Od začátku filmu jsem si říkal, že to je o stupeň lepší film než originál. Jenže ouha. Američani mají recept na tyhle asijské remaky. Za které si prostě musí stát, aby jim to ten typický americký popcornový divák sežral. Blbě vystavený milostný příběh je jedním z hřebíčků do rakve, který pohřbívají tak zajímavé téma ze kterého by šlo vymáčknout více. Alexandre Aja je skvělý režisér, nic proti němu nemám. Zvládá perfektně kriminální příběhy, jenže u hororu bych se radši bál než častěji řešil nějáké případy. Naštěstí tomu strašidelnému nádechu vypomáhá hudba. A konec je u obou filmů stejný, pro mě bohužel už ne tak šokující. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

V spleti tragických rodinných dialógov, užasných kulís, priemernej detektívky, ultimátnych gore efektov a príjemného záveru sa Ajovi voľakde zatúlal strach. To čo v traileri funguje na 100% t.j. dynamika, gradácia, zbesilý drive k zježeným chlpom silne rozdúchavaný audiovizuálom, ostáva vo výslednom produkte len polonaplnených snom. A na čo 110 minút, pri tak triviálnej historke? Dva mordy a jeden holub je na tak očakávaný horor trochu málo. 70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Špecialista na krvavé horory A.Aja tentokrát poriadne ubral a snažil sa ísť poctivou cestou budovania atmosféry strachu. U mňa to ale nefungovalo tak, ako by som si želal. Pár záberov i momentov bolo zaujímavých, ale celý čas som mal pocit, že sa z tohto dalo vyťažiť podstatne viac. K. Sutherland nijako zvlášť nezaujal a jeho miesto mohol nahradiť prakticky ktokoľvek. Asi 5-10 min. nepoužitá scéna z liečebne, ktorá je v bonusoch na blue ray disku, mi pripadala dosť mrazivá a ak by bola použitá, mohlo to trochu zlepšiť celkový dojem. Priemer. 60%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je to takový střet zájmů. Na jedné straně je Kiefer Sutherland dostatečně vyšinutý, aby mi ta postava přišla v jeho podání zajímává a Alexandre Aja je dostatečně šikovný řemeslník, aby se i jindy průměrnější "bububu scéna" přetavila v docela solidní základnu napětí. Jenže ten scénář je ještě slabomyslnější, než bývá u Ajy zvykem. Dějová linie je chabá a interní logika filmu naprosto roztřesená. Navíc si Aja tentokrát drží nezvykle vysoké procento logických přešlapů, až mě to vyprovokovalo k jejich hledání. Vzato kolem a kolem je to použitelná hororová jednohubka, která nad béčkovým trashem vítězí formou, obsahem se mu nicméně rovná. Viděl bych to na 5/10 (vyšší známku volím pro vyvážení Tombace:), nicméně scéna SPOILER s nalezením sestry byla vynikající, ten šok hlavního hrdiny byl doslova hmatatelný. Tohle Aja umí, kdyby si vzal k ruce i pořádný scénář, mohla by vzniknout mrazivá bomba alá Alien a Jaws. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • V scéne, kde Ben (Kiefer Sutherland) maľuje zrkadlá v detskej izbe, je na jednom z nich papierový motýľ, no v nasledujúcom zábere je zrazu preč. (Raccoon.city)
  • Natáčení probíhalo v Rumunsku, většina pak v nedostavěné Akademii věd Nicolae Ceausescu v Bukurešti. (KucC)
  • Amy Smart musela být kvůli své koupelnové scéně krmena brčkem, jelikož zjevně nebyla schopna otevřít ústa. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama