Reklama

Reklama

Hvězdné duo Jean-Claude Van Damme a Vivica A. Fox se společně poprvé představuje na filmovém plátně v napínavém akčním thrilleru Elita armády. Philip Sauvage (Van Damme) býval během operace Pouštní bouře vojákem speciální jednotky. Teď je najat k ochraně vysloužilého světového šampióna v těžké váze Waynea Barclayho. Barclay, ze kterého se zatím stal zámožný podnikatel, se i se svou rodinou ocitl v nebezpečí. Z vězení právě propustili bývalého rapového krále a gangstera a ten se chystá Barclaymu pomstít za to, že ho pomohl dostat za mříže. Riziko je vysoké, a proto Sauvage sestavuje tým mladých bojovníků a bývalých vojáků, kteří dohromady tvoří Elitu armády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

#47 

všechny recenze uživatele

No nehrát v tom Van Damme, tak to spláchnu někam hodně hluboko, ale pořád mám pro tohohle borce slabost a jak se říká stará láska nerezaví. Bohužel poslední dobou jeho filmy vypadají tak, že víc střílí než kope, což je trochu mimo jeho starou image. Elita armády je tak trochu příběhem plným akčních klišé, až se z ní občas stává nechtěná komedie (záporák míří Xkrát na někoho z klaďasů pistolí, ale než se vykecá, tak mu to někdo překazí atd.). Všechno je zde až nechutně předvídatelné a nezvykle tady Jeanovi chybí milostná scéna. Fanoušky JCV tento snímek neurazí, ale pro běžné publikum je to prachobyčejný akční brak. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela koukatelnej akčňák, kde Van Damme hraje pro změnu bodyguarda jedné černošké rodiny, zejména šampiona v těžké váze v boxu. Ve filmu se hlavně střílí, což mi i vyhovovalo, protože na Van Dammovy imitace "karate" už moc zvědavej nejsem. Hraje docela dobře depresivního bývalého člena speciálních jednotek, mrtvol je zde dost, žádné výrazné technické kixy (až na klasické střihy během soubojů). Ale i tak tomu nemůžu dát nijak výrazné hodnocení, protože je film takový celkově nevýrazný a plochý, "pobíhání od čerta k ďáblu" a místo aby gradoval, furt se jaksi točí v kruhu ... ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Slabé, slabé a opět velmi slabé. Tento film byl natočen dříve než Jeanův film "Až do smrti", viděl jsem jej ale později. Takže mohu říct, že se Jean-Claude vrátil v trochu stylovějším světle. Tento film byl ale ubohý a opravdu - kdybych dříve neviděl "Až do smrti" - bych už nevěřil, že vůbec může Jean-Claude přijít s něčím dívatelným. Mrzí mě, že mé ikony 90. let (týká se i Seagala) nemají kouska cti a točí takové sračky. Opravdu mě to mrzí, protože start jejich akční filmové kariéry byl raketový. Snad to bude i tím, že dnes není po kultovních akčních hrdinech taková poptávka. A já, přestože už nejsem náctiletý, o filmy s akčními klaďasy budu mít zájem vždy. Ne ale o takovéto hovadiny, kdy dabing je na hovno, protože asi i originál dialogy byly na hovno. Kdy akční scény jsou spíš zoufale úsměvné, kdy je to prostě celé na hovno. PS: Zajímalo by mě, kdy dorazí zbytek armádní ochranky, po které Jean-Claude třičtvrtě filmu tolik volal. ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Trochu netradiční role pro mistra bojových úmění, ale neodpustil si jednu bitku a hlavně pokud by byl takový profesionál, jak se ukazuje, úplně zbytečná. Tradiční zápletka s tradičním průběhem a samozřejmě s neposlušnými lidmi jenž má van Damme ochraňovat. Prostě nic nového pod sluncem. Od začátku do konce víte kdo je zlý a kdo dobrý. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Keď už mám pred kameou šikovného gymnastu, tak je dilentantstvo točiť 5 minútove dialógy typu: "Je v dome", "pôjdeme do domu", "ja nempôjdem do domu", "nemôžem isť sám do domu", "ty nemôžeš ísť do domu?", "to je ten dom", "už sme v dome", "dom je rúžový". Ono je to vlastne diletantstvo v každom prípade, ale keďže sa tu podobné perly trúsia celé pochabé dejstvo, tak to duplom nasere. Kopanec do gúl je potom samotná akcia, ktorá vyzerá, že ju strihal nadšenec z fóra amatérskeho filmu (aj to v lepších prípadoch) a hlavné ktorá Van Dammeho kĺby necháva pokojne odpočívať. Zbytočný film, zaujímavý maximálne pre shithunterov, alebo do Markizáckej ponuky. 15% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama