Reklama

Reklama

Strážci Dračí brány

  • Hongkong Long hu men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh vypráví o třech mladících, kteří bezmezně věří v pravdu a spravedlnost. Dostane se jim do rukou medaile, která v sobě skrývá neuvěřitelnou sílu. Je majetkem jedné z největších zločineckých organizací. Tři bojovníci proti bezpráví se tak nedobrovolně stanou součástí napínavého souboje mezi dobrem a zlem a aby uspěli, musí předvést to nejlepší ze svých bojových schopností. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Ano možná jsem trochu zaujatý a uznávám, že pro lidi co nikdy neviděli komiks, podle kterého je film natočen, bude mít po příběhové stránce problém najít začátek a konec, ale na to já zvysoka kašlu. Prostě jsem si chtěl pustit pořádnou mlátičku s šílenými triky a taky jsem ji dostal, hotovo. Tvorbu od Wilsona Yipa mám velmi rád a když se spojí s Donniem, je z toho vždy koukatelná kombo paráda. V tomto snímku mi navíc padli do oka všichni tři hlavní kung-fu bojovníci a tak jsem byl přímo v nějakým hlubokým transu :). Hudební podklad je naprosto excelentní a OST si často pouštím jen tak ve volných chvílích. Musím proto dát plné hodnocení + zařazení do TOP 10. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Sračka v ligotavom pozlátku. Báchorka o dvoch bratoch Tigra, Draka a majstra v ovládaní nunchakov Turba, nejakej ich priateľke ktorá zdá sa hrá na dve strany, tých najdrsnejších gangov, nejakej bráne, plakete a záverečným megasilnýmbosom. O naivite (je to podľa komixu) svedčia už samotné názvy postáv. Akčné scénky nie sú až tak úžasné (koľkokrát sme už takéto mláťačky videli?), keby ich bolo viac tiež by som nebol proti. Absolútne nezvládnutý scenár je neprehľadný s kopou zbytočných flashbackov naťahujúcich dej ktorý sa snaží peknými zábermi zúfale niečo povedať sa dopotáca k biednemu záverečnému súboju. Nepomôže tomu ani pekná vizuálna stránka ani dobrá kamera. Nicolas Tse má už za sebou pár lepších filmov takže moje sklamanie i keď som nič nečakal bolo dosť veľké. Radšej si pustím Mortal Kombat. ()

Reklama

Idaho 

všechny recenze uživatele

Asi budu ve svém názoru ojedinělý, ale budiž. Tento film je neuvěřitelně nudný a pitomý. Ani když film skončil, nevěděl jsem vůbec oč tam pořádně šlo, což považuji za problém, protože i ty nejhloupější HK kung-fu filmy mají alespoň řádně rozdané karty. Protože o dějovost a tempo jde v akčních filmech především. A tak si tedy vysoké hodnocení některých zde vysvětluji faktem, že umí kantonsky/mandarínsky a proto pochopili z děje více než já z odporných chinglishových titulků, kterým jak se zdá ani v roce 2006 neodzvonilo. Souboje stojí (až na jednu nebo dvě vyjímky) za starou bačkoru. Tak špatně udělané „dráty“ jsou fakt ostuda a interiéry, z nichž při poškození lítají evidentně kusy polystyrenu, jakbysmet. Jakožto fanda bojových umění musím říct, tohle vážně NE! ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Jak popsat tento film? Jako barevný, patetický a nesmyslný. Velkoformátové romance o přátelství, síle kung fu, cti, lásce a pomstě jsou tematicky poměrně dobře zastoupeny v tomto legračním kousku. Z toho vyplývá, že mohou být velkoformátové - nicméně kvalitou zpracování i všeho ostatního spíše velkofosfátové - nepožuivatelné. Drak a Tygr Wongovi stojí na jiné palisádě - pak se zde ještě zjeví Turbo Leopard - podivné, že? Je to velmi asijské, exotické, ale vůbec ne nářezové, jak bych očekával... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Hong Kong is BACK, přátelé...tyhle mlátičky mi děsně chyběly, po Sha Po Lang, který byl ovšem více postaven na ději a noir atmošce, než na mlácení (ale když už se tam mlátili, tak ty bitky stály za to, to zas jo), tu máme pořádně náserovou záležitost v podobě jedné hodně povedené komixové adaptace (i když, jestli je povedená...to vlastně nevim, komix jsem ještě nečetl....ale určitě přečtu). A až budete hltat očima závěrečný (a opravdu destruktivní) fight, tak si každý určitě vybaví nějaké to anime (takže další plus, protože jsem do anime celkem zažranej)....no, ale zase jak pro koho, že jo. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Boxovací pytel vyrobený pro film měřil zhruba 8 stop na výšku a 5 stop na šířku a vážil 400 liber. Byl zapsán do Guinnessovy knihy rekordů. (TomikZlesa)
  • Film je založen na komiksu Oriental Heroes od Yuk Long Wonga, který si zde zahrál postavu Master Qi. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama