Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace románu jednoho z nejslavnějších spisovatelů generace beatniků Jacka Kerouaca. Hlavními hrdiny jsou Sal Paradise a Dean Moriarty, kteří odmítají žít spokojeným konvenčním životem a spolu s dalšími kamarády se vydávají na bláznivou cestu po Spojených státech. Sal je spisovatelem a žije v New Yorku. Dean je dítětem ulice, často pobýval v polepšovně a živí se hlavně krádežemi. Oba jsou svobodní a tak pro ně není problém sbalit si věci a vyrazit. Nakonec se dostávají až do Mexika. Během svých cest si užívají absolutní svobody a volnosti, navštěvují večírky, užívají si alkoholu, drog, sexu a jazzu. (Creony)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (212)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Z románu Na cestě od Jacka Kerouaca jsem přečetl jen pár stránek, ale i tak to co jsem si přečetl se mi líbilo a já se začal těšit na tento film.Je dobré si předem uvědomit co od filmu čekáte.Já bohužel čekal příběh ze života mladých nevybouřených lidí, kteří řeší svoje problémy tím, že se vydají na cestu.Tak z půlky jsem se trefil.Celý film je o tom jak skupina neurčitého počtu mladých lidí cestuje napříč Amerikou křížem krážem a potkávají u toho spousty zajímavých postav(Amy Adams,Viggo Mortensen,Steve Buscemi nebo Terrence Howard) a jejich neustálým motivem je zůstat na cestě a užívat alkohol, drogy a lásku ve velkém.Jelikož se bojí zůstat na jednom místě, protože to by pro ně znamenalo ztrátu svobody, kterou cítí, když jsou na cestě.Garrett Hedlund jako Dean je perfektní a člověk se ani nediví ostatním, že s ním vyráží na cesty.Sam Riley je oproti němu dosti nevýrazný, ale to je taky dáno, že hraje úplně jinou charakterovou postavu.A nesmím zapomenou na Kristen Stewart, která mě přesvědčila, že umí hrát a dokonce hodně dobře, když nehraje trapnou postavu.A taky jí to tady sluší a to, ať má šaty, nebo je nemá.Filmu hodně na zajímavosti ubírá délka a ne úplně záživné vyprávění, které ne vždy správně graduje.I tak, ale mohu říci, že konec je parádní a správně emočně nabitý.Na cestě není špatný film, jen si k němu každý musí najít svou cestu a neztratit se na ní. ()

PinPrick 

všechny recenze uživatele

Některé knihy by měly zůstat nezfilmovány. Sallesovo dílo je nekoherentní, nudné a utahané. A to přitom jeho Motocyklové deníky považuji za výborný film. Současní hipsteři si ale budou libovat. Takové zhnusené pocity u převodu skvělé knihy na filmové plátno jsem měl naposled u Norského dřeva...a to byl opravdu velký nepodarek. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Znáte to, když se na něco hodně těšíte a potom jste o to více zklamaní. Má vina, nečetl jsem knižní předlohu. Pravděpodobně ta největší chyba. Čekal jsem něco ve stylu videoklipu Seek Bromance od Tima Berga. Základní myšlenka stejná, já doufal v něco více uvolněnějšího. Komorní atmosféra a doba přispívala na realističnosti. Záběry z cestování v autě a krajiny nebyly špatné, ten zbytek vzhledem k délce spíše nudil. V porovnání s Mexickou jízdou to u mě prohrává. Na jednu stranu to také mělo své momenty. Přimhouřím oči a hodnotím průměrem. Ve filmu bych moc nemhouřil, myslím, že první film, kde Kristen Stewart ukázala své tělo :-) ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ road-movie na kterej sem se těšil a naprosto mě zklamal. Nevím, jak to mohlo vypadat v knížce, ale převedení na plátno -> strašně zdlouhavý a poměrně nudný. Dvě hodiny toho samýho, žádná komická scéna, chápu, neni to komedie, ale něco úsměvnýho by tam mohlo bejt. Hlavní důvod ke koukání byla Kristen, která nezanechala dojem. Zlatá éra Twillightu. Možná to bylo tou rolí, jako ona hrát umí. Celkově na tom krachu bude mít podíl i režisér, protože to není dobrý a už bych se k tomu nechtěl vracet... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Až moc neučesaná road movie, která trpí na neustále se opakující motivy, ježdění tam a zase zpátky, vracení se k jednomu, pak zase k druhému nocležníkovi – vše bez ladu a skladu. Tu a tam se tvůrci zastaví, nabídnou divákovi „vydechnutí“, ale naneštěstí i zamyšlení se nad tím, jak to šlo všechno udělat lépe. Před kamerou se totiž sešli solidní mladí herci (Kristen Stewart mě těší pokaždé, na tom se nic ani tentokrát nezměnilo), podařila se naladit vcelku slušná atmosféra. Sex, drogy, chlast, smysl života, neustálé hledání, přátelství, pohybování se na hraně zákona, melancholie, nezávislost, touha po štěstí, po něčem novém, neznámém.. všechno a nic, navíc se špatným tempem a díkybohu titulky, které nakonec přeci jenom vyběhnou. Jeden velký flám a taky velký bordel!! Zklamání na hranici dvou a tří hvězd.. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kdy hrdiny zastaví policista a nechá je vystoupit z auta, vyslýchá Marylou (Kristen Stewart). Když poté policista odchází k autu, Marylou jemně postrčí k ostatním výtečníkům, Marylou však během prostřihu překoná vzdálenost od kufru auta až ke dveřím a ještě se stihne otočit čelem k policistovi, od kterého přišla. (dandislav1991)
  • Nakrúcanie filmu začalo v roku 2010 v Montreale v Kanade. Postupne sa presúvalo do Quebecu, Calgary, Mexika, Arizony, Louisiany, Kalifornie, Argentíny a Čile. (Saraswati)

Související novinky

Viggo Mortensen opět na cestě

Viggo Mortensen opět na cestě

07.08.2010

Snad není potřeba vysvětlovat, že nepůjde o pokračování postapokalyptické Cesty. Viggo, přestože nedávno plánoval seknout s hereckou kariérou, se připojil k obsazení adaptace slavného románu Jacka… (více)

Reklama

Reklama