Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Nick Cherenko (Dolph Lundgren) opustí svou práci a chystá se užívat si klidu se svou rodinou. Jeho žena a syn se však stanou nevinnými oběťmi války gangů. Nick se rozhodne začít znovu, přestěhuje se do Ameriky a pracuje jako mechanik. Náhoda mu však přivede do cesty vrahy jeho nejbližších…a dál už ho žene jen pomsta! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak samozrejme jsem cekal blbost, to se potvrdilo, ale ze by to zase bylo tak spatny, tak to urcite ne. Prvni vec, ktera je naprosto vymastena, je ceskej nazev filmu. Co se tyce pribehu, v podstate je to klasika typu ublizily ste moji rodine, ja se pomstim, jenze to neni naka primocara cesta za pomstou, ale pribeh od toho odbocuje, do toho je tam jeste druhy tema o unosu, proste pribeh je slusnej (v ramci zanru). Problem je, ze neni moc zabavnej a rozhodne by se tam veslo vic prestrelek. Behem uvodnich deseti minut je totiz rodinka po smrti a Dolph se i stihne pomstit, i kdyz je problem to poznat, protoze kameraman si asi slehnul krapet vic drog, takze to je jedna zpomalovacka za druhou, presviceny filtry a i kdyz to vypada celkem cool, je to dost otravny, nastesti se pak film uklidni. Porad je sice neustala snaha vypadat cool, ale krapet se to dari a je to v pohode. Co se tyce Lundgrena, vetsinou ma stejnej vyraz a moc toho nenamluvi, ale obcas neco docela dobre zahraje a vyjimecne padne i naka slusna hlaska, navic neni zadnej velkej slusnak, spis krapet magor, takze klidne kohokoliv sejme nebo sereze. Taky je fajn, ze prestrelky jsou celkem krvavy a hlavni zaporak je dostatecnej. A dalsi fajn vec je, ze Dolph v tom neni sam, ale ma neco jako tym v cele se slusnym Crossem. Jenze i pres to, ze vetsina jednotlivejch slozek je v pohode, jako celek to moc nefunguje a krome zacatku a konce jsem se docela nudil, zvlast, kdyz to je misty docela zmateny, akce neni dynamicka a napinava a vicemene cloveka nezajima, kdo prezije. Lepsi 2*. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já jsem taky pěknej odporník. Přiznám se bez mučení úplně původně jsem tenhle film viděl kdysi dávno, ale po tý úvodní sekvenci která se tedy Dolphovi těžce vymkla z rukou (debilní zpomalovačky, rozostřená kamera, na pěst střih) jsem to vypnul a napálil tomu odpad. To jsem kurva co? No nicméně konečně jsem se vyhecoval a viděl i zbytek filmu a sice to pořád není žádná hitparáda, ale zase uznávám, že úplně na odpad to není, takže měním na 1* asi za to, že jsem fanda Dolfíka kterej se tady podobně jako v Ochránci teprve režisérsky zaškoloval a čas lepších snímků měl teprve přijít. Jinak špatnej film to zase je to nepopírám. Debilní začátek kde Dolph střelí týpka do ksichtu a on nechcípne, pak tuctová akce, bitky skoro žádný. Nakonec sbal holku a vypadni k Finský hranici, nic neříkající kecy, písnička o Rusku který všichni milujem atd. Aspoň finále slušně brutální, ale záporák je tragéd. Na druhou stranu dal jsem 1* i takový sračce jako je Poslední hlídka, takže tedy budiž.20% ()

Reklama

TheDude 

všechny recenze uživatele

Po úvodní scéně, kde si celý štáb vyzkoušel všechny fígle, co má v rukávu ( hlavně to debilní zpomalování ? ), jde film pěkně do řiti a po zábavě přichází skoro až nuda, což se mi u Dolpha moc nestává.Možná by se měl dát vážně už na mechanika a vysrat se na točení, herectví, produkování a psaní...a nevim co všechno ještě v těch filmech dělá.Každopádně by mu to šlo líp...když má takový fígle jako fáčování motoru dámskou punčochou nebo paprikou. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Yes! Lundgrén v plnej paráde, ako ho poznáme v stupidnom filme, so stupiným príbehom, o stupidnej pomste. Úvodná scéna naznačila, že minimálne akcia by mohla za niečo stáť, a že vypnúť mozog a čučat na šialené guľky je občas celkom fajn. Lenže potom nastalo prázdno. Ťažko rozumne popísateľná epizóda filmu, pre ktorú ma nenapadá iné slovíčko než "nicota". Jednoducho, prostoduchá séria snímkov + sem tam nejaká ta facka, nadávka, výstrel. Navyše Dolph, ako prezieravý režisér spravil (zo svojho, aj z pohľadu diváka) geniálny ťah, že svojej postave naservíroval charekter inrovertného killera, ktorý "málo mluví (navyše ako rus má problém s angličtinou), ale hodně koná" a po svoj bok postavil presný opak, v podobe ukecaného šaška so silným anglickým akcentom, ktorý to zaňho prakticky celé odohral. A samozrejme, že finálnu ukájaciu ranu si nechal pre seba. No nieje to cool? :) ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Namet je super. Klasicky film o pomste za vyvrazdenu rodinu plus zachana nejakej blbej pizdy. Na 5 megovy film tu je aj dost akcie. Hlavne prestreliek. Takze by mi ani nevadilo, ze sa to znova natacalo v nejakej bulharskej hnusnej dedine. Ani to, ze je Dolphik tak vychudnuty, ze by mohol hrat vo filme odohravajucom sa v koncentraku. Problemom je, ze to reziroval Dolphik. A ako uz vieme aj vdaka jeho dalsim opusom, Dolphik je dost mizerny reziser. Znova vsadil na brutalitu, ale prehladnost vsetkych akcnych scen je uplne na hovno. Toci vo velkych detailoch a striha jak o zivot. Vysledkom je, ze som si neuzil ani jednu akcnu scenu. Snad uz Dolphika nadobro presla chut na rezirovanie. Aspon jeden bod z desiatich davam len za to, ze tam je dostatok akcie, ktora milovnikom Megatonovho neprehladneho strihu mozno sadne. 1/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Natočené za 32 dní. Okrem Bulharska sa natáčalo aj v St. Petersburgu a Los Angeles. (m.a.t.o.)
  • Taxík, kterým jede hlavní hrdina Nick (Dolph Lundgren) po Rusku, nejen že během jízdy změní typ (z Volhy 3110 na novější Volhu 31105), ale dokonce i poznávací značku - z bulharské na ruskou. (Stejšn)
  • Dolph Lundgren požiadal producenta Aviho Lernera, aby film mohol režírovať. Lerner súhlasil pod dvoma podmienkami: prvou bolo, že Lundgren stvárni hlavnú úlohu a druhou, že prepíše scenár tak, aby sa väčšia časť filmu mohla natáčať v Bulharsku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama