Reklama

Reklama

Re - cycle

  • Česko Re-cyklace (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ting-yin je spisovatelka píšící o vztazích a lásce. Její čtenáři ji milují a vždy netrpělivě očekávají další knihy. Po rocích psaní a mezinárodních úspěších oznámí na tiskové konferenci změnu. Její nejbližší román bude o zemi mrtvých. Na konferenci dostane otázku, zda bude psát a základě svých zkušeností. Odpoví ano. Do této chvíle však netuší, že vyvolávání duchů, které zažila během školních let nebo pár nevysvětlitelných situacích, které zažila, jsou pouze ukolébavkou pro malé děti... Po příchodu domů se ihned pustí do psaní. Zanedlouho se v jejím bytě začnou dít tajemné, nevysvětlitelné a hlavně děsivé věci. Zpočátku si myslí, že jde o halucinace. Později zjistí, že veškerá hrůza, o které píše, se přenáší do jejího vlastního života. Přestává rozeznávat fikci od reality. Když o svých zážitcích povídá přítelkyni, cítí se jako blázen. Má pouze dvě možnosti. Buď přestat okamžitě psát, nebo pokračovat a dokončit svou knihu i za cenu, že se stanou jednou z postav. Pro Ting-vin existuje jediné řešení, nechat se vtáhnout do světa mimo realitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je značně rozporuplný, zatímco první polovina se nese ve stylu tradičních hororvých lekaček a představí zajímavou myšlenku stvořeného světa autorky, kam se může dostat, tak druhá už tolik nesází na horor jako spíše na vykreslení emocí a fantazijní jízdou světem mrtvých. A právě tato druhá polovina mě nesmírně bavila, vizuální pojetí je hodně originální a některé momenty vám zůstanou v paměti ať už je to tunel potratových dětí, cesta hřbitovem, nebo neuvěřitleně krásné přírodní scény z louky a trhání květů nebo prostě jen putování krajinou, je to velmi dovedně natočeno. No a k tomu slušná hudba, zvukové efekty a hlavně výborná Angelica Lee v hlavní roli. No a máte závěr, který vás možná překvapí. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

U Re-cycle nejvíc zamrzí ten promrhaný potenciál, na který nechtěně upozornili sami tvůrci. První atmosférická a hororová půl hodinka je perfektní, mrazivá a dokáže držet v napětí. Bubák je děsivý, zrychlené střihy fungují, hudba hraje kde má a šikovně umístěné ticho zabrnká na nervy mnohem účiněji než hororové smyčce, ale pak prostě z ničeho nic přijde zvrat. Nejdříve je všechno jak má být, cesta výtahem je perfektní a prvních pár minut "v knížce" také, ale pak si začnete říkat kdy se ten trip skončí a vrátíte se zpátky k bytu, hororu a bubákům a čím víc minut začne přibývat, tím víc se začnete vzdávat naděje na navrácení toho skvělého hororu zpočátku. Následně se toho vzdáte a začnete očekávat alespoň nějakou pointu, která to vše perfektně spojí, vysvětlí a dá vám pocit, že ta žánrová změna stála za to. A ani to se nestane. Jednu hvězdičku dolů za to zklamání a opuštění hororového žánru, druhou za absenci výraznějšího smyslu, který tomu i přes dobrou herečku, skvělou úvodní půl hodinu a výbornou stylizaci a dojemné momenty (hřbitov), zkrátka nedovolí vystoupit z čistého průměru. 60 % ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Další z řady asijskejch hororů, který mě vždycky zaručeně několikrát vyděsej, protože tyhle filmy mají pokaždý naprosto bezchybnou temně hororovou atmosféru, která už sama o sobě dokáže pekelně napnout a když se do toho ještě vloží skvělý zvukový efekty, tak už neni co řešit a je čas na cucání palce. Tohle všechno re-cycle nabízí docela vrchovatě, jenže je tady takovej malej problém a to, že takhle bezchybnej je film jen první polovinu, druhá se úplně odvrací od hororový atmosféry a stává se z toho spíš takovej mysteriózní film a musim říct, že většina z týhle poloviny mě nudila, protože po tý první části to byl docela velkej sešup dolu a spíš to vytrhne z děje než že by to bylo ku prospěchu. Ale abych jako zase filmu úplně nekřivdil, tak i druhá polovina má pár excelentních chvilek a někdy dokonce i hororových, ale stejně mi to trošku zkazilo náladu. ()

COF_666 

všechny recenze uživatele

Re-cyklace je jeden z těch nejpodivnějších filmů co jsem měl možnost kdy shlédnout. Zpočátku nevinná duchařina se promění v dobrodružné fantasy plné těch nejbizardnějších výjevů. Ano, vizuální stránka je neskutečně nádherná jak se na pravý asijský film sluší. Co už však skřípe je samotný obsah. Film má velký potenciál který ale ne zcela využije protože některé věci zůstanou nevyřešeny. Říše mrtvých má zpočátku velmi dusnou atmosféru ne nepodobnou té ze Silent Hillu. Postupně se však ale film dostane na hřbitov hraček nebo do dělohy plné potratů (velmi nepříjemná scéna). Angelica Lee je možná nádherná (a z její filmové dcery bude taky pěkná holka, už teď je megaroztomilá;)) ale herecky teda nic moc. Mám k tomu sice spoustu výhrad ale mnoho věci mě tak okouzlilo že z původně zamýšlených tří zvedám na čtyři hvězdičky. Mít tenhle film alespoň trochu schopnějšího režiséra a scénaristu tak je to geniální. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Příšerně zamotaná přeplácaná volovinka...Ze začátku buduje atmosferu solidní duchařiny, ze které se přeskočí najedou do jakási říše fantasie,...a ve finále rádoby šokující konec, který tomu všemu dodal úplnou korunu, takže jsem v tom totálně zabloudil...Jakoby tvůrci chtěli spojit Nenávist a Alenku v říši divů...1* za pěkné efekty a 1* za příjemný rozjezd. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Yuen Ng Fai a Emil Yee získali na mezinárodním filmovém festivalu Fantasy cenu za zvláštní efekty. (Terva)
  • Angelica Lee byla oceněna hongkongsk filmovou cenu v kategorii nejlepší herečka. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno