Reklama

Reklama

Hrůzostrašné pokračování filmu přichází dva roky poté, co nešťastnou rodinu Carterových napadli v poušti Nového Mexika zmutovaní kanibalové. Nyní se tváří v tvář těm samým krvelačným zrůdám ocitají čerství členové Národní gardy, kteří sem vyrazili na rutinní misi. Ale šéf mutantů tentokrát nehledá jen něco k zakousnutí... Potřebuje ženy, které by mu zplodily následovníka! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

tron 

všechny recenze uživatele

„Môžete ísť síce cez šachty, ale v nich vás zabijú. Okrem žien. Tie si nechajú na chov.“ Dobrý humus čéče. Ajaov remake sa mi páčil na 4* a mám rád hixploitation, no HORY MAJÚ OČI 2 nevyšli. Jednanie postáv je primitívne (v skalách naokolo číhajú ľudožraví mutanti, ale vojačka si ide v pohode čupnúť za najbližšiu skalu), akčné scény ako z televízneho seriálu z roku 1993 a atmosféra sa, česť výnimkám, vyparila do horúcej modrej oblohy. Jedným z mála plusov je vysoký fenomén humusu (naturalistický pôrod, latrína, finále). Na vysokú neprístupnosť sa pri nakrúcaní a následnom strihaní evidentne nehľadelo, tak ale zas nedá sa povedať, že by to z toho automaticky robilo lepší film. Definitívnu ranu medzi lopatky filmu zasadzujú v podstate až neherecké výkony (jediné tri ako-tak sympatické postavy, ktorým neprajete smrť, sú samozrejme zneškodnené medzi prvými) a lacný vzhľad, ktorý je presným opakom vizuálne podmanivej Ajaovej jednotky. Na strane druhej, je to oveľa lepšie, ako originálna Cravenova dvojka z roku 1984. Mimochodom, k Ajaovmu sequeli Craven (spolu so svojím synom) písal scenár a aj to produkovali. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Trojka nebude? Proč ne? Vždyt ta úroveň tak ukázkově klesá. Nemám rád číslo 2, ani 3, atd. Ale u Hor mi zvlášť nevadí, protože šance na záchranu zmizela už s "jedničkou". Toto vážení nejsou horory, já bych pro tyhle pochutiny vytvořil samostatný žánr, který by se jmenoval třeba: lidská anatomie trochu jinak. Proč láká tvůrce pohled na části lidských těl? Vsadím se, že většina z nich by se složila při pohledu na kapku krve :) ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 9/10/// +brutální, pořádně krvavé, slušná atmosféra -hudba je i u pokračování celkem nevýrazná, slabší a méně zajímavé postavy/// Dvojka má ještě brutálnější scény než první díl, ale zase to není takový "příjemný" šok jako napoprvé a už vás ledasco nerozhází. Popravdě dal bych si napodruhé opět nějakou rodinku nebo klidně i skupinku teenagerů než bandu neschopných vojáků. Naštěstí poslední půlhodinka je nabitá neustálou akcí, takže by jste se nudit neměli. Jen poradím, nad filmem nepřemýšlejte, jinak by to nemuselo dopadnout dobře./// Celkem 69%/// ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po dnešní jedničce udělal opáčko i u dvojky a měl jsem správné tušení. Tohle pokračování se mi líbilo více, je to svižnější, akčnější a to hlavní, je to brutálnější, počet úmrtí mluví samo za sebe (Barbar Hovnan TOP). A jak už jsem psal v komentáři u jedničky, Hory mají oči definitivně patří do mé top dvacítky nejlepších brutálních Hororů. Opět viděno v krásném Full HD. Přeji si trojku ! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že kdyby měl tenkrát Aja ještě lepší scénář, mohlo se tu jednat o jeden z vrcholů žánru za posledních deset let. Ano, remake Hills Have Eyes řadím hodně vysoko!! Namísto dysfunkční a na daný žánr slušně vykreslené rodiny z prvního dílu nám tvůrci nyní představují jen bandu vylízaných vojáků (ke kterým si nevybudujeme pražádný vztah), kteří ani neumí pořádně držet zbraň, natož vést smysluplný dialog a ve vyhrocených situacích jednají ku neprospěchu trvání vlastních životů. To, co dravě vizuální Aja dělal s atmosférou, zabíjí Martin Weisz nudnými pasážemi (useknutá ruka přesto pobavila), jen pár krvavých šmouh a konec. Scénáristy a klasika Cravena je mi upřímně líto, namísto uvěřitelného dramatu rozhádané rodinky, přináší jen snůšku připitomělých gest, kterými mariňáci k sobě mutanty doslova lákají. Casting snad horší bezcharakterní herce ani vybrat nemohl, ocenit lze leda relativně invenční kameru a několik solidních lekaček, ale tím výčet potencionálních kladů končí!! Zbytek je jen nastavovaná, dosti zkažená kaše, která může pokračovat donekonečna, jako další si sem můžou najít cestu geologové nebo si tady nějaká parta školáků může udělat „cvičení v přírodě“ – vždyť v Americe je možné úplně všechno!! Hlavně mít tak neschopnou armádu.. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Doly ve filmu stavěl stejný tým, který vytvořil jeskynní chodby v hororu The Descent (Pád do tmy). (Holina)
  • Jessica Stroup (Amber) si pro tento film obarvila vlasy na blond. (ČSFD)
  • Hory mají oči 2 se začaly natáčet v létě 2006 v Ouarzazate v Maroku, kde se točil i první díl. (WolfR)

Reklama

Reklama