Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

klúčik 

všechny recenze uživatele

Hokej to je veľký fenomén ... Keď vyhrávajú tak ich zbožnujeme , keď im to nejde tak nadávame.. A ešte keď hráme proti sebe, to je paráda.. Ale teraz k seriálu Poslední sezóna. Športový seriál, konečne - nebolo ich natočených až tak veľa. Tak som sa tešil. No , diel za dielom som sa tešil menej a menej, až som sa na koniec ani moc nedíval, len to tak hralo a hralo. Ten záujem vyprchal. Zdalo sa mi to nejaké umelé až to prechádzalo do pátosu a oslave nejakých nadľudí!! Veľké sklamanie... 50%. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Kdo chce "hokejovému národu" připravit seriál z hokejového prostředí, vstupuje na hodně tenký led. Přeci jen, hokeji docela rozumíme a máme jej hodně nakoukaný. Pokud něco nesedí, dokážeme se ozvat a na reakcích je to vidět. Nevím, zda s tím tvůrci počítali. Především vadí nerealistické hokejové záběry (mně taky). Druhou největší výtkou je slabý scénář, který sklouzne hokej nehokej k obyčejné vztahovce a v neposlední řadě se nelíbí hromady klasických klišé a schémat, znovu souhlasím. Je to škoda, Poslední sezóně jsem hodně fandil. Přes všechny výtky nakonec nechám tři hvězdy, i když ta třetí je spíše za odvahu. Nicméně je to pořád náš nejlepší seriál z hokejového prostředí. Doufám, že se toho ještě někdy někdo ujme a dopadne to lépe. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Príbeh ako z poviedky, čo poslal amatérsky nadšenec do nejakého regionálneho denníku. Pokusy o hokejové zápasy dopadli v podstate ako celý zbytok seriálu. Všetko pôsobí lacno. Od hercov, príbehu až po kulisy. Tešil som sa na seriál z hokejového prostredia, no dočkal som sa len ďalšieho športového paskvilu. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Seriál nestojí za moc, nejen ti "hokejisti", ale všichni vypadají strašně nepřirozeně, takže jsem nevěřil Dejdarovi tu zašlou hvězdu NHL a ani Táborskému toho uklízeče. Myslím si, že by pomohla trocha humoru, tak jako v Okresním přeboru, protože na hokeji je nehorázná sranda. Dávám 5/10, ale nebýt toho hokeje, poslal bych seriál ke stejným "skvostům" jako Ulice atd. ()

amyth 

všechny recenze uživatele

Pro čechy jistě zajímavá látka a tedy potenciál který sliboval mnohé. Bočan nicméně potvrdil svou housenkovou dráhu co se tvorby týče. Hlavně co se týče dialogů a střihu je to příšerné. Ve chvíli kdy by měl moment gradovat třeba sportovním utkáním je to totálně nezvládnuté. Totální zklamání, scénáristu bych nechal zastřelit ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Nápisy ''Katko, vrať se'' a další zůstaly na Barrandovském mostě ještě několik let po natáčení. (Jyrka)
  • HC Olymp hraje své zápasy v Tipsport areně, kde sídlí Bílí tygři Liberec. (HONXX)
  • Skok z výšky 25 metrů (pro srovnání výška Nuselského mostu je 42 m) z mostu v Prokopskému údolí „jistilo“ kaskadérovi 3000 papírových krabic. (ČSFD)

Reklama

Reklama