Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice mužů se jednoho rána vzbudí v chemické továrně a zjistí, že si toho kromě svých jmen nepamatují téměř nic. Stoprocentně však vědí jednu věc: Chtějí odtud pryč, a to rychle. Pří útěku ven a pátrání, co se u všech svatých vlastně stalo, se však vyplatí být obezřetný – ani jeden z nich nezná ty druhé a je více než pravděpodobné, že někdo tady nehraje zrovna čistou hru… (4daPeace)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý scénář, promyšlený, který poskytuje všechna vodítka, aby si divák na konci celý příběh a jeho twisty poskládal sám. A že o nečekané zvraty zde není nouze. Někteří zde film přirovnávají poněkud nespravedlivě k Saw - to proto, že tento film se Saw nemá lautr nic společného, nejde o postupnou vyvražďovačku nejhroznějšími možnými způsoby, které tvůrce napadnou. Jde o promyšlené puzzle o dvou neznámých, kde je na divákovi, aby si dosazoval a nakonec zjistil, jak moc se mu dařilo. Navíc je to velmi slušně zahrané, dobrý střih, kamera. Pravda, nakonec se z toho vyklube taková vlastně banální historka, a ta policejní linie je rovněž poslabší, ale to nic nemění na tom, že je to jinak velmi chytře udělané a napsané. A kdy navíc některé věci do sebe zapadnou až po skončení filmu (třeba zpověď za pouta připoutaného těsně před jeho smrtí). ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Poměrně milé překvapení,kdy tento malý,téměř až komorní thriller dokáže skutečně zaujmout po celou svou délku,dokáže být značně napínavý a i pointa není vůbec zlá,ikdyž je onen závěr až moc nastavován.K dobru lze určitě přičíst výrazné herecké obsazení plné charismatických aktérů,neustále panující nejistotu v ději,v chování postav a jejich činů a i pár skvělých zvratů v průběhu celého filmu.Záporem bych zmínil skutečně snad jen již ten zmiňovaný přeplácaný závěr,ale nutno i připomenout,že je skutečně překvapivý a alespoň pro mě i dobře vyšperkovaný.A jelikož se zde po celou dobu vyskytuje i to správné thrillerové koření,jako napětí a atmosféra,mohu Neznámý v klidu fanouškům tohoto žánru určitě doporučit.Jde o thriller,který sice neškokuje,ale pobavit a napnout dokáže 100%. ()

Reklama

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Když vidím místní hodnocení, tak přemýšlím, jestli jsme vůbec viděla stejný film??? V první řadě musím uvést že jsem nikdy neviděla Saw, kterým se tu každý druhý ohání - proto hodnotím naprosto neovlivněna něčím předchozím, ale hodnotím to, co mi bylo v konkrétní chvíli "naservírováno" - no a to co jsem viděla bylo jednoduše dobré, napínavé a kvalitně zahrané. Je to nízkorozpočtovka, která ale rozhodně předčí nejeden blockbuster. Příběh nestojí na akci, ale na atmosféře a hereckých výkonech. Krapet zbytečná byla místa věnující se aktivitám policistů při hledání unesených, no a i ta poslední pointa rozuzlení byla kapánek překombinovaná, ale jinak kvalitní detektivní thriller v noir ladění. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduchý thriller, který mění svou tvář od začátku až do konce. Nejprve sledujeme zajímavě mysteriózní snímek vyvolávající spoustu otázek a hrající si s myslí diváka, který je potěšen nad tím, že si může sám vykonstruovat, jak to všechno vlastně bylo. V prostřední pasáži si může krásně ověřit své fantastické teorie a porovnávat je s filmovou skutečností, kdy nám režisér se scénáristou pomalu osvětluje události tajemné továrny. Tomu říkám ještě dobrá zábava. Postupně ale díky mdlé režii upadá film do technické klišovitosti a divák postupně ztrácí zájem na osudech bezesporu zajímavých postav, který se částečně oživí zajímavým rozuzlením a akčním zakončením. Ale úplný konec filmu je už jen hollywoodská berlička (používaná od léta páně 1999, kdy vznikl Šestý smysl), jak o něco zvýšit sledovanost filmu, která však v tomto případě selhává na plné čáře a jediný její efekt je rozčarování nad podivnými myšlenkovými pochody scénáristy. Ještě že je ale od začátku do konce na koho koukat, obsazení je totiž skvělé. Jinak průměr jak hovado... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kriminálka, která spolého na koncept ze Saw, ovšem s tím rozdílem,že místo nezajímavých herců jsou zde herci zajímavý a místo nápaditého režiséra úplný dřevo. Příběh by sice ušel, ale celý je to strašně nudně natočený. Herci s tím bohužel taky moc nezmůžou. Kinnear a Pepper hrají svůj tradičně dobrý standart, Caviezel taky docela ušel. Ale Stormare tam není snad ani 5 minut, Pantoliano taky zklamal a Bridget Moynahan tam nemusela bejt vůbec. A ten naprosto debilní a zbytečnej zvrat na konci ani rozebírat nebudu. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v americkém státě Kalifornie, a to v lokalitách Desert Center, Eagle Mountain, Indio, Los Angeles a San Bernardino v březnu 2005. (GASTON73)

Reklama

Reklama