Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V japonském velkoměstě dojde k sérii sebevražd, které jsou spojené faktem, že obětem před smrtí někdo zatelefonoval z čísla 0. Mladá detektivka zjistí, že volající osoba takto vraždí lidi v jejich snech. Požádá proto o pomoc mladíka, který také dokáže vstupovat do lidských snů, ale sám pomýšlí na sebevraždu. Formálně i tematicky radikální autor Shinya Tsukamoto spojil svůj drásavě fyzický filmový styl s hororovým žánrem. Vytvořil tak dílo, které intenzifikuje motivy japonských hororů z doby po mezinárodním hitu Ring a obohacuje je o hloubku i přesah. V jeho temné vizi světa lidé apaticky proplouvají mezi chladnými zdmi velkoměsta a své úzkosti přenášejí do snů, které tak namísto úniku z reality přinášejí ještě větší utrpení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

S toľkým zrovnávaním jedného filmu k viacerým snímkom som sa hádam ešte ani nestretol. Niektoré dávajú väčší zmysel, niektoré menší, no koniec koncov, "Nightmare Detective" je naozaj takým chameleónom, od ktorého možno čakať viacero podobyzní. Každopádne, je dostatočne originálnym počinom s viac ako solídnym gore, či hutnou atmosférou, ktorá fanúšika hororu poteší zrejme najviac. No a podľa mňa, nebyť tých trasľavých záberov v určitých pasážach, tunajšie hodnotenie by bolo podstatne vyššie, a "Nightmare Detective" by sa "vyhrieval" v červených pozíciách - 70% ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého vyvolává mrazení v zádech a menší srdeční příhody především skvělá zvuková/ruchová/hudební stránka (snad až na závěrečné titulky, při kterých běží nějaký nepříliš pěkný popík) a občas hodně dobře hysterická kamera - což má po chvíli za následek, že divák se proti dalším brutálním útokům na své ušní bubínky tak nějak obrní a jednoduše už se nebojí - a to je samozřejmě špatně. Přitom zezačátku měl snímek slušný náběh na nemálo zajímavý mysteriózní horor - jenže ten se zanedlouho ukáže být až moc průhlednou podívanou "na efekt". Škoda, tak trochu promarněná šance. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

S horrorovou Asií jsem takřka definitivně skoncoval někdy před dvěma lety, když jsem se totálně přejedl dlouhovlasých duchů a nesmyslných úchyláren. Jen obcčas sáhnu po zajímavě vypadajícím snímku, většinou, až když ho prověří dostatečné množství diváků. Bohužel, v případě Nightmare Detectiva jsem se trochu přehmátnů. Ne, že by neměl zajímavé okamžiky nebo námět, ale prostě mi přišel poměrně nudný. A to je samozřejmě problém. Tsukamoto umí rozhodně lepší věci. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Temný, až depresivní smínek... Upřímně ani nevím jak ho popsat... Jde o záležitost, kde si budete klást otázky co a proč se to děje, pak to začnete chápat více a více a snímek vás pohltí... Aspoň mě tedy pohltil... O nějakých efektech se zde moc mluvit nedá... O atmosféře však ano a ta je někdy tak hustá a silná, že mi skoro protrhla obrazovku a vrthla ke mě domů... ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Další přírůstek do body horror žánru. Tsukamoto se tentokrát zaměřil na, v Japonsku toliko populární, sebedestruktivní fenomén a promíchal ho s hrůznými výjevy nočních můr, takže nám servíruje nejen destrukci těla, ale i duše. A servíruje na výbornou. Přestože vykrádá, kde se dá, ve své nové show vládne brilantní kamerou a střihem, pekelně ostrým zvukem a hlavně neopakovatelnou atmosférou. Ani veterán Ishikawa nezklamal a nakomponoval další úžasný psychedelický industrial. Ovšem absolutním vyvrcholením filmu se stal závěrečný tetsuovský střet obou hrdinů. Geniální! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno