Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V japonském velkoměstě dojde k sérii sebevražd, které jsou spojené faktem, že obětem před smrtí někdo zatelefonoval z čísla 0. Mladá detektivka zjistí, že volající osoba takto vraždí lidi v jejich snech. Požádá proto o pomoc mladíka, který také dokáže vstupovat do lidských snů, ale sám pomýšlí na sebevraždu. Formálně i tematicky radikální autor Shinya Tsukamoto spojil svůj drásavě fyzický filmový styl s hororovým žánrem. Vytvořil tak dílo, které intenzifikuje motivy japonských hororů z doby po mezinárodním hitu Ring a obohacuje je o hloubku i přesah. V jeho temné vizi světa lidé apaticky proplouvají mezi chladnými zdmi velkoměsta a své úzkosti přenášejí do snů, které tak namísto úniku z reality přinášejí ještě větší utrpení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

S toľkým zrovnávaním jedného filmu k viacerým snímkom som sa hádam ešte ani nestretol. Niektoré dávajú väčší zmysel, niektoré menší, no koniec koncov, "Nightmare Detective" je naozaj takým chameleónom, od ktorého možno čakať viacero podobyzní. Každopádne, je dostatočne originálnym počinom s viac ako solídnym gore, či hutnou atmosférou, ktorá fanúšika hororu poteší zrejme najviac. No a podľa mňa, nebyť tých trasľavých záberov v určitých pasážach, tunajšie hodnotenie by bolo podstatne vyššie, a "Nightmare Detective" by sa "vyhrieval" v červených pozíciách - 70% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Kolikrát jen tuto chybu udělám znovu. Režisérovi, jehož "filosofie" (vzhledem k mým rokům na FFUK vždy používám toto slovo v nejpohrdlivějším slova smyslu) mě už jednou či vícekrát otrávila a okradla o čas, dát další šanci. Režisér byl zřejmě v kině na Constantinovi a dostal nápad, že natočí totéž, ale s mužatkou a gayem, a bude to ne o pekle, ale o snech. Brrrr. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Vyšetřování nočních můr představuje přesné splynutí žánru a autorského přístupu; nejen proto, že Cukamotův formální styl je pro horor naprosto ideální. Film ignoruje schémata asijských hororů a díky osobitému uchopení obecných principů žánru (např. skrze detektivní vyšetřování ve snech dochází ke spojení racionality a iracionality, zatímco jiné horory tyto přístupy staví do opozice) vzniklo dílo, které je jednak mimořádným příspěvkem své kategorie a současně integrální součástí Cukamotovy tvorby. ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý, občas bavilo i zpracování a na Hitomi se kouká docela dobře. Ale zrovna tohle je ten typ asijského hororu, u kterého bych dal přednost remaku před originálem, protože to prolínání reality se snem a místy podivné chování postav mi film celkově dost narušovalo. A příliš mě nebavila ani zběsilá kamera provázející (sebe)vraždění, která snad mohla zafungovat jednou, ale pak už to bylo o ničem. Škoda. 55% ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Další přírůstek do body horror žánru. Tsukamoto se tentokrát zaměřil na, v Japonsku toliko populární, sebedestruktivní fenomén a promíchal ho s hrůznými výjevy nočních můr, takže nám servíruje nejen destrukci těla, ale i duše. A servíruje na výbornou. Přestože vykrádá, kde se dá, ve své nové show vládne brilantní kamerou a střihem, pekelně ostrým zvukem a hlavně neopakovatelnou atmosférou. Ani veterán Ishikawa nezklamal a nakomponoval další úžasný psychedelický industrial. Ovšem absolutním vyvrcholením filmu se stal závěrečný tetsuovský střet obou hrdinů. Geniální! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama