Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (683)

Madison 

všechny recenze uživatele

Psychologická sonda do utrýznenej mužskej duše. Film o našich cestičkách, blúdnych kruhoch, v ktorých sa občas strácame. O ľuďoch, ktorých stretávame s úmyslom ich nenávidieť a nakoniec ich zovrieme ako naše jediné záchranné lano. Dráma disponujúca silným scenárom, vsuvka so ,,sexuchtivou" Saffron Burrows je vynikajúca a Adam Sandler je tak dokonalý, že pozdvihol moje hodnotenie o hviezdu vyššie. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Tragický příběh člověka, který přišel o všechno co miloval. Velmi zdařile ztvárněný film, který je přes své ponuré téma občas velmi zábavný. Sympatický herecký výkon předvedl Don Cheadle a psychicky narušeného Charlieho výborně zpodobnil Adam Sandler, který si jistě vyslouží minimálně nominaci na Oscara. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Lákadlem bylo už jen to, že v hlavní roli je "vážný" Adam Sandler. U těhle komiků je to trochu zavádějící, celej život se pitvoří a pak to chvíli nedělaj a už se mluví o oskarovým výkonu. Adam Sandler taky překvapil, ale nezklamal, skutečně herectví na 5*. Ty neustále zamlžený opuchlý oči a zašlej vzhled a jak se usilovně snažil popírat co se stalo.... Ta bolest z něj fakt byla cejtit. Don Cheadle rozhodně není v jeho stínu, ale hraje stejně precizně a ty dva se dokonale doplňujou. I hudba se povedla a utváří takovej hezky smutnej, sladkobolnej pocit při sledování. Jenom mě teda dost štvala Cheadleova manželka, co se naprdla když byl její muž v noci u kámoše, místo aby s ní doma skládal puzzle, no co to je? Chudák chlap... ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Spíš 3 a 1/2. Binder první hodinu trochu přešlapuje na místě a nutí člověka mít rád postavy, o kterých vlastně nic neřekne. Ke konci se naštěstí všechno malinko zvrtne a emoce pořádně vyplují na povrch. Cheadle se Sandlerem hrají bezchybně, ale kdyby měl film malinko rychlejší tempo a tlačilo se víc na emoce, určitě by mu to prospělo. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Z rozporuplných reakcí amerických kritiků lze poznat, jak moc jsou v USA na téma 11. září ve filmu citliví. Tady je ale útok použitý jen jako tragédie, kde jednomu z hrdinů zahynou žena s dětmi - mohla by tam být klidně autonehoda nebo "obyčejný" pád letadla a na děj by to nemělo vliv. Rozhodně si nemyslím, že by docházelo k exploataci bolestivého tématu, naopak Binder vypráví velice citlivě a vyhýbá se přílišnému tlačení na pilu. Herecké výkony jsou znamenité do jednoho - Sandlerem počínaje a Sutherlandem konče. Snad jen dějová linie s psychicky narušenou pacientkou (byť sama o sobě půvabná) trošku přebývá. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Charlieho (Adam Sandler) skútr je svými technickými parametry pro jízdu v New Yorku nevhodný, protože tam nejsou povolené motorové skútry, jen elektrické. (HellFire)
  • V levém dolním rohu na stole recepční je na moment vidět štítek, kde jsou čísla 01.20.09, tedy 20. 1. 2009, den, kdy George Bush skončí v úřadu prezidenta USA. (Kulmon)
  • V soudní síni hraje Charliemu (Adam Sandler) do uší píseň „Love Reign Over Me“ z alba "Quadrophenia" britské skupiny The Who, které je ve filmu také zmíněno. Píseň byla i inspirací pro název filmu. Adam Sandler je sám velkým fanouškem kapely The Who. (oje)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno