Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (424)

Ant 

všechny recenze uživatele

Čistokrevné policejni drama, které si nebere servítek, takových už je v poslední době jako šafránu. Na staré dobré téma - zlí versus dobří policisti, čest nebo rodina. I přesto jsem ani na nejmenší chvíli neměla pocit, že už bych to někde viděla. Výborná hudba, scénář i obsazení. Hlavně Norton mě opět dostal, od Farrela člověk "nezbedného" Ira tak už nějak čeká. Dostala jsem přesně to, co jsem od toho čekala. 5* si to zaslouží. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A jaj tak to je trošku oříšek. Nikdy jsem se netajil že zpracování tématu o hodně špinavých poldech je můj dost oblíbený žánr. Celkem pochopitelně mě tedy nemohl minout film Hrdost a sláva. Film samotný mě příliš nepřesvědčil. Hlavní role Edward Norton. Colin Farrell tolik času před kamerou přece jen nestráví. Tohle je taková menší past prezentovaná na plakátech. Na druhou stranu scény s Colinem vyvolávají ve filmu vždy dost veliké napětí a hlavně pocit že se něco děje. První věc co mě na filmu zaujala byla nápaditá kamera, kterou musím pochválit. Filmu musím bohužel vytknout zoufalý nedostatek akce. 70% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tribuny šílí, protože druhý tým dostává solidní nakládačku. Policejní tým ví, že v americkém fotbale není místo pro poražené. Jenže několik z hráčů se zároveň trochu vzdálilo přísaze, v které tahle profese spočívá. Jinde ve městě totiž zařve kvarteto parťáků a je zřejmé, že to nebyla náhoda. Hlavní postavy nemají příležitost dostat se divákovi pod kůži, jejich jednání se rovná tahu na jistotu.. Ostatně nic moc jsem neočekával a možná to dopadlo ještě o krapet hůř. Mnohokrát viděná story o zkorumpovanosti policie, o hrdosti, o váze hodnot a síle přátelství. Když se nad tím člověk zamyslí, tak to celé vypadá jako nějaká odrhovačka léta se o comeback pokoušející kapely. Všechno jede jen na půl plynu, všechno už jsme někde slyšeli i viděli, celé obehnané urputnou snahou o rádoby drsné finále. Než se k němu ale dobereme, tak to dá pořadně zabrat. Téměř 130 minut je odvyprávěno tím nejnatáhlejším možným způsobem bez silných momentů. Režisér protentokrát evidentně pozměnil své vidění i žánr a pustil se do skandálních odhalení, které ovšem ve vztahovém a hodnotovém schématu dostatečně nefungují. Stejně jako herecké obsazení. Edward Norton, přepečlivý ve výběru rolí, čeká paradoxně na pořádnou látku už pěkně dlouho, špatně hrát on ani neumí, ale mnohokrát jsem v posledních letech vzpomínal na jeho strhující kreace coby vypravěče v Klubu rváčů nebo proměněného neonacistu Dereka Vinyarda v Kultu hákového kříže. Tak snad příště.. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WE SOLD OUR SHIELDS OFF TO THE HIGHEST BIDDER." --------- Vždy som chcel dvojicu Norton & Farell pekne spolu na jednom mieste. Konečne to mám a čo z toho nakoniec bolo? Slabá, zbytočne dlhá, nepekná krimi bez chuti a dobrej príbehovej linky, navyše plná všemožných klišé. Čo už. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedený a drsný krimi snímek plný skvělých hereckých výkonů, dusné atmosféry a patetických dialogů. Jedná se o nenápadný ale krásně oldschoolový film, který se nebojí přitvrdit. Jedná se sice o klišoidní příběh o dobrém poldovi vs. zkorumpovaní kolegové, který se snaží bránit rodinou čest, avšak v podání takto brilantní režie a výborných herců (z nichž se někteří objevili v poměrně netypických rolích) to vůbec nevadí a já byl velice potěšen. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • V roce 2001 se uvažovalo o obsazení Marka Wahlberga a Hugha Jackmana do hlavních rolí. Natáčet se mělo už začátkem února v roce 2002. Po teroristickém útoku z 11. 9. 2001 na New York bylo oslavováno hrdinství městské police a bylo nevhodné (a také nemožné) točit kriminální drama o korupci v řadách policie. Projekt byl na dlouhou dobu odložen. (FilmFan24)
  • Roli Francise Tierneyho st. měl původně hrát Nick Nolte. Kvůli starému poranění kolena se ale role musel vzdát a nakonec byl obsazen Jon Voight. (FilmFan24)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama