Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zřejmě rozlučkový díl s ústřední dvojicí, protože po průserech Samy Naceriho ho už filmaři moc nechtějí obsazovat. Což se následně ukázalo v pětce. Je to velká škoda, měl jsem ho jako herce docela rád a s filmovým Emilem byli celkem zábavná dvojka této série. Jenomže ani čtverka není žádný zázrak a kvalitou je hodně podobná suché trojce. Taxi jsme si tu užili velmi málo, spíš se všechno točilo okolo debilního komisaře, který mi od dvojky lezl neskutečně na nervy a ultra drsného leč dalšího kokota belgického mafiána. Daniel se tu potloukal s dvěma dečkami, místo aby byl pořád ve středu dění, no a moje „platonická láska“ Marion Cotillard se na to vysrala raději úplně a ani se tu neobjevila – což mě mrzelo asi nejvíc, protože já tuhle ženskou prostě žeru. Ten ujetý závěr stál totálně za hovno, ale i tak zůstanu na průměrném ohodnocení za povedený začátek a pár vtipných scén a zřejmě i trošku z nostalgie, že ty dva ocasy už asi nikdy spolu neuvidím… ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu slibuje skvělou jízdu a připomíná známou píseň Dana Landy "dvěstě v městě, třista z místa". Bohužel asi po dvaceti minutách se TAXI 4 zastavil a už se nerozjel - jen popojížděl. Je to úplně stejné jako když jedu po dálnici D1v koloně mezi kamiony do Brna. Popojížděmím se sice člověk dostane do cíle, ale vůbec si to neužije a je otrávenej. Myslím si, že bude lepší když Daniel už nechá svůj Taxi zaparkovaný v Marseille a my se na něj rádi budeme chodit dívat, za jeho skvělé adrenalinem našlápnuté a humorem tankované první jízdy. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Už to není, to co bývalo. Taxík jakoby ztrácel koně pod kapotou. Ačkoliv se jedná o neslabší taxíkovský film, určitě to není na zabalení celé série a pořád se to u mě vejde do nadprůměru. Velmi dobrý začátek leccos sliboval, ale po odchodu Djibrila Cissého jakoby film trošičku ztrácel tempo. Možná by nebyl špatný nápad, nechat hrát "hvězdu" déle (to platí třeba i pro Taxi 3, kde se taky na začátku krátce objevil S. Stalone) - určitě by to bylo zajímavější. Ale na druhou stranu opět potěší standartní herecké obsazení, nějaká ta akce a samozřejmě plno fórků. Pro příští díl Taxi tvůrcům doporučuju vymyslet něco opravdu originálního, víc akce a ježdění, opět pozvat nějakou celebritu a trochu víc si pohrát se scénářem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Až na niekoľko vydarených a vskutku vtipných scén (celkovo asi 15 min. filmu) je Taxi štyri skôr sklamaním fanúšikov série. V skratke: viac dobrodružstiev v Marseille s rýchlym taxíkom a pomalými policajtmi. Zďaleka však nie taký dobrý, ako tie predchádzajúce a snáď trochu dúfam, že je aj posledný, pretože priamo úmerne klesajúca kvalita každým dielom je pre diváka sklamaním. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

No tak chtěl jsem dát o * více, ale přece jen Taxi 3 bylo lepší. Neřekl bych zábavnější, ale celkově na vyšší úrovni. Problém vidím teda hodně ve scénáři, ale taky, v tom, že v předchozích dílech to bylo o francouzské "policii" a hlavně o Taxi(což vypovídá v názvu), ale tady to je naopak. Zaměřuje se to především na pěkně hloupé, ale i vtipné Marseillské policisty a taxíku si užijete pramálo. Naceri s Diefenthalem pořád skvělí. Jen to také trochu přehnali s komisařem Giberém(Farcy). Dali mu až moc prostoru, a tak jsou jeho hlášky, o to méně cennější. 49% bych nechal, ať to je těsně pod vrcholem 50%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Taxi mělo ve filmu na poznávací značce číslo 2007, odpovídající roku natočení filmu. (SallyZen)
  • Papier s dnešným prípadom pre komisára je chybný a rovnako je tiež na opačnej strane prázdny, hoci by na ňom mal byť popis podozrivého. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama