Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Už to není, to co bývalo. Taxík jakoby ztrácel koně pod kapotou. Ačkoliv se jedná o neslabší taxíkovský film, určitě to není na zabalení celé série a pořád se to u mě vejde do nadprůměru. Velmi dobrý začátek leccos sliboval, ale po odchodu Djibrila Cissého jakoby film trošičku ztrácel tempo. Možná by nebyl špatný nápad, nechat hrát "hvězdu" déle (to platí třeba i pro Taxi 3, kde se taky na začátku krátce objevil S. Stalone) - určitě by to bylo zajímavější. Ale na druhou stranu opět potěší standartní herecké obsazení, nějaká ta akce a samozřejmě plno fórků. Pro příští díl Taxi tvůrcům doporučuju vymyslet něco opravdu originálního, víc akce a ježdění, opět pozvat nějakou celebritu a trochu víc si pohrát se scénářem. ()

JJ.Gibson odpad!

všechny recenze uživatele

Je vskutku k nevíře, jak se to dá podělat!! Omlouvám se za slovník, ale takovou sračku jsem snad ještě neviděl!!! První díl byl supr, druhý byl dovedený k dokonalosti, třetí byl hroznej kromě prvních deseti minut a čtvrtý absolutní tragédie!!! Žádné vtipy, žádná akce, žádné hlášky a speed-démon Daniel měl zde spíše cameo roli, než cokoliv jinýho. Odpad odpadů!!!!!! Fakt děsný!!!! ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Je naprosto jasné, když slyšíte již 4 díl série Taxi, tak si zhruba dokážete představit jaká nastavovaná kaše to je. Taxík už zde bohužel není v hlavní roli, zápletka také není to pravé ořechové a až na pár momentů Taxi 4 bohužel také není vtipné. Nijak více jsem nečekal, ale jistá inovace mohla určitě nastat a zas tak moc by se tvůrců nestalo. 5 díl už prosím ne, radši nějakou novou sérii :). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jestli série Taxi v minulých dílech dělala z policajtů blbce, tak čtyřka z nich dělá vyloženě retardy. Ale nemůžu si pomoct, mě to přišlo vtipné a dost nahláškované, byť pár zbytečně dementních scén dojem trochu přeci jen kazí. A i ten Danielův taxík šel tentokrát dost do pozadí, hlavní slovo dostávají Emilien a komisař Gilbert. Čtyřka je více než akční krimi komedie spíše taková neškodná taškařice připomínající staré bláznivé francouzské komedie. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

S přibývajícími díly příbývá i stupidita hrdinů, což je podle mého soudu vidět i na tom, že Marion Cotellard se účasti na čtvrtém dílu zřekla. Kdybych já viděl scénář, tak bych taky zdrhal. Čtvrtý díl je stupidní a možná je to i tím, že jedna z mála inteligentních postav, taxikář Daniel, byl strčen do pozadí a není ani zdaleka tolik vidět jako v dílech předtím. Další díly doufám nebudou na pořadu dne, je to totiž kopání hrobu a to bych tvůrcům za první dva taxi filmy nepřál. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Prvý film zo série, v ktorom sa neobjavuje dnes už ikonická skladba "Misirlou" od Dicka Daleho. Namiesto nej je použitá skladba "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas, ktorá ju sampluje. (Real Tom Hardy)
  • Film išiel do kín vo februári 2007 a úvod filmu hovorí o potenciálnom transfere Djibrila Cissého do Olympique de Marseille. TV hlásateľ Patrick Poivre d'Arvor dokonca aj spomína čiastku vo výške 60 miliónov eur. V realite skutočne Cissé prestúpil do OM v lete roku 2007 z anglického Liverpoolu, čiastka však bola "len" 9 miliónov eur. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno