Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

WolfR 

všechny recenze uživatele

A je tu již čtvrté dobrodružství naší známé dvojky, taxikáře Daniela (Samy Naceri) a policisty Emiliena (Frédéric Diefenthal). Naši dva hrdinové konečně žijí, v celku poklidný život se svými rodinami, ale po chvíli, se opět musí pustit do vyšetřování případu. Ze zadržení policie, totiž uniknul Belgický a nebezpečný zloděj a naši dva hrdinové, společně s nemotorným kapitánem Gilbertem (Bernard Farcy), ho budou muset dopadnout a poslat za mříže. Zápletka je tak strašně obyčejná, až mi přijde, že celé to dějové schéma bylo načmáráno za pár minut. Luc Besson, mě tentokrát se scénářem zklamal na celé čáře. Vtipných scének tady naleznete po čertech málo a zběsilá, dynamická akce, která zdobila minulé díly, se stala nudnou a nepřehlednou a navíc jí je tady minimálně. Prostě všechny akční kousky a honičky jsou špatně natočené. Tedy až na tu, na začátku film, kde se náš taxikář dostane až na fotbalový stadión. Celkově musím říct, že tento díl Taxi, se neměl nikdy točit, protože k trilogii Taxi vůbec nezapadl. Hlavní chybou bylo prostě postavení děje na trapném komisaři Gilbertovy. Prostě další tuctový, zbytečný film. 1 hvězda. ()

ed_wood odpad!

všechny recenze uživatele

Prvý a druhý diel boli super. Trojka už bola slabý priemer. Ale toto je dokonca ešte horšie. Slabé otrepané vtipy, ktoré už vôbec neboli vtipné. Dosť chabá zápletka a aj trošku smiešny záporák. Úplne zbytočné pokračovanie série, ktorá si už u mňa dosť pošramotila reputáciu tretím nepodareným pokračovaním. ()

Reklama

ladko odpad!

všechny recenze uživatele

Túto sériu mám celkom rád a pri trojke som sa dokonca výborne bavil. Pri štvorke som sa však nestačil niekedy čudovať. Tak dementný humor sa len tak nevidí. Pripadá mi to, akoby cieľová skupina mala byť od 4 do 7 rokov. Zasmiať som sa nezasmial ani raz(ak tak iba neveriacky). A akcia sa tiež akosi vytratila-možno prvých 5 a posledných 5 minút aj to vrcholne trápna. Pre mňa za mňa nech si natáčajú aj 10 dielov, ale bude to už bez mojej účasti. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu slibuje skvělou jízdu a připomíná známou píseň Dana Landy "dvěstě v městě, třista z místa". Bohužel asi po dvaceti minutách se TAXI 4 zastavil a už se nerozjel - jen popojížděl. Je to úplně stejné jako když jedu po dálnici D1v koloně mezi kamiony do Brna. Popojížděmím se sice člověk dostane do cíle, ale vůbec si to neužije a je otrávenej. Myslím si, že bude lepší když Daniel už nechá svůj Taxi zaparkovaný v Marseille a my se na něj rádi budeme chodit dívat, za jeho skvělé adrenalinem našlápnuté a humorem tankované první jízdy. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Přestože je tento díl už o poznání horší, než předchozí 3 díly, je se pořád na co dívat. Film má slabší úseky a stejně tak zábavné pasáže, takže průměr si to zaslouží. Chybí Lilly, generál zestárnul a taky už to není co bývalo, naopak nové postavy dětí, hulícího policajta jsou o poznání slabší. Serii zachraňuje Gilbert, který má vlohy, talent a zkušenosti snad se vším a některé jeho frky stále fungují. Stejně tak Emilova hláška na Petru s černými vlasy "tu jsem nikdy neviděl" nebyla špatná :)) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Prvý film zo série, v ktorom sa neobjavuje dnes už ikonická skladba "Misirlou" od Dicka Daleho. Namiesto nej je použitá skladba "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas, ktorá ju sampluje. (Real Tom Hardy)
  • Taxi mělo ve filmu na poznávací značce číslo 2007, odpovídající roku natočení filmu. (SallyZen)
  • V tomto díle řídí taxikář Daniel (Samy Naceri) tehdy nový Peugeot 407, který nahradil starší model 406 z předchozích dílů. (korbitch22)

Reklama

Reklama