Reklama

Reklama

Když se účastníci nové reality show pod vedením režiséra Murphyho vydají do virginských lesů, netuší, že kromě kamer je budou sledovat oči zmutovaných kanibalů, toužících po čerstvé mase. Tentokrát půjde skutečně o život a ten, kdo prohraje, nepřežije...  Měla to být skvělá rodinná reality show odehrávající se v západní Virginii. Pod vedením režiséra Dalea Murphyho (Henry Rollins), který kdysi sloužil ve speciálních jednotkách, se skupina odvážlivců rozdělená na dvojice pokusí přežít v divočině pokryté neprostupnými lesy. Ovšem záhy se ukáže, že účastníky soutěže nesledují pouze kamery. Nikdo nepočítal s tím, že se ve stínu stromů skrývá rodina zmutovaných kanibalů, kteří baží po čerstvém mase. A hodlají ho ulovit za každou cenu. Nejbrutálnější reality show všech dob začíná, tentokrát půjde skutečně o život. Ten, kdo prohraje, skončí pod rezavým sekáčkem nenasytných lidojedů... V dalších rolích hrají Erica Leerhsen, Texas Battle, Daniella Alonso, Crystal Lowe ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (402)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Největším tahákem druhého dílu Wrong Turn byl pro mě namakaný intoš Henry Rollins, miláček amerického undergroundu, rockový zpěvák a pisatel syrových minipovídek typu: "Přišel domů z práce, sedl si do křesla a vystřelil si mozek z hlavy.". Sem tam se ve filmech mihne, ale tady dostal konečně větší prostor a zužitkoval ho do mrtě! No ale žádný alternativně kulturní biják od téhle dvojky nečekejte, klasická vyvražďovací řezničina s komediální nadsázkou. Ale určitě originální, to jo, kombinaci survival soutěže s vraždícími zmutovanými kanibaly jsem ještě neviděl... Mutantí herci hrozně přehrávají, méně by bývalo bylo více, ale jinak lahůdkové pokoukání, skvělá zábava a jedna z perel žánru. Nejoblíbenější scény (je jich spousta, tak aspoň tři) - kopulující mutantka s 'obličejovou maskou', mutantská večeře za účasti veganky a s modlitbou v mutantštině a začátek s nesympatickou blondýnou, které nejdřív mutanti ohlodají tlamu a pak ji rozpůlí širočinou; vtipný záběr na padající vnitřnosti a následné rozhození nožek považuju za vrchol filmu. Velké mínus - příšerná ruční skákající kamera; toho kreténa, který ji držel, bych hodil mutantům na hraní... ale to už se zase opakuju. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Těžce podprůměrná záležitost s televizním lookem. Atraktivní prostředí lesů není, kromě titulkového úvodu, téměř využito, postavy se chovají klasicky jako hovada a já tajně doufal, že nebude mezi jedinými přeživšími blbá blondýna s černochem (ne, s rasismem to nemá nic společného, spíše mě štve americké antirasistické pokrytectví ve filmech, když skutečnost je zcela jiná). Jednu hvězdu dám za rozporcovanou blondýnu hned na začátku + vcelku obstojné gore, druhou za Rollinse, i když bych více uvítal, kdyby se uprostřed filmu vynořil s kapelou a pořádně to rozpálil. Jeho proměna v Ramba kříženého s Conanem ( + conanovské bubny při vylézání ze šachty) mě pobavila, a byla tak jedinou světlou chvilkou snímku, ze kterého se napětí vytratilo hned v úvodu. Jinak se už příště na tenhle blábol nepodívám, byť drtička v akci své jisté kouzlo měla... ()

Reklama

DaliX 

všechny recenze uživatele

Ale hej, tam kde bola jednotka krvavá, je dvojka extrémne krvavá, skrátka gore dostalo vyšší upgrade, hoci si postavy už nezískali moje sympatie tak ako v predošlej časti. Dej je síce super aj keď už je to takmer rovnaké ako prvý diel, a hoci ma záverečný masaker (plus výdatná večera) navýsosť potešili, predsa len je to slabšie. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Poviem to takto. Wrong Turn 1 som ani nedopozeral. Proste ma to prestalo baviť keď sa film začal odohrávať v korunách stromov a už som sa k tomu nemal chuť vrátiť. Dvojka je však tak zábavná že to asi aj spravím. Na rozdiel od podobne zábavného The Hills Have Eyes II som však tentoraz nemal chuť rozbiť monitor pretože postavy nie sú tak debilné že sa na to ani pozerať nedalo, ale bolo to presne naopak. Postavy zo začiatku nevedia čo sa deje a keď sa to dozvedia zdrhajú. No a je tu jeden týpek Dale (tuším že má meno toho skutočného vojenského veterána čo cvičí hercov do vojenských filmov) a ten si to s nimi pekne v štýle Ramba rozdá. Horory mám celkom napozerané, no ešte v žiadnom som si nevšimol že utekajúcej postave, ktorú sníma kamera od spodu pripevná na bruchu, sa jej zasekne sekera do hlavy. Proste krása. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když to člověk srovná s tím, co v sérii následovalo, je tenhle díl vlastně ještě docela snesitelný. Hlavně je zde opravdu docela dobré gore a sem tam se stane, že narazíte na docela dobrý vtípek. Jak ale říkám, jen sem tam. Je to takový ten horor, kdy jde o efekt a o nic jiného, atmosféra zde logicky chybí. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (21)

  • Jak někteří z vás možná spatřili, na konci filmu Wrong Turn přežil jeden mutant. Ten samý hraje v tomto pokračování a na konci filmu ho můžete uvidět také - čili také přežil. (Dines)
  • Keď mutant v aute okusuje Marin (Aleksa Palladino) prst a potom ho odhodí, prst už vyzerá inak, ako ten, ktorý okusoval. (ČSFD)
  • Při poslední scéně, kdy kanibal krmí zmutivané dítě uříznutým prstem, se vlastně jedná o gumový prst. A dítě, které prstem krmí, je pohyblivá panenka. (Dines)

Reklama

Reklama