Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec, pan Vohnout, je doma považován za idiota a bačkoru. Venku je ale zabiják, který střílí gangstery, aniž by o tom rodina měla nejmenší tušení... Příběh tvoří tři linie vyprávění, které se vzájemně doplňují, prolínají a končí o Štědrovečerní večeři. Tato provokativní komedie je určená nejen příznivcům černého humoru. Do všech rolí byli obsazeni skvělí herci, jako například Ondřej Vetchý (Babí léto, Duše jako kaviár, Prachy dělaj člověka), Veronika Žilková (Otesánek, Milenci a vrazi, Anděl Páně), Jiří Mádl (Snowboarďáci, Rafťáci, Jak se krotí krokodýli, Ro(c)k podvraťáků), Nella Boudová (Bylo nás pět, Kolja, Doblba!), Jitka Ježková (Báječná léta pod psa, Početí mého mladšího bratra, Andělská tvář)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (190)

liuk 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě při sledování filmu nenapadalo takové množství mnou viděných filmů, seriálů a dokonce i počítačových her. A ne, nebylo to z důvodu nějakých povedených narážek, ale protože Bystroň má opravdu originální nápady, které se nebojí ukrást do posledního detailu a trošku znalejšího diváka jen popudit. K tomu si přihoďte vesměs strašně nezáživnou stať celého filmu, na úvod i závěr se ale koukat docela dá. A z celého dost poslepovaného příběhu mám dojem, že kdyby ho někdo sledoval pozorněji, tak tam mnoho věcí časově opravdu nesedne. No a ty epileptické začátky kapitol měly znamenat co? 1,5* Btw, mýlím se nebo to opravdu byl první český film s bullet-timem? Ach jo :) ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Podle mě to rozhodně takovej propadák neni. Z mýho pohledu si film na nic než legraci nehraje a proto u mě tak nějak obstál. Jasně, má to nějaký ty chybky, třeba místy trochu blbej scénář, kterej se snaží šokovat za každou cenu (nikdo neni normální) až to člověka začne trochu rozčilovat, nebo klasickej neduh českýho filmu = katastrofální zvuk. Mimo to jsem se ale hodně zasmál u spousty scén, hlavně na začátku a konci. Další plus vidim v tom, že film je dost originální a aspoň přináší něco novýho. Akorát tu mrchu (těhotnou) bych nejradši nechal oddělat, to bych možná přidal ještě jednu hvězdu navíc. =) P.S. Jestli si přečtete druhou větu pana debila distributora, máte celej film zkaženej. Já to naštěstí udělal až teď. (65%) ()

Reklama

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Tolik negativní kritiky na tento film mě překvapuje. Dopředu jsem ani nevěděl o co jde a ani jsem si nepřečetl žádná hodnocení, ale u mě je to minimálně 70% film. Zajímavé zpracování, místy velmi vtipné (naprosto boží Mádl vs. Žilková). Musím se přiznat, že jsem neviděl film, ve kterém by 13-ti letý kluk, který si přivydělával obchodem se zbraněmi, přivedl do jiného stavu stejně starou svoji první lásku...:-) Naštěstí má stejně starého kamaráda a obchodního partnera, syna pornoherečky svobodné matky, který mu v těžkých chvílých vždycky pomůže. Podobných úleťáren je ve filmu dost a nestydím se vůbec za 4 hvězdy, tomuto odvážnému počinu. PS: Kupodivu se k filmu hodí i Bendeho písničky, u mě tímto další velké plus. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za náznaky černého humoru a Petra Jákla . Taky jsem pochopil význam názvu filmu. Na film jdete do slova po hlavě a po skončení filmu máte chuť režiséra a scénaristu poslat i s jejich "filmovým skvostem" do prdele. Samotný film je takový slepenec, slepený lepidlem kanagon , to lepidlo bylo pověstný tím, že moc nelepilo. Ještě si nemůžu odpustit poznámku na adresu čekých novinářů , který tento film nazvali českým Pulp Fiction . Mám ten dojem, že čeští novináři a čeští politici mají mezi sebou tajnou soutěž o největší kretény. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Vidím, že si všichni po nocích přivydělávají jako nájemní vrazi...měl bych to taky zkusit. Takže. Hm. Chm. Ehm. Na některé žánry Češi prostě nemají. Z příliš ambiciózního tématu a touhy po tomu odpovídajícímu úspěchu nutně musí vzniknout blbost. Na druhou stranu, tahle černá komedie by mohla dopadnout mnohem hůř. Vtipná není, úplně blbá taky ne. Na českou kinematografii tři hvězdy, na světovou jedna, průměr dvě. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Podle názvu filmu se údajně měli zdravit čeští vojáci kdysi vyslaní hasit bratrovražedné boje v bývalé Jugoslávii. (duklak2)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na rôznych lokalitách mesta Praha. (dyfur)

Reklama

Reklama