Reklama

Reklama

V Saúdské Arábii dojde k teroristickému útoku, při kterém zemřou desítky zaměstnanců ropné společnosti. FBI vyšle do akce svůj nejlepší tým, vedený energickým agentem Ronaldem Fleurym. Na vyšetření celé události mají pouze pět dní. Saúdskoarabská realita jim všem ale uštědří tvrdou životní lekci a představu o snadné misi rozbije napadrť. Navzdory tomu, že nechápou kulturu, v níž jsou nuceni dočasně žít, a přes všudypřítomnou nenávist a neochotu úřadů spolupracovat se jim nakonec podaří zdánlivě nepolapitelným teroristům dostat na stopu. Otázkou zůstává, zda nebude tato teroristická buňka pro čtveřici agentů a pár jejich místních kolegů příliš velkým soustem. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (618)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak Bergovo království tedy nezklamalo.. The Kingdom je inteligentní Thriller, který táhne nahoru Výtečný Jamie Fox,už jsem se bál, že akce nepříjde, ale v poslední půl hodině Nám Berg ukázal, že není špatný Rejža a, že umí točit kvalitní Filmy s dobrými Efekty.. Konec byl krásně syrový, prostředí Saudské Arábie dodávalo skvělou Atmosféru a o zábavu bylo postaráno ! I přesto, že jsem přesycen těchhle filmů ze Saudské Arábie či z Iráku, poslední dobou jich točí až příliš. Tak tohle patří na Špici ! ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost. Berg servíruje zajímavý příběh, který se na problematiku západního a arabského světa kouká docela chytře. Vizuálně je film špičkový od první do poslední vteřiny, Foxx je božan a závěrečná akce je něco, co člověka donutí krýt se před kulkami. Nemůžu se dočkat, až to uvidím znova. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na který straně dveří je Alláh?" Tak to vím úplně přesně - na té druhé, než stojím já. My se totiž vzájemně respektujeme, ale nenavštěvujeme se a kamarádi rozhodně nejsme. Také bych chtěl uvést, že nehodlám jet do Saudské Arábie cokoli vyšetřovat, protože mě poněkud děsí místa, kde je v každé rodině Korán, satelit, Mercedes a RPG. Nicméně mě dost bavilo sledovat kluky a holku z FBI, jak se pokoušejí vyšetřit teroristický útok i proti vůli Alláha. Ovšem vzhledem k nesmrtelnosti amerických agentů nyní musím spálit nějakou tu vlajku s hvězdami a pruhy, aby ve světě mohla zavládnout rovnováha. A samozřejmě si musím přečíst Úplného idotova průvodce Koránem, abych zvolil správnou ráži munice určené k vítání výbušných allahakbaraků. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::: No, je to spíš takových 3 a půl ***. Trochu jsem se taky nudil. Natočené, sestříhané, zahrané, zrežírované, zprodukované, osvětlené, ošacené a akční to bylo velmi dobře, ale............... podruhé už se na to nepodívám. _______ Měl jsem pravdu, tenhle komentář jsem napsal cca 2 dny po shlédnutí filmu, což už jsou asi dva roky a za tu dobu jsem opravdu film znovu neviděl, tím samozřejmě nechci potencionální diváky odrazovat, to vůbec ne ! Naopak ! Prostě mě film jen ničím nenadchnul, to je vše ........... ::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film, který vás vtáhne do děje během první vteřiny a nepustí vás až do té poslední. Království je skvělým snímkem, který nám ukazuje, že ne každý muslim je fanatik s bombou na sobě, i když i na tohle tady dojde. Poslední půlhodina je skvělou ukázkou naprosto zvládnuté akce a poslední věta mě dostala. Nemusím váhat ani na chvíli, plný počet je zde namístě. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (25)

  • Dej filmu je založený na viacerých skutočných udalostiach, vychádza najmä z bombového útoku na bytový komplex Khobar Towers neďaleko rafinérií Saudi Aramco v meste Khobar, masakru z roku 2004 taktiež v meste Khobar priamo v rafinériách Saudi Aramco a tiež bombových útokov na bytové komplexy v Rijáde z roku 2003. (Real Tom Hardy)
  • V úvode filmu je povedané, že ropa bola v Saudskej Arábii náhodou objavená v roku 1933 a v roku 1938 vznikla spoločnosť ARAMCO (Saudská Arábia–Spojené štáty). V skutočnosti to však bolo naopak. ARAMCO v roku 1933 založila spoločnosť Chevron a ropa bola nájdená v roku 1938. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Foxx se šťourá v rasových vraždách

Foxx se šťourá v rasových vraždách

30.10.2007

Jamie Foxx se ožehavých témat neleká. Po vyšetřování bombových útoků na Blízkém Východě se opět spojí se scenáristou Království Mattem Carnahanem, aby se tentokrát popasoval s rasovými problémy.… (více)

Reklama

Reklama