Reklama

Reklama

V Saúdské Arábii dojde k teroristickému útoku, při kterém zemřou desítky zaměstnanců ropné společnosti. FBI vyšle do akce svůj nejlepší tým, vedený energickým agentem Ronaldem Fleurym. Na vyšetření celé události mají pouze pět dní. Saúdskoarabská realita jim všem ale uštědří tvrdou životní lekci a představu o snadné misi rozbije napadrť. Navzdory tomu, že nechápou kulturu, v níž jsou nuceni dočasně žít, a přes všudypřítomnou nenávist a neochotu úřadů spolupracovat se jim nakonec podaří zdánlivě nepolapitelným teroristům dostat na stopu. Otázkou zůstává, zda nebude tato teroristická buňka pro čtveřici agentů a pár jejich místních kolegů příliš velkým soustem. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (619)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Na zaciatok otvorene priznavam, ze nepatrim k Bergofilom, resp. nadsene chvalospevy niektorych kolegov nielen z tohto portalu na Bergov rezijny styl su mi zahadou. V mojich ociach aj Kralovstvom Berg (vo filme si strihol i par sekundove cameo) potvrdil, ze je "iba" zrucnym rutinerom, aj napriek pravdepodobne najputavejsim uvodnym titulkom tohto roku. Film nijak nevybocuje z ocakavatelnej trajektorie tak v linii pribehu, ako i v prevedeni akcie. Lenze tam, kde napr. u Bournea (i ked sa pohybujeme v odlisnych zanrovych mantineloch) permanentne rucna kamera viaze s kazdou dalsou akciou moje emocie do pevnejsie zaangazovanej vyvrtky, tam u Berga ostava iba ciste sledovanie scen bez zvysenia tepu. Vyssie napisane mozno brat ako nazor na film optikou bez politickeho kontextu. Ovsem Kralovstvo je typ filmu, kde sa k naviazaniu na sucasny stav vo svete nevyhnete a prave skrz tento kanal si chtiac-nechtiac k filmu vztah vytvorite. V tomto smere predstavuje film jednu z dalsich moznych rozbusiek polarizujuc nazory od "prilis jednostranne a nasilne proamericke" az k "nesmierne autenticke a kruto pravdive bez zjavneho pridrzania jednej ci druhej strane". Moj nazor z tohto hladiska sa pohybuje niekde v strede, vidiac vo filme priblizne v rovnakom pomere prvky obidvoch protipolov, spajajucich sa v nepekny obraz o chorosti nasho sveta nasou vinou. [Kontrolna projekcia] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na který straně dveří je Alláh?" Tak to vím úplně přesně - na té druhé, než stojím já. My se totiž vzájemně respektujeme, ale nenavštěvujeme se a kamarádi rozhodně nejsme. Také bych chtěl uvést, že nehodlám jet do Saudské Arábie cokoli vyšetřovat, protože mě poněkud děsí místa, kde je v každé rodině Korán, satelit, Mercedes a RPG. Nicméně mě dost bavilo sledovat kluky a holku z FBI, jak se pokoušejí vyšetřit teroristický útok i proti vůli Alláha. Ovšem vzhledem k nesmrtelnosti amerických agentů nyní musím spálit nějakou tu vlajku s hvězdami a pruhy, aby ve světě mohla zavládnout rovnováha. A samozřejmě si musím přečíst Úplného idotova průvodce Koránem, abych zvolil správnou ráži munice určené k vítání výbušných allahakbaraků. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na tomhle nebezpečném Bergově výletu do Saudské Arábie není fakticky nic špatně, ovšem dostal jsem se k němu docela pozdě a potom, co jsem viděl nespočet jiných filmů z podobného ranku. Ne nutně lepších, ale když si to porovnám třeba se Zelenou zónou, tak mi ty military akce splývají do jednoho. Pro nábor do armády je to v US důležitá věc a z dnešního pohledu, kdy se teroristická otázka řeší více než kdy jindy navíc zatraceně aktuální. No a samozřejmě by to nebyl Peter Berg, kdyby nás na konci nečekal mimořádně kvalitní, akční a brutální zážitek, který rozhodně nedělá ostudu Michaelovi Mannovi jakožto producentovi a myslím si, že tenhle konflikt lépe zpracovat nešlo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak Bergovo království tedy nezklamalo.. The Kingdom je inteligentní Thriller, který táhne nahoru Výtečný Jamie Fox,už jsem se bál, že akce nepříjde, ale v poslední půl hodině Nám Berg ukázal, že není špatný Rejža a, že umí točit kvalitní Filmy s dobrými Efekty.. Konec byl krásně syrový, prostředí Saudské Arábie dodávalo skvělou Atmosféru a o zábavu bylo postaráno ! I přesto, že jsem přesycen těchhle filmů ze Saudské Arábie či z Iráku, poslední dobou jich točí až příliš. Tak tohle patří na Špici ! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cena barelu ropy na světových trzích, špatný výklad Koránu a nenávist plodící další nenávist - tak v těchto třech faktorech je odjakživa zakopán (nevěřící) pes vztahů Blízkého východu a Dobrého západu.. Bergova saudsko-arabská mise v investigativní části svižně odsýpá, najde si čas na vtipné vsuvky a ve své apolitičnosti se nesnaží o nějaké moralizování, či vynášení soudů. A hlavně, připraví si půdu pro závěrečnou akční řežbu, kde na americké neprůstřelné trio agentů pálí křížovou palbou ze střech, balkónů i RPG a oni, se žvýkací gumou za škraní, všechno s nonšalancí zvládnou, protože i když Jennifer drží samopal jak prase kost, musí být všem jasné, že s pozitivním přístupem světového fízla v kovbojském klobouku nemá kolem hlavy omotaná utěrka na nádobí žádnou šanci. Ano, tahle akční scéna měla v jednoduše pojatém Království své místo, ale u následného sladkobolného finále už si tím nejsem tak jist. Jak to říkal ten Richard III.? Oil! My Kingdom for the Oil..!? ()

Galerie (28)

Zajímavosti (25)

  • Herci se do Saúdské Arábie vůbec nepodívali. Záběry tamních exteriérů pořídil jen druhý štáb a Blízký východ "hrála" Arizona. (Siriuss)
  • Do kin doručen jako „Sand Trap.“ (HellFire)

Související novinky

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Foxx se šťourá v rasových vraždách

Foxx se šťourá v rasových vraždách

30.10.2007

Jamie Foxx se ožehavých témat neleká. Po vyšetřování bombových útoků na Blízkém Východě se opět spojí se scenáristou Království Mattem Carnahanem, aby se tentokrát popasoval s rasovými problémy.… (více)

Reklama

Reklama