Reklama

Reklama

Krokodýl: Návrat do krvavé laguny

  • Česko Krokodýl (více)
Trailer

Pete je americký novinář, který píše o cestování. Tentokrát ho jeho práce zavedla do Austrálie, kde se zúčastní vyhlídkové plavby na lodi, při které se budou pozorovat krokodýli. Kate je kapitánka a průvodkyně. Vše jde hladce, ale když už chce Kate otočit loď k návratu, zahlídne jeden z pasažérů vystřelenou světlici. Kate se rozhodla v plavbě pokračovat a najít lidi, kteří světlici vystřelili. Cesta je zavedla do laguny, kde byla potopená loď. Do jejich lodi téměř okamžitě narazil krokodýl a udělal v lodi díru. Kate mohla přistát jen na ostrově uprostřed laguny, jinak by se loď potopila. Jeden z pasažérů si všiml, že je řeka přílivová, což znamená, že s přílivem ostrov zmizí. Kate se snaží sehnat pomoc vysílačkou, ale jediní, kdo dorazí, jsou dva chlapíci, které potkali už při plavbě. Neil má asi Kate rád, ale dobírá si ji. Neil nejprve krouží kolem ostrova, ale i jejich loď krokodýl převrátí a Neilův kamarád je sežrán. Krokodýl do té doby zabil i jednoho z přeživších. Neil navrhuje, že přeplave na břeh a natáhne lano mezi dvěma stromy, ostatní pak přeručkují. Neil to skutečně zvládne, ale pak zpanikaří ostatní a lano pod vahou tří lidí praská. Opět umírá další přeživší a nakonec zemře i Neil. Pete pak přichází s plánem na lovení krokodýla. Kotva od lodi připomíná rybářský háček, takže na ni napíchnou zabitou drůbež, kterou měl Neil v lodi... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (284)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po úděsné Krvavé laguně, která s sebou přinesla velkého, hladového krokodýla, ale také především kupu špatných a laciných dialogů, přichází pokračování, které je kvalitativně rozhodně na mnohem vyšší úrovni. Vlastně se s prvním dílem nedá ani srovnávat. Z obsazení mě nejdřív mile překvapila Mia Wasikowska, pak si to tam přikvačil Sam Worthington a já si pomyslela, jak dlouho asi vydrží, než se mu vydá vstříc ozubený predátor:) Michael Vartan do australské divočiny připutoval až z daleké zámořské velmoci, coby novinář. Ještě netuší, jak silnému protivníkovi bude muset ten den čelit. Sestava výletníků je docela sympatická a byla jsem ráda, když se občas najde i snímek z kategorie "animal attack", kde většina přežije. Závěr mi připomněl Netvora z Černé laguny:) "Nejsi tak blbej, jak vypadáš." - "Doufám, že ty taky ne.", "To zvíře je jako ozubená parní lokomotiva a tenhle pitomec si myslí, že ho udržíme na blbém kousku zubní nitě." :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Od základnej školy, kedy som hltal fušky ako Aligátor a Killer Crocodile, čakám na kvalitný krokohoror. Na tento kúsok som sa tešil, lebo sa ho chopil režisér naturalistických Vrážd vo Wolf Creek. Do titulnej úlohy sprievodkyne obsadil Radhu Mitchell a príbeh zasadil do Austrálie, uchvacujúcej diváka svojským naturelom obyvateľstva, exotickou flórou a svojráznou faunou, kde dokáže človeka drasticky zavraždiť všetko v čele s medvedíkom koala. Režisér sa (zasa raz) predviedol ako talent. Nevýnimočne, ale uspokojujúco buduje atmosféru, spoliehajúc sa na všímavosť diváka (postrehli ste „dve hviezdičky“ alebo to, že Sama Worthingtona v minulosti napadol krokodíl?). Scenár je síce klišé (nefungujúca vysielačka), ale zachraňujú to sympatickí herci, fascinujúca Austrália a realistický krokodíl. Sťahovanie ešte živej obete do vodného brlohu (aby zhnila a ľahšie sa mu žrala), či vyskakovanie do vzduchu (pomocou silného chvosta), to všetko sú veci, ktoré krokodíl naozaj robí, hoci to laikovi môže pripadať ako sci-fi. Tvorcovia odvážne podriaďujú realite skoro všetko (prvý útok na človeka prebehol tak rýchlo, že som si ho nevšimol). ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Maso! Filmy ako tento pozerám pre pobavenie. Očakávam pozerateľné ksichty, jeden-dva pohľady na vydarené poprsie a čo najviac gore. Náznak atmosféry a nadhľad sú vítané, no v rámci mojich nárokov na žáner nevyžadované. Ohodnotím dvoma*, ale som spokojný. Tento film o krokodílovi je však úplne iná liga. Vlastne nie - tento film je úplne iná liga a jeho hlavný hrdina (mám na mysli toho s obrovskou papuľou) dvakrát toľko. Kde iní nevedia často vykresliť ani len trochu uveriteľné postavy, tam McLean hádže natoľko prirodzené povahy, že ste na tej palube výletnej lode spolu s nimi a každou z nich. Tu Rogue nezaostáva ani za Snyderovým Dawn Of Dead. Ich zdesenie, paralizujúci strach, zrútenia sa aj odhodlania, to všetko plynule prechádza na diváka a lomcuje ním jedna radosť; každý moment každej z postáv je aj jeho momentom. Samostatnú kapitolu potom tvorí sám Jeho Veličenstvo Krokodýl, ktorý desí od prvého zavlnenia sa na hladine až po neopakovateľné finále v jeho... nie, túto grandióznosť nebudem prezrádzať, zíral som akoby som mal gule v čelustiach a čuduj sa svete - vytešoval ako malý! ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší a vyváženější snímek než nedávný žánrový a typově podobný kolega Black Water. Kamera je velmi dobrá, vyvážená, v některých pasážích bezchybná, drží napětí po celou dobu snímku a zvyšuje o dost kvalitu. Triky jsou dobré, většinou zanikají ve tmě, pár se mi jich zdálo zbytečně rychlých. Krásná byla okolní příroda a celé prostředí kolem krokodýlu. Herecky je film kvalitní, Radha Mitchell (Silent Hill) hraje dobře, stejně tak Michael Vartan který hraje svou klasikou pózu (stejně jako v Alias). Nakonec příjemné překvapení a jeden z nejlepších filmu v „krokodýlím“ hororovém žánru. 7+/10* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmových horrorov o vraždiacich, ľudožravých krokodíloch už bolo natočených viacero. No väčšinou sa jedná o hodne podpriemerné snímky. Doposiaľ mi v pamäti utkveli iba dva tituly, ktoré ma zaujali. Jednym z nich je "Jazero", kde si zahral Bill Pullman a druhým juhoafrické "Prvotné zlo - Primeval". Dnes sa ku nim pridal aj austrálsky film "Krokodíl - Návrat do krvavej lagúny". Takže tak som si nateraz skompletizoval moju top trojku krokodílich horrorov. *** ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Scény v krokodýlím doupěti se natáčely tři týdny. (Cheeker)
  • Stěna s fotkami krokodýlů v baru je skutečná. (Cheeker)
  • Radha Mitchell byla první volbou režiséra Grega Mcleana do role Kate. (Cheeker)

Reklama

Reklama