Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (500)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Romantika z červenej knihovny alebo historické drama? A čo tak oboje naraz? Fajn, povedal si niekto z hora. Do party zregrutoval na post režiséra neznámeho zelenáča Justina Chadwicka a ako ústrednú dvojicu doporučil slečnu Portman a slečnu Johansson. Hej, hej, môže byť, no nie? Rozhodne, ak by režisér vlastnil nejaké užitočné skúsenosti. Bohužiaľ podobné rozumy ešte jaksi nemal kde nachytať a tak sa nám naskytol pohľad len na slabučko nadpriemerný snímok.. __ Scéna strieda scénu, intriga intrigu a medzi tým rozruchom môžme pozorovať náznak stredovekého dejstva. Všetko je na svojom miesto, všetko je naozaj v poriadku, ale.. mená ako Portman-ová, Johannsson-ová a Bana jednoducho nemôže utiahnuť začiatočník (a teraz sa ospravedlňujem za moju úprimnosť) bez výrazného talentu. A práve v ňom spočíva kameň úrazu. Nevravím, že celý film stojí za starú bačkoru, to rozhodne nie. Počas 115 - tich minút som odbíjajúci čas sledoval naozaj minimálne, čím chcem vlastne naznačiť, že "Králova přížeň" sa v žiadnom prípade nevlečie - práve naopak, odsýpa veľmi plynulo, ba až rýchlejšie než by ste predpokladali. No každopádne sa dala udalosť tohto rangu sprezentovať vo výraznejšej a kvalitnejšej forme. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa udržíte na koni bez muža?“ – „Stehnami.“ Vyzerá to pekne (výprava, kostýmy, rekvizity) a ani príbeh nie je najhorší (čo je ochotné dievča urobiť pre kráľa a kde sa končí ochota a začína prostitúcia?). Ale celé je to nudné a nevýrazné, postavy nie sú také dobré, ako ich herecké predstaviteľky a nepresvedčivé mužské výkony (tradične nezáživný Austrálčan Bana) tomu tiež dvakrát nepomáhajú. Tam, kde sa končí Kráľova priazeň, začína oveľa lepší historický politický triler a to Kráľovná Alžbeta s Geoffreym Rushom. P.S. Zaujímavosťou je, že po desiatich rokoch sa na plátne (po Zaklínačovi koní) stretáva Scarlett Johansson s Kristin Scott Thomas (a znova vo vzťahu dcéra matka). ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jak jsem napsal v nedávném komentáři, shodou okolností také k filmu z produkce BBC, "život je ten nejlepší příběh". To se zde potvrdilo. Film od kterého jsem pranic nečekal, jen dobré drama na dlouhý večer, mě uchvátil výbornou atmosférou, úžasnými hereckými výkony. I když jsem tuto část historie samozřejmě znal a vyvrcholení pro mě nebylo překvapující, i tak jsem napjatě sledoval každý další okamžik, každý další záběr. Možná jsem trochu měkota, když mě dostane takový příběh, ale co se dá dělat, i mé romantické "já" se musí jednou za dlouhý čas ukázat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $26,814,957Tržby Celosvetovo $77,713,866Tržby za predaj DVD v USA $8,218,921 //počet predaných kusov 498,171║ Malá komorná dráma, ktorá po pomalšom rozbehu, kde sa príbeh len z ľahka hrá sa divákom a necháva ho v kľude prežívať rozmary Boleynových dievčat na kráľovskom dvore, postupne vybaľuje z ponúknutého príbehu o prehnanej láske ku kráľovi Henrymu silné tromfy, ktoré postupne vo svojej sile vyznejú samým záverom filmu, kde príde na skutočné sekanie hláv za oddanú lásku ku kráľovi. /videl v kine: 80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vysvětlí mi někdo, Jak dostal Justin Chardwick, režisér tak maximálně několika seriálů, příležitost natočit historickou romanci s třemi hvězdami? Já to nepochopím a je to pro mě i smutný fakt, že film byl skoro i zabit hned na počátku. Režisérské kvality tohoto muže totiž nejsou nijak úchvatné a Shekhar Kapur by si svou možnost asi užil o dost více. I přes herecké obsazení není výsledek nijak působivý ani zajímavý. Celý film je naprosto jednoznačný od okamžiku, kdy přijede král do panství rodiny Boleynových. Eric Bana jako král je velmi dobrý, arogantní a silný, ale někdy i správně emocionální. Oproti tomu Scarlett Johansson nechala svůj půvab doma a dokazuje, že má možná tak velká prsa a to je tak vše (nezlob se na mě, víc si neukázala). Oproti tomu Natalie Portman představuje perfektní ženu dvou možná tří tváří, která se po celý film mění a vyvíjí. Bohužel se není ve výsledku na co dívat, protože příběh je velmi jednoduchý a přímý, možná tak historické události okolo, ale těm se film skoro nevěnuje. To je vcelku zvláštní, když si uvědomíme, že se film věnuje velmi důležité epoše, které změnila tvář Anglie navždy. Slabší 3* nebo silnější 2... tak raději méně, červené pásmo se mi nelíbí... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (41)

  • Charlesově manželce Kateřině nebylo v době svatby sedmnáct, ale třináct let a byla nejprve zasnoubená s Charlesovým synem, ale když mu zemřela manželka, zasnoubení zrušil a sám se s Kateřinou oženil, vzal si ji v den, kdy Anna Boleynová rodila Alžbětu. (ČSFD)
  • V milostnom liste, ktorý si Mary (Scarlett Johansson) od kráľa (Eric Bana) číta, stojí: "Moje srdce a ja sa odovzdávame do tvojich rúk." Toto je skutočný citát zo skutočného listu, ale list bol adresovaný Anne (Natalie Portman), nie Mary. (Arsenal83)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama