Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná černohumorová ulítlá a místy až parodická komedie, jejíž příběh se graduje ad absurdum a od nevinné původní zápletky se děj rozjede do nečekaných končin. Postavy jsou herecky známé tváře a charakterově slušně napsané, společně s příběhem se rozmotávají i jejich tajemná minulost a identita a hned několikrát jsem se fakt od srdce smál. Potěšující jednohubka, ve které je humoru i mrtvol víc, než by divák na začátku očekával. Pegg a Schwimmer prostě umí. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zážitek mi opět zkazila Nova Cinema, a to stylem, jakým to umí jen ona. Nejdřív mě na film nechala skoro půl hodiny čekat, pročež mi vystydla večeře, a pak nasadila nepochopitelnou třetí reklamu pět minut před koncem, čímž naprosto vygumovala navození jakékoli závěrečné atmosféry. Jinak jsem si ale film moc užil. Líbí se mi a mám rád, když někdo na stůl naservíruje chod plný nešťastných náhod s oblohou černého humoru, aby si filmový fanoušek uvědomil, že před kamerou nemusí být všechno jen růžové a krásné, aby se tomu dalo zasmát. P.S: Pro příště bych prosil pana Daniela Rouse, aby si ohlídal dabing Davida. P.P.S: Slovenský překlad názvu "Vel´ké h..." vyhlašuji perlou měsíce. Konečně někdo správně pochopil britskou suchařinu. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní černohumorný thriller. Jeden z nespletitějších a nejatraktivnějších scénářů v tomhle žánru vůbec. Nejen že ústřední trojice je zábavná sama o sobě, potěší i vynikající hlášky a nepředvídatelné zvraty objevující se každých 5 minut, divák je doslova šokován a fascinován scénaristickými perlami, které režisér tasí a já film spolkl i s navijákem. Paráda pro tyhle filmy mám slabost. 90% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Všecko špatně a ještě naruby, míchání žánrů, nelogičnosti až trapnosti, zcestné vkládání detailů s nulovým účinkem, nevhodní herci, co 3 min. nová písnička a ne vždycky vhodná s funkcí dorazit rozviklaný hřebík, který né a né se zarazit. Pegg mi až tak nevadí, ale Davida jsem viděla snad jednou v Přátelích a je to pořád stejné prkno jak poleno. Neznámý rejža se snažil prorazit mezi hvězdné kultovní režiséry, ale s určitostí neznámým zůstane, nula od nuly pojde. Tu první hvězdu dávám za nulový efekt, druhou rozhodující přidávám ke korunce Miss Poupě Wyomingu či Oklahomy, když měla tak krásný den, že jako bonus dostala pěkný výlet do Oregana a zaslouženě. Nefungovalo to, čekala jsem houby s voctem, ale film pro mě skončil současně s titulkama a už o něm nevím nic, leda tak velké h... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Můj neoblíbenec Schwimmer mě docela překvapil. Tím jak vylezl z přátelské škatulky "Ross" a rovnýma nohama skočil do černého humoru profesionálního odklízení nemrtvé mrtvoly. V tu chvíli v reverendově domě se film solidně rozjel, mě to chytilo a těšil jsem se na ONE MAN – ONE SEPTIC SHOW. Jenže, kam čert nemůže, tam nastrčí bábu. Zde nastrčil ne moc dobře zahranou mrchu Jossie. Ta se sice pěkně uvedla zručnou prací se sekyrkou, ale jinak mě moc nezaujala. Kdyby aspoň při závěrečných titulcích proběhlo pár hezkých ilustrativních obrázků, jak na ní zapracoval ten Oregonský hrobař, kterého si stopla, ale bohužel ne. V jejím případě tedy opravdu nula od nuly pošla ... A toho agenta s cukrovkou a inzulínem píchaným do pneumatiky bych ze scénáře vyškrtl taky. Jo a ještě tu zbytečnou manželku - policistku. Takže by mi tam zůstal Simon Pegg a ... a kdo? No právě! Málo platné: Pegg bez Frosta je jako knedlo-zelo bez vepřo. A dietně kuřecí Schwimmer vepřo prostě nenahradí. Nicméně komedie to je, a černá je dostatečně. S odřenýma ušima na čtyři hvězdy. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen za 32 dní. (Othello)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 2006 na filmovém festivalu v Cardiffu. (ČSFD)
  • Na úplném konci filmu byla umístěna jedna zábavná scéna z natáčení. (Skarface)

Reklama

Reklama