Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím vedcov vedených Hashimotom sa snaží zachytiť energiu ducha mladého dieťata vďaka novovyvinutému zariadeniu zvaného Mengerova špongia. Dieťa izolované v prázdnom dome hýbe perami, ale nikto mu nerozumie. Hashimoto získa špeciálneho agenta Ye Qi-Donga ktorý vie čítať z pier, aby mohol zistiť ako a prečo sa duch objavil. A špeciálne ako je možné že žije po smrti... (Pjetko)

(více)

Recenze (97)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V Gui si toho najdete opravdu hodně, horor, sci-fi, akci, romantiku, drama i melodrama, všechny tyhle žánry víří a přeskakují jeden do druhého. Kupodivu však výsledkem není nekoukatelný mišmaš, ale vcelku zajímavý film o polapeném duchovi malého klučiny, antigravitaci, lásce, nenávisti a dalších nesmyslech. Tvůrci mohli být kapku soudnější, vzhledem ke svému rozpočtu, v trikových scénách, na kterých je nedostatek financí docela vidět a možná bych ubral i melodramatických vložek, které mi tu vůbec nesedly a jinak dynamickému ději nuceně snižovaly tempo. Kvituji až na pár výstřelků civilní herecké výkony a zejména poslední říznou dvacetiminutovku s dlouhovlasou nemrtvou nádherou. Tři. Viděno během Challenge tour 2015. 30 dní se světovou kinematografií ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pochvalu si určitě zaslouží originalita. A nejde jen o novinky jakými byla vlákna či Mengerova houba, ale o celkové uchopení duchařské tématiky, kdy je strašidlo spíš předmětem bádání, než skutečným strašidlem, ačkoliv samozřejmě i tady dokáže bubák dělat neplechu. Problém je, že díky té neotřelosti se až příliš často vytrácí to, co dělá horor hororem. Ne že by tu byla nouze o žánrové momenty, ale jejich dopad je díky zvolenému konceptu jiný, než by člověk chtěl. A další věcí, co mě překvapila, byla poměrně špatná triková stránka. Některá zjevení patří kamkoliv jinam, jen ne do nového milénia. Nicméně i tak se jedná o příjemný svěží vítr, takže hodnotím lehce nadprůměrně. 60% ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Když už srovnávat čí přirovnávat tak asi nejlepší je Akumu tantei vs. Grudge. Ale zkráceně se dá říct že se jedná o naprosto geniální film ! škatulka horor tu je opět krapáek na okrasu, ale i na tu se ke konci trošičku dostane, jde spíš o to čeho se kdo bojí. Film je vícéméně výborný mystery scifi. Ačkoliv je to duchařina, myslím že o strach, či lekání tu rozhodně nejde. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu krásně sedí žánrové zařazení Drama / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi. A přesto to bude pro odkojence béčkových hororů guláš, ve kterém plavou ředkvičky, piškoty a možná i banán, takže jim moc nezachutná. Akce, detektivka, drama, sci-fi, romantika, napětí...všeho je tady dost. A dá rozum, že taková nevyhraněnnost ještě šmrncnutá tou klasicky asijskou melodramatickou linií způsobí, že ty hororové prvky sice nevyznívají tak samoúčelně jako u většiny filmů západní produkce, ale na druhou stranu není Silk tak děsivý, jak by být mohl. A to je škoda, protože nepochybuji o tom, že by to Chao-Bin Su zvládl....kdyby to tak zamýšlel. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Možná jsem přesycný asijkými horory, ale po půlroční pauze a zdejších poměrně pozitivních komentářů jsem čekal, že se u Silku budu bavit. Uznávám, že jistá snaha o originalitu a zajímavý cíl Hashimota jsou docela významnými plusy, ale na to aby tento "horor" zachránili nestačí. Předně nejde o horor, ale o mysteriózní sci-fi drama. O celkem nezáživné drama s nemastnými a neslanými herci... Ano potenciál to má a během jedné scény (která přišla asi až po hodině filmu) jsem byl chvíli dokonce nadšený... ale jen na pár sekund. Potenciál se zase rozplynul a já už jen čekal až film skončí. Skalní příznivci asijských hororů možná film i ocení, ale ostatním nefanouškům doporučuji radši nějaký osvědčenější snímek. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Keď Tung (Chen Chang) nájde telo chlapca, je takmer dokonale zachované. Telo by pritom malo byť v značnom štádiu rozkladu. (TheRoller)

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama