Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím vedcov vedených Hashimotom sa snaží zachytiť energiu ducha mladého dieťata vďaka novovyvinutému zariadeniu zvaného Mengerova špongia. Dieťa izolované v prázdnom dome hýbe perami, ale nikto mu nerozumie. Hashimoto získa špeciálneho agenta Ye Qi-Donga ktorý vie čítať z pier, aby mohol zistiť ako a prečo sa duch objavil. A špeciálne ako je možné že žije po smrti... (Pjetko)

(více)

Recenze (97)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tchj-wan ukázal, že to není jen Japonsko, případně Thajsko a Jižní Korea, kdo se snaží o horory, ale i tahle malá země dovede natočit něco, co stojí za to. A není to jen originalita, která je tak silná, ale je to i skutečnost, že stále je zachována hororová podstata a snímek má momenty, kdy vás dovede zamrazit, kdy máte pocit, že vyskočíte z kůže. A taky má parádní cool moment, jako třeba střelba na ducha. Tohle se mi líbilo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí si u hororů často stěžuje na nedostatek originality. Já si zdaleka nejsem jistý, jestli je opravdová originalita u hororů dobrá a prospěšná věc. Gui si mi může sloužit jako prostředek argumentace. Tento film je určitě originální - klasické schéma duchařského hororu obohacuje různými vychytávkami (multifunkční Mengerova houba, hedvábná vlákna, pravidla vzniku a setrvání ducha), přičemž všechny tyto originální elementy snižují působivost elementů tradičních, které mají v divákovi vzbuzovat strach. Všechno, co je na Gui si originální, mě rušilo a vadilo. O to víc jsem si pak užíval těch tradičních strašících momentů, jako třeba "přestřelky" s policistou na silnici. Mám z toho filmu rozporuplné pocity. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

HOROROVÝ VÝBĚR, ZEMĚ Č.19 - TCHAJ-WAN - Další příjemné překvapení z Asie, které mi (spolu s Re-cycle) dokazuje, že jestli ještě někde vznikají relativně originální hororové náměty, tak především tam. Re-cycle ale půjdu po dopsání komentáře o hvězdičku zvýšit hodnocení, protože Gui si vidím taky na silné tři a přitom Re-cycle mě oslovilo určitě víc, i když má taky své vady, ale popralo se s nimi líp. Gui si má hodně zajímavě vystavěný děj, kde zpočátku (trochu nesourodě) míchá dohromady duchařinu s výrazným sci-fi prvkem, ale vše se časem tak hezky propojí, až mě to samotného potěšilo. A to navzdory tomu, že to v závěru bizarně graduje a celková myšlenka je nejasně podaná. Problém jsem tady měl spíš s formou, která míchá americký styl hororů s asijským námětem a v celkové atmosféře se to dost bije dohromady a nesouzní. Zvlášť v akčních scénách, protože asijské horory jsou často pomalejší a "meditativnější". Tohle se snaží být tak moc celosvětově divácky vstřícné, až se to ubírá o osobitost, která by tomu pomohla k výraznějšímu prožitku. Na čtyři hvězdy to teda nevidím, ale pořád je mi to spíš sympatické než naopak a hlavně mě těší nejeden originální prvek v tom, včetně nečekaného obratu jedné z hlavních postav. Takové myšlenkové pochody jsem totiž v žádném hororu ještě neviděl... Silné 3* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pochvalu si určitě zaslouží originalita. A nejde jen o novinky jakými byla vlákna či Mengerova houba, ale o celkové uchopení duchařské tématiky, kdy je strašidlo spíš předmětem bádání, než skutečným strašidlem, ačkoliv samozřejmě i tady dokáže bubák dělat neplechu. Problém je, že díky té neotřelosti se až příliš často vytrácí to, co dělá horor hororem. Ne že by tu byla nouze o žánrové momenty, ale jejich dopad je díky zvolenému konceptu jiný, než by člověk chtěl. A další věcí, co mě překvapila, byla poměrně špatná triková stránka. Některá zjevení patří kamkoliv jinam, jen ne do nového milénia. Nicméně i tak se jedná o příjemný svěží vítr, takže hodnotím lehce nadprůměrně. 60% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Asi podhodnocuju. Protože kdybyste se zeptali, co "Hedvábí" udělalo s mojí psychikou, tak nic. Přitom je to zajímavý mix duchařského příběhu, sci-fi a hororových prvků, vztahů a thrilleru a hraje v tom můj docela oblíbený Chen Chang. Solidní film, který nesedl mé okamžité náladě. Škoda, že se čtení ze rtů nevyužilo víc! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Keď Tung (Chen Chang) nájde telo chlapca, je takmer dokonale zachované. Telo by pritom malo byť v značnom štádiu rozkladu. (TheRoller)

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama