Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Recenze (292)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Veselé velikonoce je skvělá konverzační komedie, kterou se tvůrci rozhodli "vytunit" akčnějšími pasážemi s honičkami, nějakou tou rvačkou, kaskadérskými kousky...prostě chtěli využít všech schopností J. P. Belmonda. Dle mého názoru má ale předloha natolik skvělé dialogy, že ten humbuk kolem aut, motorových člunů a helikoptér, byl úplně zbytečný a vlastně spíš na škodu. Nejvíc jsem se totiž bavil právě mluveným slovem a nepochybuji o tom, že velkou zásluhu na konečném vyznění má i český překlad a především dabing. Ale kdoví, možná by tu roli Belmondo odmítl, kdyby si nemohl zablbnout a muchlovat se s mnoha krásnými ženami. I přes tu zvlášť závěrečnou zběsilost, je to jeden z klenotů francouzské kinematografie. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ničeho nelituju víc, než toho, že mi tahle geniální komedie 23 let utíkala. Je to správně francouzské, má to švih, film je nabušený hláškami a fantastickými situacemi, dialogy jsou zde naprosto neuvěřitelné, 90 minut uteče jako pět, Jean-Paul Belmondo tady má naprosto nejlepší roli své kariéry (je to fakt borec, v komediích je podle mě naprosto nejlepší a tohle je naprostý strop) a Sophie Marceau je neskutečně nádherná. Francie, uzavřený prostor, pár postav a dialogová smršť, která až do konce nepoleví, navrch pár akčních scén... Radost sledovat, radost poslouchat. 100%. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Má první komedie s Belmondem mě přesvědčila zejména o tom, že Bébel doslova přetékal charismatem i ve zralejším věku. Úvodní konverzační přestřelka mezi hlavním hrdinou, jeho manželkou a (budoucí?) milenkou hodně pobavila a byla jsem moc zvědavá, kam se děj posune dál. Dalším vrcholem filmu byla bohužel až narozeninová oslava a vyprávění bajek (tu o melounu a ústřici si budu pamatovat ještě dlouho). To, co se dělo v závěrečném dějství, tedy všechny ty zběsilé automobilové honičky a další blázniviny, už ale podle mě patřily do jiného filmu. Škoda, ke čtvrté hvězdičce jsem neměla daleko. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

V očekávání kvalitní křesťanské zábavy jsem na zelený čtvrtek spustil tento film. Jaké bylo mé zděšení, když místo Ježury a jeho třinácti kámošů (z nichž jeden byl trošku bonzáček holt) na mě vybafl jakýsi francouzský kašpárek, který místo askeze a exhibice v leprosáriích hodlá prznit mladé, nevinné děvčátko. A to je ženat! Před bohem! No co už můžeme očekávat od země kardinála Richelieua....... Jeden z nejlepších Belmondových bijáčků. V tomto filmu dotáhl svůj komický talent na sám vrchol. No a byť mé preference většinou směřují k děvčatům širších ramen i boků, zkrátka dobrým k loži i k pluhu, Sofijka má fakt něco do sebe. Bohužel ne mne... ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Prosímtě Stefane jak můžeš být ve vodě tak dlouho? MĚ TO STRAŠNĚ BAVÍ! A pak se to začne tak krásně komplikovat. POZOR: DVD má nový dabing BOŽE jak může Belmonda dabovat Marcel Vašinka? a Sophie Marceau Jana Páleníčková. OTŘESNÉ!!! film naprosto ztrácí kouzlo Kde je to původní kouzlo V PRDELI. Další etapa: Objevilo se DVD s původním dabingem - levná verze za 39,-Kč díky BOHU. náhražkovej dabing byl absolutně k zblití. ZABIJU SE! DEJTE MI NĚKDO ZEĎ! ROZBIJU SI HLAVU A BUDU MÍT KLÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍD!!! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Kritici často Jean-Paulu Belmondovi (Stephane Margelle) vyčítali, že ve snímku strhává všechnu pozornost na sebe. (Olík)
  • Margellova vila je skutečně v St. Paul du Vence, GPS - 43°42'24.134"N 7°6'9.705"E. Margellův byt je na pláži v Nice - GPS - 43°41'37.328"N 7°15'15.770"E. (Haniczka)
  • Jeden z filmů Belmonda, který nesklidil celosvětový úspěch. Promítal se na 2 kontinentech - v Evropě (Francie, Západní Německo, Nizozemí, Španělsko a Maďarsko) a v Asii (Japonsko a Jižní Korea). (Varan)

Reklama

Reklama