Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Recenze (292)

kingik 

všechny recenze uživatele

Belmondo zase svádí ženy a troufá si dokonce na tehdy mladičkou, a jeho milenku hrající Sophie Marceau, vydávat za svoji dceru. Chyběl lepší děj, lepší gagy a s typickým francouzským humorem už delší dobu nekamarádím. Belmondo na sebe strhával veškerou pozornost, i když kecal bych, že jsem nepokukoval po Marceau, která asi před ním trpěla ostychem, není se co divit, když hrála s takovým matadorem. Dlouhé dialogy pořád o tom samém, občasné sklony ke crazy komedii a špetka erotiky. Poměr toho rozhodně nebyl ideální. A vyhledávat tuhle komedii, pro mě nemá význam. Velikonoce v nikterak extrovním francouzském vývaru ze žabích stehýnek. 60% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek je "jen" fajn, Belmondo objizdi svy milenky a nezalekne se jakyhokoliv kaskaderskyho kousku. Ale v momente, kdy ho manzelka nacapa s mladou Marceau, coz je nekdy po dvaceti minutach, zacne naprosto ultimatni komedie, kde je Belmondo neustale vynervovanej a hazi jednu hlasku za druhou. Proste hodina dokonalejch dialogu. Asi si ke konci pak tvurci rekli, ze kdyz uz maj Belmonda, moh by predvest i nejakou akci, takze zaverecna jizda autem a bitka pusobi sice lehce zbytecnym dojmem, ale je naprosto dokonala. Navic mladicka Marceau se vubec nestydi a jeste hraje slusne a Belmondo svuj komedialni talent rozvinul na maximum, takze jsem se perfektne bavil. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Povečeřel slupky od brambor, zapil petrolkou, za svitu luny psal tyto řádky, neb můj displej už roky není podsvícen. Velikonoční slepička mi nikdy nesnesla zlaté vajíčko. A to mám Velikonoce tak rád. Tak jen prasklé skořápky z kraslic zbyly na mne, takové ty umorousané nevzhledné, co nikdo nikdy nechtěl, ať mám nač vzpomínat. Takže zase s příštím rokem Veselé Velikonoce! A v plné palbě! 👍 Produkce: Cerito Films ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ničeho nelituju víc, než toho, že mi tahle geniální komedie 23 let utíkala. Je to správně francouzské, má to švih, film je nabušený hláškami a fantastickými situacemi, dialogy jsou zde naprosto neuvěřitelné, 90 minut uteče jako pět, Jean-Paul Belmondo tady má naprosto nejlepší roli své kariéry (je to fakt borec, v komediích je podle mě naprosto nejlepší a tohle je naprostý strop) a Sophie Marceau je neskutečně nádherná. Francie, uzavřený prostor, pár postav a dialogová smršť, která až do konce nepoleví, navrch pár akčních scén... Radost sledovat, radost poslouchat. 100%. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná, avšak žánrově nevyrovnaná komedie s neposedným Belmondem a krásnou (tehdy osmnáctiletou) Sophií Marceau. Začátek je erotická divočina, Belmondo ve stylu Bonda či Valmonta nestíhá střídat ženské. Pak následuje klasická konverzační komedie v jednom pokoji, nekonečné vymýšlení důvodů, proč jsou doma tři místo dvou. Snad nejzábavnější je třetí čtvrtina filmu, kdy se přidá více postav a ke konverzaci trocha akce. Závěr opět mění styl a je směsnou komediálně akční variací z filmové série Četníků, rvaček ze špageti westernů, crazy komedie a dost velké bezradnosti, jak film zakončit. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Q1XQqordpaI ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Jeden z filmů Belmonda, který nesklidil celosvětový úspěch. Promítal se na 2 kontinentech - v Evropě (Francie, Západní Německo, Nizozemí, Španělsko a Maďarsko) a v Asii (Japonsko a Jižní Korea). (Varan)
  • Kritici často Jean-Paulu Belmondovi (Stephane Margelle) vyčítali, že ve snímku strhává všechnu pozornost na sebe. (Olík)

Reklama

Reklama