Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Recenze (292)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Meloun a ústřice? :)...Další z mých oblíbených Belmondovek, kterou už sice znám nazpaměť, ale vždycky se ráda podívám a zasměju. Oceňuji zejména dialogy, které jsou prostě geniální (skvělý je i český dabing) a samozřejmě herce. Jean Paul je pro mě prostě mistr, jak se zoufale, ale neodolatelně zamotává do jedné lži za druhou, aby nějak zachránil situaci s vymyšlenou dcerou. Vlastně se prakticky celý film nezastaví. Proto je taky film zdrojem kupy hlášek. Sophie Marceau i Marie Laforet jsou rovněž výborné, krásné a okouzlující. Hudba - Philippe Sarde:). Julie, upozorňuji tě, upozorňuji tě, Julie!....Důrazně tě upozorňuji!....Myslím, že je upozorněná až dost.--Pořád ji slyším jak říká papa, papa...padá mi vanilka...Víš jak pálí slunce v Limoges.--Pořád mi zpívá, o mein papa, o mein papa.--Její rodina je no...samí námořníci. Tam v Limoges? Noo, na Kanárech....a tak dále :). ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Či chcem alebo nie, aj po rokoch ma to bavilo rovnako, čo sa rozhodne nedá povedať o väčšine starých, a dokonca ani Belmondových filmov. Brilantná konverzačka plná zabijáckych hlášok, výborného Belmondovho herectva, ktorému zdatne sekundujú elegantná manželka a rozkošná Sophie na zožratie. Film má síce slabší záver, ale to je u belmondoviek celkom časté, tá bitka je vlastne úplne zbytočná a hlavne nefunkčná v deji. Inak lahôdkové vytrestanie namachrovaného zvodcu, ktorého nechajú ženské krútiť sa ako červa. Je to skoro až také zosmiešnenie tej jeho mýtickej podoby z iných filmov. A on aj v takejto dekonštrukcií svojho vlastného mýtu ide bomby, vo chvíli keď nabehne na tú neuroticko-cholericko-hysterickú polohu, kde improvizačne chrlí klamstvá, zostáva vo mne aj po skončení filmu energie ako po litri kávy. Tak otec alebo milenec ? Ani jedno! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

V dnešní době již klasická situační komedie s Jeanem Paulem Belmondem a půvabnou Sophie Marceau., pojednávající o tom, kterak povedený záletník díky svým neutuchajícím choutkám ke svádění, nechtěně a neočekávané jednoho večera k falešné dceři přišel. To spustí eskapádu veselých zvratů, ve kterých hlavní hrdina zrovna moc neumí bruslit. Ale divákovi to samozřejmě přinese velice slušnou (a jak vidno nestárnoucí) zábavu. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Filmeček u kterého se člověk pobaví. Svůdník Stephan (Belmondo) a mladá Julie (Sophie Marceau) rozjedou hru na údajnou dceru před neočekávaně se vrátivší manželkou (Marie Laforêt). K rozjeté hře se přidává nakonec i samotná Stephanova manželka i Juliina matka. Film je plný vtipných scének a dialogů. Vynikající český dabing. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

V očekávání kvalitní křesťanské zábavy jsem na zelený čtvrtek spustil tento film. Jaké bylo mé zděšení, když místo Ježury a jeho třinácti kámošů (z nichž jeden byl trošku bonzáček holt) na mě vybafl jakýsi francouzský kašpárek, který místo askeze a exhibice v leprosáriích hodlá prznit mladé, nevinné děvčátko. A to je ženat! Před bohem! No co už můžeme očekávat od země kardinála Richelieua....... Jeden z nejlepších Belmondových bijáčků. V tomto filmu dotáhl svůj komický talent na sám vrchol. No a byť mé preference většinou směřují k děvčatům širších ramen i boků, zkrátka dobrým k loži i k pluhu, Sofijka má fakt něco do sebe. Bohužel ne mne... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Kritici často Jean-Paulu Belmondovi (Stephane Margelle) vyčítali, že ve snímku strhává všechnu pozornost na sebe. (Olík)
  • Margellova vila je skutečně v St. Paul du Vence, GPS - 43°42'24.134"N 7°6'9.705"E. Margellův byt je na pláži v Nice - GPS - 43°41'37.328"N 7°15'15.770"E. (Haniczka)
  • Jeden z filmů Belmonda, který nesklidil celosvětový úspěch. Promítal se na 2 kontinentech - v Evropě (Francie, Západní Německo, Nizozemí, Španělsko a Maďarsko) a v Asii (Japonsko a Jižní Korea). (Varan)

Reklama

Reklama