Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
TV spot

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (292)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ráda bych slyšela, jak se z toho můj manžel vyvlékne docela sám." Tak to jsem si taky s chutí poslechl. Ono to totiž není úplně snadný vyvlékat se, když strážkyně rodinný kasy přistihne manžela s něčím tak jedinečným, jako je Julie. I já jsem se do ní zamiloval a to se mi stává maximálně jednou za deset filmů. Jenomže tady nám to vydrželo dlouhá léta. Tedy spíše mě to vydrželo, ale nehleďme na detaily. Já prostě nemám svátky příliš v lásce, ale Velikonoce se Stephanem, Julií a Sophií jsem si vždycky dokázal užít. A poučením samozřejmě je to, že nespokojenost na kontrolních věžích může rozbít manželství. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V dnešní době již klasická situační komedie s Jeanem Paulem Belmondem a půvabnou Sophie Marceau., pojednávající o tom, kterak povedený záletník díky svým neutuchajícím choutkám ke svádění, nechtěně a neočekávané jednoho večera k falešné dceři přišel. To spustí eskapádu veselých zvratů, ve kterých hlavní hrdina zrovna moc neumí bruslit. Ale divákovi to samozřejmě přinese velice slušnou (a jak vidno nestárnoucí) zábavu. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Komedie mého dětství, kdy jsem se u ní bavil o to lépe, o co méně jsem většinu vtípků chápal. :-)) Každopádně Belmondovy hlášky v kombinaci s překrásnou Sophií Marceau jsou legen - wait for it - dary. // UPDATE 2020: Tak jsem si to pamatoval celé takové nějaké dynamičtější. Začátek je výborná crazy komedie plná scének a vtipných jednotlivostí, ještě do fáze, kdy Belmondo balí Sophii a nenápadně si ji táhne domů. Ale od momentu, kdy se žena vrátí dřív, se jakoby opakuje stejný vtip a stejná situace dokola a nastává spousta dost nudných minut, které by klidně šlo vypustit. Sranda to zase začne být s oslavou narozenin a objevením se Sophiiny matky. Nicméně čtyři hvězdičky už nechám. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Či chcem alebo nie, aj po rokoch ma to bavilo rovnako, čo sa rozhodne nedá povedať o väčšine starých, a dokonca ani Belmondových filmov. Brilantná konverzačka plná zabijáckych hlášok, výborného Belmondovho herectva, ktorému zdatne sekundujú elegantná manželka a rozkošná Sophie na zožratie. Film má síce slabší záver, ale to je u belmondoviek celkom časté, tá bitka je vlastne úplne zbytočná a hlavne nefunkčná v deji. Inak lahôdkové vytrestanie namachrovaného zvodcu, ktorého nechajú ženské krútiť sa ako červa. Je to skoro až také zosmiešnenie tej jeho mýtickej podoby z iných filmov. A on aj v takejto dekonštrukcií svojho vlastného mýtu ide bomby, vo chvíli keď nabehne na tú neuroticko-cholericko-hysterickú polohu, kde improvizačne chrlí klamstvá, zostáva vo mne aj po skončení filmu energie ako po litri kávy. Tak otec alebo milenec ? Ani jedno! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nepouštějte malému děcku Terminátora, jestli z něj nechcete mít násilníka a nepouštějte puberťákovi Belmonda, jestli z něj nechcete mít děvkaře první ligy. Co vám mám psát? Věřící lidé chodí o nedělích do kostela pozdravit Boha, já zase z pohodlí svého křesla věrně uctívám Stefana, jako nejlepšího Velikonočního zajíčka, co jsem kdy viděl. Jasných pět hvězd, pokud ovšem nemusíte nikomu pevně tisknout ruku a neustále opakovat "tohle jááá bych nikdy neudělal, miláčku!" ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Jeden z filmů Belmonda, který nesklidil celosvětový úspěch. Promítal se na 2 kontinentech - v Evropě (Francie, Západní Německo, Nizozemí, Španělsko a Maďarsko) a v Asii (Japonsko a Jižní Korea). (Varan)

Reklama

Reklama