Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
TV spot

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (292)

argenson 

všechny recenze uživatele

Veselé Velikonoce byly původně divadelni hrou, což je dobře znát - konverzačka s poměrně skromnou výpravou. Samozřejmě že v divadelní hře nemá co dělat automobilová honička, ovšem i tady ve filmu působí svou samoúčelností jako pěst na oko. Jenom jakože Belmondo na to ještě má. Opravdu krásná Sophie Marceau, příjemně sarkastická Marie Laforêt a kouzelná Rosy Varte s otřesným mejkapem. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Povedená taškařice a nemilé faux pas. Posadíte manželku do letadla, v prázdném bytě se těšíte na sechsuální radovánky s mladou, šikovnou Francouzkou a ona se vám nečekaně vrátí ženuška zpět. TRAPAS, řeknete si: do prd..e - rychle - co teď?! Odmyslím si, že na obrazovce vidím velkou ikonu francouzského filmu a pomyslím si jak je ten chlápek, jako načapaný nevěrník, pohotový. Vymyšlené výmluvy sype z rukávu jako barový kouzelník na poslední štaci svého turné, jen aby si zachránil záletnou kůži před přirozeně zvídavýma otázkama své ženy Sofie. Nepřestanu se mnohdy obdivovat, že možná i v reálu existují ženy, které dokáží být ženiálně rafinované, velice chytré, a veliké ve svém charakteru, aby nakonec byly ony těmi vítězi. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

I když se to nezdá, tak Veselé Velikonoce jsou pro hodně diváků typickým velikonočním filmem. Jan Pavel první - Belmondo je vždy jednička. a jeho Stéphane Margelle je rošťák, policista není, ale proutník ano. Andělíček strážníček Stéphana se dle jeho slov asi někde fláka, asi v Limoges, nicméně je obklopen náhradou dvěmi krásnými ženami Marii Laforêt a Sophii Marceau. Komentář psán na Velký pátek. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Ta "jeho rodinka" se mu ale pěkně rozrostla. :-) Už zase válí. Má to ty správné belmondovské grády. S ním se člověk nenudí. Při každé příležitosti mlsně svádí něžné pohlaví. Je k pomilováníhodný, kocour jeden záletný. Nápadité historky se mu neustále valí z pusy, až se v jeho nadupané rezidenci třesou lustry. Baron Prášil nejprášilovější. Jeho pravdy v třeskutě všemožných, burácivě mužných situacích. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

V očekávání kvalitní křesťanské zábavy jsem na zelený čtvrtek spustil tento film. Jaké bylo mé zděšení, když místo Ježury a jeho třinácti kámošů (z nichž jeden byl trošku bonzáček holt) na mě vybafl jakýsi francouzský kašpárek, který místo askeze a exhibice v leprosáriích hodlá prznit mladé, nevinné děvčátko. A to je ženat! Před bohem! No co už můžeme očekávat od země kardinála Richelieua....... Jeden z nejlepších Belmondových bijáčků. V tomto filmu dotáhl svůj komický talent na sám vrchol. No a byť mé preference většinou směřují k děvčatům širších ramen i boků, zkrátka dobrým k loži i k pluhu, Sofijka má fakt něco do sebe. Bohužel ne mne... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Margellova vila je skutečně v St. Paul du Vence, GPS - 43°42'24.134"N 7°6'9.705"E. Margellův byt je na pláži v Nice - GPS - 43°41'37.328"N 7°15'15.770"E. (Haniczka)

Reklama

Reklama