Reklama

Reklama

10 položek a méně

  • USA 10 Items or Less (více)
všechny plakáty
Trailer

Bývalá filmová hvězda z béčkových filmů, se vydává na soukromý výzkum do jednoho supermarketu na pokraji města. Pro svoji budoucí filmovou roli chce muž načerpat inspiraci, dobře poznat prostředí i vystupování lidí, kteří zde pracují. V obchodě jej okamžitě zaujme prodavačka Scarlet, která pracuje u pokladny 10 položek a méně. A protože mu je sympatická, začne se jí plést do života... Křehký, velice příjemný nezávislý snímek, plný pozitivních výbojů, natočil podle svého scénáře zkušený režisér Brad Silberling, jenž je podepsán pod hollywoodskými tituly Casper, Město andělů, Půlnoční míle, Řada nešťastných příhod. Příběh vyprávěný jednoduchou formou i stylem, balancuje na pomezí jemné komedie a ztišeného dramatu. Zaujme vynikajícími trefnými i vtipnými dialogy, stejně jako charismatickým výkonem známé hollywoodské hvězdy, Morgana Freemana v hlavní roli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Brad Silberling .. It’s cool. Postarší béčkový herec se chystá vzít roli a za tím účelem se vydá do maloměstské samoobsluhy, aby načerpal inspiraci a obhlédl terén. Následné setkání s mladou prodavačkou jednomu z nich pozmění směr životní cesty.. Křehký, nezávislý, velice příjemný snímek plný pozitivních výbojů. Jednoduchý formou i stylem vyprávění balancující na pomezí delikátní komedie a decentního dramatu. Na výtečnou napsaný scénář (veškeré dialogy jsou lahůdka), interpretující ve vyprávění důležitost přesvědčivě ztvárněných postav, je sám korunován úžasnou hereckou dvojicí. Vedle charismatické mužské ikony stojí civilní, půvabná žena a jejich krátké společné putování všedním dnem bezvadně funguje. 10 Items or Less jsem si prostě užil a rozhodně za sebou snímek zanechal lehce osvěžující pocit. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ale jo, občas se mi při reprízách zadaří a já můžu vylepšit své původní hodnocení. Tohle byl jen úplně obyčejný film o setkání dvou lidí, který si nehrál na nic většího, než čím opravdu byl- jednoduchou konverzačkou, kterou nechali tvůrci prostě plynout aniž by do děje implementovali romantické blbiny, emocionální ždímačku nebo téměř všudypřítomný patos, který už je pro americké snímky stejně nezbytný, jako kečup pro hranolky. A tak jsem se vyklidnil a nechal plynout dialogy, které po mně nevyžadovaly znalost děl předních filosofů, a užil jsem si nenáročně podaný příběh dvou diametrálně odlišných lidí, jež si nekladl žádné vyšší cíle. No, a mně se to kupodivu líbilo, protože to celé bylo takové pohodově lidské. Na druhou stranu bych mohl celou záležitost vnímat jako střet reálného života s Morganem Freemanem, v němž druhý jmenovaný hladce zvítězil na body, pokud to nebylo přímo K.O. / Poučení: Pozor! Některá vozidla ztrácejí po umytí soudržnost. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Optimistická konverzační jednohubka. 1) Příjemná konverzačka o tom, jak si dva zdánlivě již vyhořelí lidé dokáží pomoci. Škoda, že místo Morgana tam není někdo, kdo by mi připadal více sexy, ale na pozitivním vyznění to nic nemění._____ 2) Atmosféra v provinčním supermarketu někde u mexických hranic je asi nejlepší plus filmu. Úvod je trochu pomalý a vzájemné hovory hlavních hrdinů povětšinou v autě nebo kolem něho jsou předvidatelně a naivně nudné._____ 3) Ale přesto se na to někdy kouknu znovu...co lepšího mohu o filmu říci? ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Krása, krása a ještě jednou Paz Vega! :-) Neskutečně pozitivní film, který mě chytl hned ze začátku a nepustil mě až do závěrečných titulků. A proč? Protože je zcela přirozený. Vemte si takového Morgana Freemana - na kontě nepochybně už nějaká ta miliarda je, tak proč by zrovna on musel do nezávislého filmu, když jeho kariéra ani zdaleka není u konce? Odpověď zní: protože chtěl. A právě to jde vidět na celém snímku, jak si svou roli užívá. Ta nenucenost, ta radost a nadšení z té role z něj doslova teče. A pokud k němu přidáte talentovanou a krásnou herečku, jakou Paz Vega rozhodně je, výsledek nemůže být špatný. (Ano, mám slabost pro španělský akcent, no a?) 10 položek a méně je ale především film o naději - že se věci obrátí k lepšímu, že i když se nám zrovna nedaří, máme jít dál, protože nevíme, co nás čeká… a že snad máme i dobré přátele. Zkrátka a dobře, pokud tento film neznáte, tak to koukejte co nejrychleji napravit a pokud to náhodou nebude váš šálek čaje, tak ztratíte jen 77 minut svého života. P. S. Mini roličky Anne Dudek, Dannyho DeVita, ale hlavně Jima Parsonse ohromně potěšily! ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Jsem docela zklamaný. Sliboval jsem si od atraktivního spojení Freeman/Vega něco velkého a výsledkem je pro mě nudný snímek bez šťávy s občasnými záchvěvy optimismu, dobré nálady či vtipu. Hláška o dalajlámovi a vepřovém masu mě rozesmála, to musím přiznat. Paz Vega pro mě zůstává nepřekonatelná v Sex a Lucía. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (3)

  • Film pokračuje aj počas záverečných titulkov. (figis20)
  • Tento film je prvním, který byl legálně k dispozici na internetu, zatímco se ještě promítal v kinech. (Taninaca)
  • Morgan Freeman ve filmu zmiňuje, že svou první roli dostal až ve svých třiceti letech, což je i ve skutečnosti pravda. V roce 1966, když bylo Freemanovi 30 let, jej Leo Penn obsadil do filmu Man Called Adam. (PeterNet)

Reklama

Reklama