Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1693 se v Salemu snažily tři sestry - čarodějky - připravit lektvar, s jehož pomocí by získaly nesmrtelnost a věčné mládí. Jeho součástí byla krev nevinné panny, kterou nebylo snadné získat. A tak dřív než stačí svůj koktejl namíchat, obyvatelé městečka je popraví. Předtím však svého bratra Binxe promění v nesmrtelnou mluvící kočku. Před smrtí čarodějky slíbí, že se za tři sta let vrátí a pomstí se. O tři sta let později se do Salemu přestěhují z Los Angeles manželé Dennisonovi se synem Maxem a dcerou Dani. Max má potíže se začleněním mezi nové spolužáky. Dům čarodějnic je přestavěný v muzeum, jenže už nějaký čas je zavřený a chátrá. A právě tady chce Max dokázat, zda je či není příběh smyšlený. Vnikne se sestrou a kamarádkou do domu a navzdory varování zapálí svíčku, hořící černým plamenem. Tím čarodějkám umožní vrátit se do života a naplnit svou hrozbu. Max a dívky však seberou knihu kouzel, kterou ženy musí dostat před úsvitem. Jsou odhodlány udělat pro to cokoliv, a tak je jasné, že Maxovi i dívkám půjde o život. Navíc k dokončení lektvaru potřebují novou panenskou krev, a to znamená zabít další dívku. První na ráně je Dani. Max s děvčaty získají nečekaného pomocníka v Binxovi, který celou dobu žil v domě a nejlépe ví, jak dosáhnout, aby se čarodějky s prvními paprsky úsvitu definitivně obrátily v prach. (TV Nova)

(více)

Recenze (88)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Cejch rodinného filmu je asi to nejhorší, co snímek může nést. Nemám je rád, jsou většinou trhlý a utvářejí takovou neoriginální slataninu. Čarodějnice jsou tím nejlepším, co snímek nabízí, mají aspoň něco a párkrát nejsou úplně mimo. Tolik dětských prvků, ach jo. Nuda s pár pěknými triky. Střet omšelých zastaralých prvků s moderním americkým předměstím zatraceně nevychází. 25% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

typická devadesátková rodinná pohádka, která je většinu času spíš otravná než zábavná a nepřekvapivější na ní je, že by ji kdokoliv, kdykoliv mohl považovat za hororově laděnou. Hlavní trojice čarodějnic brutálně přehrává (hlavně všudypřítomná Bette Midler) a není tu ani jedna sympatická dětská postava...40% ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Rodinné filmy v lásce nemám, protože většinou nejsou ani komediální, ani originální, maximálně tak výchovné. Přesto musím přiznat, že tenhle film patří k těm lepším, což je částečně dáno obsazením tří čarodějnic, částečně samotným tématem (fantastické prvky mě nikdy neomrzí) a pak také podmanivou obrazovou stránkou. Myslím, že na DVD je to asi lahůdka. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Halloween party letos u nas kvaletne strasidelne. Nekolik mensich deti reagovalo na muj kostym hysterickym jekotem a utekem pryc. MiniMe obdivovala Panic Room plny strasidel, jacisi kluci z gymplu prisli a bali se jit dovnitr, tak MiniMe ze prej pujde prvni, cimz si od puberty (i ode me) vyslouzila mad respect a usoudila jsem ze vecer muze byt i trochu neco strasidelnejsiho nez Muppets a jejich Haunted Mansion. Prani bylo Hocus Pocus a u ditete ohromny uspech, u me jako tak so so, ale vcelku mily rodinny film na Halloween. Necenila jsem sproste nadavky (Billy na Winnifred), ale co uz, jestli v pondeli MiniMe nekomu ve skolce rekne "Schlampe" tak na me nase bio eko mestacka skolka zavola socialku. To bude zase radost! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

U příležitosti ohlášení dvojky na letošní halloweenskou sezónu, jsem se chtěla podívat, co je to ten Disneyův Hocus Pocus zač. Za moment budou slety čarodějnic, tak to vyšlo tak akorát. A skutečně, Hocus Pocus je příjemný rodinný film se strašidelným fetišem a skvělou trojicí hlavních čarodějnic - Bette Midler je ta ješitná zlá, Sarah Jessica Parker zábavná a sexy a Kathy Najimy roztomilá a vtipná. O dvojku strach nemám. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Kapela Roxette nahrála speciálně pro tento film skladbu "Almost Unreal". Skladba byla ale nakonec použita ve filmu Super Mario Bros (1993). (slatkac)
  • Jedná se o jediný celovečerní film, který Kenny Ortega natáčel bez poskytnutí choreografie. (slatkac)

Reklama

Reklama