Reklama

Reklama

Jean-Claude Van Damme se představuje v roli nečestného policajta Anthony Stowea, závislého na heroinu. S jeho povahou ho nikdo nemá příliš v lásce, včetně vlastní ženy. Jeho hlavním nepřítelem se stává Gabriel Callaghan - bývalý kolega, který se přidal k mafii. Při přestřelce je Anthony těžce zraněn a upadne do kómatu.Za několik měsíců se probere a je z něj jiný člověk. Rozhodne se dát staré věci do pořádku. Chce potrestat ty, kteří ho kvůli odhalení pravdy téměř zabili a osvobodit svoji unesenou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po 3x mírně podprůměrných snímcích, které Van Damme stvořil po nečekaně slušném Peklu se z Van Damma stává špinavej polda v New Orleans. Kdysi se mě tohle líbilo přecijen více a v roce 2007 jsem vítěžně sevřel pěst a hned jsem se jal snímek náležitě pochválit, za to že Van Damme ještě neřekl poslední slovo. Jenže, to by bylo příliš jednoduché. Po sjetí víceméně celé filmografie musím smutně konstatovat, že sice zlepšení nějaké nastalo, ale i tak tedy žádná extra hitparáda. Záporák ani nevypadá nebezpečně. Otočky a kopance tentokráte nepřicházejí odnikud. V první polovině sledujeme pomalý sešup dolů a v druhé ještě pozvolnější stoupání vzhůru. Zkrátka takový jeden napravený darebák, který se všem omluví, zachrání svou vyvolenou, aby hrdině (úplně zbytečně) umřel a vdova měla chodit koho oplakávat. Přemýšlím, že Van Damme zase tak často neumírá. Simon Fellows je mimochodem žabař. Když jsem nadával na ty ásíjské spolupráce, tady to určitě lepší nebylo. 45% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Len si prečitajte obsah a máte nápovedu, ako toto môže dopadúť (ináč béčka všeobecne mám rád). A pritom prvá polovica bola výborná. Špinavou atmosférou neónoveho New Orleans nasiaknuté nočné túlanie zarasteného feťáka s odznakom narkotík, fuckujúceho všetko a všetkých. Agent Stowe si robí nepriateľov na každom kroku a jeho kruhy pod očami a pekelná angličtina sú prudko sympatické. Potom, ale nastáva onen neštastný prerod, uvedomenie sa, nová šanca (whatever) a film putuje spolu s tehotnou manželkou, ublížneým dôchodcom a žehlením celej prvej polovice (barličiek pre celé Kramáre) tam, kde tróni zbytok Van Dammeho produkcie posledných desiatich rokov (vyjima Kontrabandu). Do sračiek. Tento kontrast zamrzí a hlásim, že žiadny návrat akčnej ikony (ako napovdá pár komentov naokolo) sa nekoná. 30% ()

Reklama

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně špatný film. Pro jednoduchost vysvětlím v bodech. 1. Je nevkusně složen z několika typů a stylů filmu - jako kdyby nějaký amatér nevěděl, který si vybrat. 2. Nabízí jen poměrně otřepané klišé: Zkorumpovaný polda, traumatizovaný polda, zhrzený polda, polda na drogách, zmrtvýchvstalý polda, zmoudřelý polda, nerozvážný polda, nevinný polda, poldova žena těhotná s jiným apod. 3. Legrační padouch. Skoro bych se nebál říci, že směšný. 4. Příběh jednak nedává moc smysl a jednak je nesmyslně roztříštěn na několik částí, které spolu ani moc nesouvisí. 5. Celé to stojí na tom, že vše může vyřešit jen jediný polda (Van Damme), který je ale od začátku vykreslován jako neskutečný looser. Poté, co upadne do kómatu, mafie řádí jako kobylky v Egyptě a nikdo nic neřeší. Město je zcela v rukou polomrtvého poldy. Ten se ale naštěstí zázračně probírá a za pět minut je zpátky ve službě. 6. Vandammův potenciál nebyl vůbec využitý. Postavu mohl hrát jakýkoliv trouba, který ještě unese brokovnici a dokáže unyle čumět před sebe jako nějaký zkušený feťák. Jo, to mohl klidně hrát Johny Knoxville... ANEBO: Film šlo zachránit tím, že poldu zahraje kvalitní charismatický herec a scénář se ještě aspoň třikrát přepíše a dodá větší hloubku a uvěřitelnost padouchovi. Zapracuje se na technické stránce přestřelek a hlavně se dá filmu jednotný design! Dejme tomu, že se vypustí scéna s kómatem a únosem těhotné manželky. K finální přestřelce dojde třeba rovnou na policejní stanici, to taky docela letí. Honička a přestřelka v ulicích prohnilého města by taky byla kůl. Já si myslím, že by to nemusel být špatný film... ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Ukazuje se, že Jean Claud Van Damme je vlastně docela dobrý herec schopný slušného výkonu i v poměrně slušně založeném filmu, který zřetelně převyšuje standard tzv. béčkových nebo céčkových filmů. Je zajímavé pozorovat, že kvalita koprodukčního filmu roste se silným etickým akcentem, který dává dílu jasný mravní kompas. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Beckove filmy mam rad, ale toto je iba priemerne becko, v ktorom hra JCVD najprv kvalitneho hajzla, a po zasiahnuti gulkou zase dobraka. Reziser Fellows je mne neznamy /aky-taky prehlad mam/, akcne sceny doslova primitivne, a zaverecna strielacka je naprosto odflaknuta. Ale zase lepsie ako hnoj typu Teror ve Vlaku. 15 % ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Michael Smith. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)
  • Hudbu měl původně složit Nick Ingman, kvůli náhlým změnám však musel z Dublinu odcestovat do Londýna a byl tak nahrazen Nicem Rainem. (TomikZlesa)
  • Počas scény v bare, keď príde Anthonymu (Jean-Claude Van Damme) SMS od ženy, je jasne vidieť, že pri texte bliká kurzor, takže číta rozpísanú a nie prijatú správu. (Patrik200s)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno