Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zubař Doug, nešika Dudley, podpantoflák Bobby a právník Woody, který přišel o veškeré peníze, prožívají krizi středního věku. Jsou obklopeni ženami, které je nechápou nebo rovnou opouštějí, dětmi, které je nerespektují, a pracemi, které je neuspokojují. Tito čtyři muži nacházejí jediný oddech v pravidelné jízdě na motorkách do místního baru a zpět. Woody ale nutně potřebuje změnu a navrhne, že by si mohli opepřit svůj nudný život na předměstí a vydat se na motorkářský výlet napříč Amerikou. Ani jeden z nich nemá tušení, že se během cesty za svobodou a volností setkají se skutečným motorkářským gangem Del Fuegos a že dojde k odhalení překvapivých tajemství ve vlastních řadách. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Brad Copeland .. Skvěle jsem se v kinosále pobavil, proč to nepřiznat. Divočáci mi šli prostě do noty. Samozřejmě, že film nemá nějaké vyšší ambice, než být středoproudou komedií. Pár vtípku je prvoplánových, také šablona o krizi středního věku a odpoutání se od zaběhlých stereotypů je obvyklá, ale tempo dávkování humorných scén či dialogů má správnou kadenci a tak je celý počátek vyjížďky včetně jízdy samotné až k motorkářskému baru uprostřed pouště velice zábavný. Tam přichází otřepaná zápletka o střetu dobrých a zlých, dosavadní náboj lehce opadá, ale nic markantního se neděje, tyto konflikty jsou prostě nut(d)né a tento nepatřil k nejhorším, páč Liotta a spol. se snaží. Co tuto podívanou zaručeně táhne je herecké obsazení - výtečná sestava kamarádů Tim Allen (zaručeně nejlepší), John Travolta, Martin Lawrence a William H. Macy je přímo ideální volbou, která spolu skvěle funguje. Prostě nečekejte nijak originální nebo geniální zábavu, ale solidní bezstarostná jízda tatíků na hranici zaběhlého klišé to rozhodně je.. 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Krize středního věku je zřejmě solidní prevít. A tak si banda upocených padesátníků řekne dost, vzájemně si rozmašíruje mobily (!) a vyjede na svobodnou cestu směrem k pobřeží Pacifiku. Bez pravidel, bez závazků. Čeká je ale ranec nesmyslných dobrodružství v sitcomovém balení, které se třou se zdravým rozumem (epizodky s teplým policistou, koupání na Adama), vrcholící v jednom zapadlém městečku. Čekal jsem otevřenou silnici před čtveřicí chlápků, co budou nostalgicky projíždět krajinou, pronášet moudra, vzpomínat, hrát jim bude rocková hudba let minulých a v několika silných momentech to dofrčí až do finále. Jenže ouha.. Je až s podivem, jak se čtveřice takových hereckých stálic (plus pouze statující Marisa Tomei nebo Ray Liotta) mohla nechat do něčeho podobného přemluvit. Naprosto otřepané gagy, nepříjemně známá klišé, dialogy jako z telenovely a děj jakoby si jej během jednoho utahaného dopoledne vymyslely děti na pískovišti. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Sedí takhle chlapi v hospodě a najednou vstoupí Pepa. Jé co tu děláš? Dyk je středa a ve středu máš manželské povinnosti diví se kumpáni u stolu štamgastů. A Pepa povídá: To jo. Dnes je středa. Taky na mně čekala vykoupaná, vyvoněná jen v průsvitné noční košilce. Hned jak jsem přišel z fachy mně chytla a táhla do ložnice. Tam už zapálené svíčky, rozestláno... Ona si lehla na postel, podala mi pouta co vyndala z šuplíku nočního stolku a řekla: Spoutej mně a pak si dělej co chceš! -- No a tak jsem chlapi tady ! :-) . Tak o něčem podobném jsou Divočáci. A není to tu poprvé. Partička taťků utahaná prací i péčí o rodinu se rozhodne, že vezme mašiny a bez dětí a manželek zavzpomíná na tenkrát. Prostě chlapi sobě. Jenže už nejsou tím čím bývali a tak ani cesta napříč Státy nemůže být podobná té z mládí. Komedie to byla fajn, parta mi maximálně seděla i co do hereckého obsazení, z koho jsem ale nejvíc nemohl byl John C. McGinley coby závistivej polda ! :-))) Jednotlivé eskapády cestou celkem bavily, konec už byl slabší až na titulky. Ty stály za to ! Kdyby všechny dnešní komedie byly alespoň tak vtipné jako bylo toto, to by bylo na světě krásně ! Věším tedy 3 plné igelitové taška na strom. * * * ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Žádná originalita, žádná šílená komedie, ale byla to milá oddechovka s vynikajícími herci, kteří ještě nepatří do šrotu. Elektrická kytara s harmonikou navozuje náladu odpadlíka, parta chlapů si užívá volnost a mě mrzí, že nemám motorku. S druhou polovinou to bohužel upadá a film se začíná topit v klišé, ale jednotlivé charaktery a závěrečná scéna spolu s titulky mě donutila nesnižovat hodnocení. Kéž by mi parta z dětství vydržela taky tak dlouho. Už dlouho jsem nevstával u tak milého snímku. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Každý raz za čas potrebuje vypnúť, preto stotožniť sa s hlavnými hrdinami nebol problém. Je to v prvom rade komédia a užijete si ju podľa toho, ako vám sadne použitý humor. Pár krát som smiechom vybuchol a niekoľkokrát zasmial či pousmial. Príbeh uveriteľný a pozerateľný, obsadenie až príliš dobré, no nič prevratného z toho nakoniec nevzišlo. Jedna z mnohých nenáročných komédií, kde sa pár scén naozaj podarilo, mnohé naopak nie, humor vám chvíľu sedí a o chvíľu na to sa vám zdá trošku trápny. Magor William H. Maci bol asi najvtipnejší. A bol to on, kvôli ktorému som zvažoval aj vyššie hodnotenie. Nakoniec predsa len 60%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku filmu, kdy se při parkování Dudley (William H. Macy) omylem rozjede, je výrazně vidět značky Albuquerque, kde se natáčelo. (CliffLee)
  • Během zahajovacího víkendu se v Severní Americe Divočáci umístili na 1. místě žebříčku s výdělkem 39,7 milionu amerických dolarů. Celkem tam utržili přes 168,3 milionu, celosvětově pak v souhrnu 253,6 mil. (CliffLee)

Související novinky

Po Divočácích přijdou Staří psi

Po Divočácích přijdou Staří psi

26.06.2007

Souvislost mezi komediemi Wild Hogs a Old Dogs je evidentní. Opět je tu studio Walt Disney Pictures, vrací se režisér Walt Becker i hlavní hvězda (ačkoli s nynější hvězdností Johna Travolty to není… (více)

Reklama

Reklama