Reklama

Reklama

Po stopách zabijáka

  • USA Primeval (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách desetimetrového krokodýla, který ohrožuje místní obyvatele. Na jednom břehu řeky je čeká lidožravý krokodýl, na druhém znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších krokodýlých filmů co jsem kdy viděl. Nádherná příroda mě doslova očarovala a já se nechal unášet tímhle napůl dobrodružným a napůl hororovým filmem. Tvůrcům se místy skutečně povedlo navodit skvělou atmosféru, kterou doprovázel solidní hudební doprovod. Jednotlivé efekty byly rovněž na přijatelné úrovni, jen mě občas štvala ta přemíra digitálních efektů (převážně pak ve chvílích, kdy velký Gustav skákal na klec, točil se okolo těch stromů atd...). Jinak mám ovšem hodně dobrý pocit i z výkonu Dominica Purcella i když nejlepší byl stejně ten kameraman. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem vážně nevěděl zda je hlavním tématem filmu nějaká občanská válka v Africe či ten obrovský digitální sympaťák. Teď když mi běží v pozadí už závěrečné titulky, můžu s klidnou duši říci, že jsem viděl jak lepší, tak i horší snímky s touto prehistorickou potvorou. Samotný krokodýl se však musím říct vcelku povedl i když ten pohyb po souši trochu skřípal, dalo se to vydržet. Scénář jako takový je, ale neskutečně hloupý. Několikrát jsem nevěřícně kroutil hlavou nad situacemi, které postrádají sebemenší logický smysl a jaká nešťastná náhoda se v některých momentech musela zrovna stát. Nakonec však dávám tři hvězdičky, mimo jiné za pěknou krajinku, hudbu a pěkné žrací scény. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Oproti žánrově příbuzným australským snímkům je "Po stopách zabijáka" příjemně ozvláštněno zasazením do jedné z afrických občanských válek a až na přemíru filtrů disponuje slušnou kamerou, ale nechutná klišovitost postav (ústřední dvojice jako by sem spadla z letu Oceanic 815), hloupost jejich jednání, předvídatelný děj, až nečekaně otravný happyend a pohádkové, jako lev řvoucí monstrum, nadané gepardí rychlostí a opičí hbitostí sráží snímek hluboko do béčkových vod, odkud mu nepomůže Gustav velký, Malý ani Husák. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Kvalitních ,,krokodýlích" hororů bych si měl vážit, protože je jich samo o sobě málo, nicméně tenhle mezi ty kvalitní nemůžu zařadit.. přislo mi, že krokodýl tu nebyl na prvním místě a děj se hodně točil kolem občanský války, což mi moc nedává smysl.. kromě pohledu na pěknou africkou přírodou jsem si z toho neodnesl nic, už nikdy víc.. ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Jižní Afrika. Velký a malý Gustav bojují o kompetence nad územím. Malý Gustav je šéfem místní černošské guerilly, který se neštítí vůbec ničeho. A velký Gustav je asi desetimetrový krokodýl, který se také neštítí vůbec ničeho. Do tohoto souboje zasahuje naše skupina hrdinů, kteří jedou o lidožravém krokodýlovi natočit reportáž. Skupina se skládá z velmi originálních členů, posuďte: prsatá reportérka, vědec, černošský kameraman alias klaun, místní lovec, reportér. Ani jednomu z Gustavů se ale naše skupina nelíbí, tak je postupně (na střídačku) likvidují. Kdo asi tak přežije ? ... Michael Katleman má hodně nakoukáno. Ve filmu nebyla snad jediná alespoň kapku originální myšlenka, všechno bylo (a lépe zpracované) v jiných filmech .. (Pokud tedy nepočítám ubohého černošského chlapce, jehož jedinou touhou je dostat se do Jů-es-ej, nejlépe do Hollywoodu). Střihače filmu a kameramana stoprocentně museli nechat pár minut s lidožravým krokodýlem, protože nechápu, jak jinak by dosáhli takového roztřesení obrazu a nastříhání akčních scén tak, že žádný záběr netrval déle než půl vteřiny (ps. nedívejte se pokud máte náběh na epilepsii). Dost hroznej film. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy im (Dominic Purcell) podává Stevenovi (Orlando Jones) pivo, je možné zahlédnout, že mu podával skleněnou flašku. Když však Steve pije, drží v ruce plechovku. (Terva)
  • Poslední zpráva o pozorování krokodýla z tohoto filmu je z roku 2008. Přisuzuje se mu údajně na 300 lidských obětí. (Žralok)
  • Ačkoliv krokodýl dokáže hlasitě prskat a syčet, díky absenci hlasivek není schopen hlubokého řevu, jak lze slyšet ve filmu. (Conspi)

Reklama

Reklama