Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Majster pera, nielen toho, čo ponúka svojím nevlastným dcéram, sa len málokedy pomýli a Woody to neurobil ani tu. Plno chytrých dialógov, ničím nenudia a hlavne, ten pocit, že napriek super tragickému príbehu vy stále máte taký dobrý pocit, vysoko zábavný. Špičkový Match Point to nie je, ale Cassandra prináša ten istý záujem režiséra: nie o zločin samotný, ale o jeho dôsledky. To znie teda až tak trocha seba-plagiátorsky, čo by Allena mohlo dostať až medzi slovenských ústavných činiteľov, ale to nebola jeho ambícia. Cassandra je ako tá speváčka Sandra. Všetci ju poznajú, no nepúšťajú si ju často, vedia, že to nie je vrcholné dielo, ale aj tak sa raz za čas k tejto tvorbe vrátia a stále z toho je príjemný zážitok. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Woody znovu po Match pointe na depresívnu nôtu. Trocha sa opakuje, aj čo sa týka prostredia, lenže scenár nás neustále drží v napätí, čo sa bude diať ďalej. Herci obsadení presne naopak, ako by som pri čítaní titulkov čakal. Je to dôkaz, že Farrell aj McGregor sú kvalitní herci. Je príjemné vidieť Ewana v inej úlohe, ako melancholického romantika. A Farrella v úlohe lúzra bez sebavedomia ešte viac. So záverom sa Allen tentokrát vôbec nesral. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Dva bratři, velký dluh a nabídka, která se neodmítá. Woody si po Match Pointu staví další pomník ve stylu antické tragédie. Nepříliš okázalý, z jen naoko kvalitních materiálů. S těžkým srdcem musím konstatovat, že je to nejhorší ze třiceti režijních počinů, které jsem od Allena viděl (na záda mu dýchá Alice). Dva herci bez velkého talentu pronášejí věty, jež by docela pěkně vynikly na papíře nebo v nějaké rozhlasové hře, ale pro filmové účely jsou zcela nevhodné, příliš doslovné. Neustále (naprosto zbytečně) podtrhávají právě viděné. Těch vět je hodně. Vlastně to jsou pouze ony, které popohánějí tuto zbrkle odvyprávěnou moralitu. Dilema Iana a Terryho působí trapně a banálně. Na všechny otázky dostaneme jednoznačné odpovědi, gordický uzel je v závěru rozetnut hrubou silou, bez špetky invence. Možná Allen vážně neusiloval o další Zločiny a poklesky, o další inteligentní vykrádání Dostojevského, ale Cassandra’s Dream nefunguje ani jako přímočarý thriller. Snad to byla má lhostejnost k protagonistům příběhu, snad režisérova žánrová nezkušenost, která zapříčinila naprostou absenci napětí dokonce i v těch dvou klíčových scénách. Mimořádně nezáživný, velmi nenápaditý a prkenně zahraný, takový je zatím poslední film Woody Allena, který při manipulaci se svými postavami tentokrát zachází příliš daleko. Jako absurdní komedie by Cassandra’s Dream (alespoň ten název dává vzpomenout, jak chytrým režisérem umí Woody být) mohl fungovat. Občas. 50% Zajímavé komentáře: Eddard, nunka, Cushing, dormouse ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Málo na veľkom priestore!!!! Ťažko sa mi tento Woodyho film prijíma. Rozmýšľam, či to schválne malo byť tak nedynamické, nepodnetné, rozvláčne alebo Woody už trpí únavou materiálu. Intelektuálna práca s humorom sa zvrtla na moralistické odkazy - to by som mu ešte odpustila. No samotný scenár mal toľko hluchých miest a navyše rýchlo zbúchaný koniec, nevyvážený s prvou polovicou filmu sa už odpúšťa ťažšie. Pozornosť pútal zvláštne zafarbený Londýn, kontrastný s tým ako ho všeci poznáme a špinavé nechty neurotického Colina Farrella, ktorého výkon bol snaživý, ale toho si radšej pozriem napríklad v Phone Booth. Cassandra's Dream nie je najvydarenejšie dielo, dovolím si povedať, že jedno z najslabších. Je to však veľmi netradičné drama, od netradičného režiséra. Hollywood ending bol posledný tradičný Woody, snáď ma pripravovaný film "Vicky Cristina Barcelona" presvedčí o opaku. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kasandřin sen by se mi líbil mnohem víc, kdybych už předtím neviděl Allenovy starší filmy Match Point, a obzvláště Zločiny a poklesky, které zpracovávají velmi podobný námět. Kvůli tomu jsem měl pocit, že se autor v tomto filmu hodně opakuje - v mnoha momentech jsem dokázal uhádnout budoucí vývoj děje, včetně samotného závěrečného vyústění, protože v obou zmíněných filmech to bylo velmi podobné. I tak mě to ale bavilo - obsazení mi bylo velmi sympatické, hodně se mi líbily některé záběry a kamera celkově, a výborná je tam i hudba, která skvěle podkresluje dramatickou atmosféru některých scén. Celkově za mě velmi dobrý filmový zážitek - tenhle film je dobrým dokladem toho, že WA se umí suverénně pohybovat i v jiných žánrech, než je komedie. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno