Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby někdo, koho dobře znáte a milujete, jednoduše zmizel? Hollywoodské superhvězdy Reese Witherspoonová, Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, Alan Arkin a Meryl Streepová se již brzy dozvědí odpověď v napínavém thrilleru jihoafrického režiséra Gavina Hooda, zaměřeném na ožehavou tématiku tzv. „mimořádného vydávání podezřelých“ - jedné z kontroverzních součástí americké strategie v boji s potíráním terorismu. Reese Witherspoonová v něm hraje Isabellu, těhotnou manželku inženýra, původem z Egypta, který se během letu z Kapského města do Washingtonu „propadne do země“. A jak se posléze ukáže z dějové linie, v níž hraje prim Jake Gyllenhaal coby analytik CIA Douglas Freeman, nestalo se tak náhodou. Anwar El-Ibrahimi (Omar Metwally), přestože má již dávno americký pas i občanství, byl totiž právě na příkaz CIA jako podezřelý ze spiklenecké činnosti eskortován zpět na černý kontinent. A při pohledu na jeho brutální mučení a vyslýchání jihoafrickou tajnou službou Freeman poprvé začíná pochybovat... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (267)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Možná že režie nebyla dokonalá, že scénář neměl tu správnou hloubku a že Meryl Streep si tuhle hereckou kreaci za rámeček nedá, ale ten příběh měl v sobě tolik opravdovosti, že mi ty nedostatky ani tolik nevadily. Navíc, jak už zde bylo napsáno, mile překvapili mě neznámí etno herci, takže čtyři hvězdy jsou tak akorát. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh jako bych už někde viděl. Každý kus scénáře vypadl z jiného filmu, kde byl navíc i lépe zpracován. A proto se na jednom místě slévá Nepohodlný, Úhel pohledu nebo Babel, do toho se obrátí ne úplně srozumitelné časové uspořádání a já jenom marně hledám fragmenty, které se mi doopravdy líbily, místo aby pouze nenudily. Tím něčím jsou podle očekávání Reese, které její postavu do posledního puntíku věřím, a Jake Gyllenhaal, který s přehledem dokazuje, že je pravý herecký chameleon. Smutně jasné dvě hvězdy pro sterilní prohrábnutí vztahů s muslimy, které stejně nikam nevede. ()

Reklama

Ridick 

všechny recenze uživatele

mozno sa take veci vo svete deju...my, obycajni smrtelnici to nemozeme vediet, ale taka vec ako sa diala vo filme je nemyslitelna, pritiahnuta za vlasy asi tak ako cely dej. neviem preco tam museli dat 4 zapletky a ku koncu casovu slucku, ktora bola totalne zmatocna...a najvavsim minusom je 120 minut... ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Jestli se Američani chovají ke každému podezřelému tak, jako je to nejen v tomhle filmu ukázaný, tak to potěš. Já tomu i docela věřím, myslí si, že jim patří svět. Ale k filmu… Vlastně ani moc nemám, co bych vytknul, jde o fakt povedený thriller. Z počátku jsem moc nerozuměl roli Gyllenhaala, protože, ten mi přišlo, že tam hodinu a půl jen přičmrdoval, jen tak si tam stál, poslouchal, občas něco prohodil, aby se neřeklo, nechal, ať si s chudákem dělají, co chtějí. Jenže konec se rozjel naplno a časové prolínání příběhů jsem nečekal, to se hodně povedlo. 80% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Opravdu super. Příběh při kterém vám běhá mráz po zádech a kdy si říkáte, jak je dnešní většinou demokratický svět nespravedlivý a plný omylů. Všechno co se ve filmu děje má svůj smysl. Jenže raději riskujme neprávem jeden život, než-li by jsme mohli přijít o 7000 jiných? V dnešním světě se nemůžete cítit bezpečně před úřady ani když jste bezproblémový člověk. Herci mě absolutně přesvědčili, až na Streep, která byla v normálu. Škoda jen toho rychlého konce, mohli mu dát větší prostor, když ne hraného, tak alespoň nějaké poselství v textu. Hudba nepříliš známí Paul Hepker a Mark Kilian. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (6)

  • Scénář k filmu se dostal na černou listinu scénářů pro rok 2006; tato listina zahrnuje „nejoblíbenější“ nevybrané scénáře daného roku. (jezurka42)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Citace „I fear you speak upon the rack where men enforced do speak anything,“ (Muž, který podstupuje mučení, řekne cokoli, jen aby bolest ustala,) je ze třetího jednání druhé scény hry „Kupec benátský“ od Williama Shakespeare. (jezurka42)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno