Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby někdo, koho dobře znáte a milujete, jednoduše zmizel? Hollywoodské superhvězdy Reese Witherspoonová, Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, Alan Arkin a Meryl Streepová se již brzy dozvědí odpověď v napínavém thrilleru jihoafrického režiséra Gavina Hooda, zaměřeném na ožehavou tématiku tzv. „mimořádného vydávání podezřelých“ - jedné z kontroverzních součástí americké strategie v boji s potíráním terorismu. Reese Witherspoonová v něm hraje Isabellu, těhotnou manželku inženýra, původem z Egypta, který se během letu z Kapského města do Washingtonu „propadne do země“. A jak se posléze ukáže z dějové linie, v níž hraje prim Jake Gyllenhaal coby analytik CIA Douglas Freeman, nestalo se tak náhodou. Anwar El-Ibrahimi (Omar Metwally), přestože má již dávno americký pas i občanství, byl totiž právě na příkaz CIA jako podezřelý ze spiklenecké činnosti eskortován zpět na černý kontinent. A při pohledu na jeho brutální mučení a vyslýchání jihoafrickou tajnou službou Freeman poprvé začíná pochybovat... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (267)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Nepřesvědčivý. U filmu jsem se z většiny dost nudil, protože se tam toho moc neděje a krom Reese jsem si neužil ani ničí herecký výkon. Možná to bylo dáno mdlou režií a nijak úchvatným scénářem? Kamera je slušná. Možná jsem si to dostatečně neužil, protože jsem se přitom věnoval studiu, ale u dobrých filmů si mě vždy najde scéna, která mě od vedlejší činnosti odtrhne a připoutá. Nestalo se a když jsem si náhodou všiml klasického amerického konce..tak bylo jasno. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Výborný napínavý thriller postavený na kvalitnom scenári, výbornom obsadení a výkonoch (veľmi prekvapila napr. skutočne vynikajúca Ryža a charismatický Peter Saarsgard, u môjho favorita Gyllenhaala sa jedná o klasický výkon), ako aj precíznej Hoodovej réžii. Po určitých pochybnostiach, spôsobovaných mj. až prepálene béčkovým Wolverinom začínam v Ender's Game veriť ešte viac než doteraz. ()

Reklama

Greg 

všechny recenze uživatele

"In all the years you've been doing this, how often can you say that we've produced truly legitimate intelligence? Once? Twice? Ten times? Give me a statistic; give me a number. Give me a pie chart, I love pie charts. Anything, anything that outweighs the fact that if you torture one person you create ten, a hundred, a thousand new enemies." I přes pomalý a rozvláčný úvod, jde jednoznačně o jeden z nejlepších filmů, které byly v roce 2007 natočeny. Jistě není v něm moc výbuchů, honiček ani jiné podobné akce, ale všechny filmy jich plné být prostě nemohou. Oscarový režisér Gavin Hood totiž diváka udržuje v neustálém napětí a neumožní mu ani na vteřinu doufat, že by mohl odhadnout zápletku, vývoj a už vůbec ne rozuzlení filmu. Vše pak korunuje famózním a opravdu neočekávaným závěrem, jehož malou vadou na kráse, je to, že se divák hned nemusí zorientovat v časové souslednosti... Kdo závěr nepochopí, může se na film určitě podívat ještě jednou. K pěti hvězdičkám pak filmu dopomohou skvělé herecké výkony v čele s Reese Witherspoon, Jakem Gyllenhaalem, Peterem Sarsgaardem nebo Meryl Streep a také nádherná hudba, absolutně vystihující tísnivou atmosféru celého filmu... Tento film mě naprosto pohltil a určitě se na něj podívám v budoucnu ještě několikrát. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Postupně film nabírá doslova luxusní tempo a jak se říká, že příběh by měl diváka pohltit, tak tady mě přímo sežral. Jenom si nemůžu něco odpustit. Jestli alespoň z 50% takto bojují amíci proti nejzbabělejším ze zbabělých - teroristům, tak děkuju bohu, že jsou na světě holky, krásná přiroda, památky, pivo a fotbal, protože jinak bych se tady na to už dávno vysral a odešel radši někam do džungle za opicema skákat tam po palmách, žrát banány, drbat se na prdeli a dělat HUHUHU, než abych byl součástí těhle lží, manipulací a zbabělého zacházení ze životy obyčejných lidí, jak ze strany západních politiků, tak ze strany náboženských fanatiků. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námět není v Odvlečeném nic neobvyklého, hlavním tahounem dle mého chtějí být herci, ale když mě nebaví film, marně se snažim alespoň držet toho, že tam ti herci jsou a prostě jen koukám, ačkoliv je to na nic. Každopádně Witherspoonové a Gyllenhalla jsem si všímat musel, protože ty dva osobně mám vcelku rád. Jenže k filmu samotnému moc co dodat není. Akce se tam příliš nenaděje, spíše se kecá, a to kecání mi nepřišlo bůhví jak brilantní, stejně jako film, takže jestli můžu hodit hodnocení na svoje triko, pro mě to jsou dvě hodiny naprosto zbytečně ztrávené u něčeho, co jsem si myslel, že bude trošku akčnější a svižnější, a ne jenom dlouho tahající a kecající o ničem, dlouho o ničem, jako je zrovna tento film. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (6)

  • Citace „I fear you speak upon the rack where men enforced do speak anything,“ (Muž, který podstupuje mučení, řekne cokoli, jen aby bolest ustala,) je ze třetího jednání druhé scény hry „Kupec benátský“ od Williama Shakespeare. (jezurka42)
  • Scénář k filmu se dostal na černou listinu scénářů pro rok 2006; tato listina zahrnuje „nejoblíbenější“ nevybrané scénáře daného roku. (jezurka42)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama