Reklama

Reklama

Válka rozumu a cti

  • Česko Souboj stratégů (více)

Obsahy(1)

370 let př. Kristem byla Čína rozdělena na sedm národů a několik dalších malých kmenů. Jeden z nich sídlí ve městě Liang. Velitel Xiang Yangzhong se svojí 100 tisícovou armádou má za úkol zahájit útok na Liang, který stojí v cestě do Jenu, a zabrat ho. Město by tomuto mohutnému útoku zcela jistě podlehlo a tak je jejich jedinou nadějí válečník Ge Li z Mo-Tsu kmenu jehož členové jsou proslulí obranými schopnostmi. Město, za pomoci Ge Liho odolává postupně jednomu útoku za druhým. Král města se však brzy začne obávat o své postavení a velitel Xiang ještě neřekl poslední slovo... (Siriuss)

(více)

Recenze (117)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prvú hodinu viac príručka dobývacích a obranných ranostredovekých taktík než naozajstný príbeh, ale potom sa to začne komplikovať, postavy dostávajú hĺbku a v dosiaľ celkom chladnej sekanici dostanú priestor aj emócie. Príjemne realistické, škoda že podobne ako vo Válečníkovi tvorcovia nepritlačili aj na krvavosti. Drsnejšia fazóna by to ešte lepšie zakotvila v krutej dobe kedysi dávno pred Kristom. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka umění boje, obrany a strategie musí každému připomenout Chi-bi. Podobnoust po válečné stránce je velká a stejně tak i kvalita provedení. Tento film má rychlejší spád příprav na bitvu a bitvy samotné (to je dáno poloviční minutáží). To vše lze jen chválit, ale zbytek mi kazí dojem - nevím, jestli ho lze nazvat studií Čínské mentality nebo obecně lidského uvažování, jednoduše ho vystihuje rčení "pro dobrotu na žebrotu" - jinak řečeno, čekal jsem jiný vývoj. Ale i tak jde o hodně dobrý válečný film. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Příběh z období Válčících států mi připadne být trochu naivní. Ano, téma je to výborné. Myšlenka, že nic není černobílé a boj nemusí vést ke konečnému vítězství a že lidská sobeckost dokáže v některých situacích obětovat všechny, kdo sobečtí nejsou, je, dalo by se říci, "moderní". Film má dobrou kameru, výpravu, herci jsou typově "správní". Přesto mi něco schází. Jediné, čemu dokážu uvěřit, je krátká "milostná" linie, které ale běží na vedlejší koleji. Což je problém. Hlavní slabina asi bude v postavě režiséra, který nedokázal z tématu a herců dostat víc. Doopravdy nevím jak. Ale cítím, že to není to ono a to mi stačí. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Někomu možná nebude po chuti, že Battle of Wits se svalnatým Andy Lauem v hlavní roli je spíš o taktice a podstatě boje, než o zpomalených masakrech a soutěži o to, kdo zapíchne víc šípů do nepřátelských lebek, ale po dvou hodinách budete vědět, že válka byla, je a bude svinstvo, které připravuje poražené o těla a vítězům a přeživším bere duši. Protiválečný čínský epos z doby kdy Ježíš ještě ani netahal kačera, si budete díky bezchybnému provedení a palčivému poselství ještě setsakra dlouho pamatovat. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Válečný asijský film, který je spíš o strategii jako takové než o spektakulárních soubojích. Není to úplná prohra, ale že by z toho člověk metal kozelce to také zrovna ne. Občas je to nuda, chvílema i docela zmatená a i přes dvou hodinovou stopáž jsou některé postupy postav bez zjevných příčín, což k celkové neuspořádanosti značnou mírou přispívá. Určitě jde ale o zajímavou alternativu k libovolnému wire-fu velkofilmu. 60% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se skládá z 1531 záběrů, průměrná délka záběru je 5 sekund, nejkratší záběr trvá 0,3 sekundy a nejdelší pak 124,5 sekund. (Wisborg)
  • Podkladem pro vznik filmového snímku se nestala jen velmi populární japonská historická novela 'Bokukō' ('Mohist Attack') japonského spisovatele a novelisty Ken'ichi Sakemi, ale rovněž úspěšná eponymní manga série, původně vycházející v době od roku 1992 do roku 1996, jejímž autorem je japonský manga spisovatel Hideki Mori ('Umizuru', 'Aozora Shot'). (Conspi)
  • Ge Li (Andy Lau) a velitelka jezdectva Yi Yue (Fan Bingbing) jsou přistiženi při pozorování nepřátelského vojska v noci, ale hned v dalším záběru před vojáky utíkají za jasně slunečného dne. (JoranProvenzano)

Související novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno